Foto: Publicitātes attēls
Pat visvienkāršākais burkānu kēkss vai mafini, kuru pagatavošanai vari izmantot arī no sulas spiešanas pāri palikušos biezumus, garšos pasakaini, ja papildināsi tos ar bagātīgu krēmsiera glazūru vai kraukšķīgiem riekstu gabaliņiem. Kārtainā burkānu torte ar bagātīgo pildījumu prasīs nedaudz vairāk laika un pacietības, bet nebrīnies, ka nākamreiz tā būs jāgatavo lielākā izmērā, jo ne viens vien kārumnieks apmierināti braucīs puncīti un lūkosies pēc papildporcijas.

Nezinātājs pat nenojautīs, ka skaisti zeltaino krāsu un izteikto sulīgumu tavam cepienam piešķir jaunās ražas burkāni, bet tu zināsi un varēsi, viltīgi smaidot, padalīties ar recepti, kas būs noskatīta "Tasty" gardum gardo brīvdienu kārumu apkopojumā. Daudzu burkānīgu kārumu pagatavošana ir tiešām vienkārša, bet rezultāts pavisam noteikti neliks vilties.

Burkānu kūka ar svaigā siera krēmu un lazdu riekstiem

Nesen es pagatavoju pirmo burkānu kūku savā mūžā. Neliekuļošu, ka agrāk būtu par tām bijusi sajūsmā. Taču jau pēc pirmā kumosa es sapratu, ka gatavošu vēl! Nezinu, kur slēpjas atminējums. Varbūt izcilajā krēmā vai kanēlī un riekstos, bet šis tiešām ir ideāls garšu savienojums!

Lasīt vairāk

Burkānu kēkss ar krēmsiera glazūru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garšām bagātīgs un ļoti gards burkānu kēkss. Kēksu mazliet mitrāku un saldāku padarīs virsū uzziestā krēmsiera glazūra, ar kuru nevajadzētu skopoties.

Lasīt vairāk

Vienkāršā burkānkūka

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojama svaigu burkānu kūka - izmēģini, lai saprastu cik gardi!

Lasīt vairāk

Burkānu torte ar Filadelfijas krēmu un valriekstiem

Foto: Shutterstock

Burkānu torte ar Filadelfijas krēmu un valriekstiem - dzimšanas vai vārda dienas ballītei.

Lasīt vairāk

Burkānu torte ar siera krēmu

Foto: Shutterstock

Svētku viesiem - gardā burkānu torte ar siera krēmu.

Lasīt vairāk

Burkānu un ananasu mafini bez olām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Interesanti mafini no burkānu un sasmalcinātu ananasu mīklas. Smaržos pēc rudens un kanēļa. Recepte jo īpaši piemērota tiem, kas neēd olas.

Lasīt vairāk

Bezglutēna burkānkūka ar putoto kokosa krēmu

Neierasta kūka, kas patiks tiem, kuri uzturā nelieto kviešu miltus. Burkānkūku ar kokosriekstu krēma virskārtu piedāvā šefpavārs Normunds Baranovskis no "Rimi gardēžu" komandas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!