close-ad
close-ad
Jaunumi Padomi Sastāvdaļas Konservēšana

Mārtiņdienas cienasts

Mārtiņdienas cienasts

Kā Mārtiņdienas ēdiens parasti tiek daudzināts gailis un vista, pēdējā laikā - arī zoss, kas pildīta ar skābiem kāpostiem un āboliem. Atbilstoši seniem ticējumiem, pirms cepšanas putnam piesien kājas un spārnus, lai tas neaizlido. Mārtiņdienas mielastā neiztikt arī bez cūkgaļas, senākos laikos to vārīja kopā ar putraimiem un kāpostiem, kā arī gatavoja desas. Vēl latvju rakstos minēts, ka Mārtiņos ēd arī taukšķētus zirņus, pīrāgus karašas un putraimdesas, turklāt galdā noteikti jāliek arī medus, rudzu rupjmaize un sāls, ar mizu cepti kartupeļi, burkāni, kāļi un sālsūdenī vārītas pupas.

1 . lapa no 35247

Dienas recepte

Nedēļas TOP 10

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.