close-ad
close-ad
Jaunumi Padomi Sastāvdaļas Konservēšana

Grūbas

Grūbas

Veselīgās un lētās grūbas ir lielisks graudaugs, kurš mums ir pieejams visu cauru gadu. Bet, vai zināji, ka tās jau izsenis tikušas izmantotas dažādās diētās un novājēšanas kūrēs? Izrādās, tas tādēļ, ka grūbas sniedz ātru sāta sajūtu, turklāt to sastāvā esošās šķiedrvielas izvada no organisma zarnu trakta šlakvielas un absorbē toksīnus.

Grūbas, kas ir nolobīti veseli vai šķelti mieža graudi, ir bagātīgs vitamīnu, minerālvielu, kā arī ogļhidrātu un olbaltumvielu avots.

100 g grūbu enerģētiskā vērtība sastāda 324 kalorijas, kas ir aptuveni piektā daļa no nepieciešamās dienas devas.

Tāpat grūbās atrodamas tādas svarīgas uzturvielas kā mangāns, selēns, dzelzs un 24% diētisko šķiedru. Grūbās esošās vielas veicina kolagēna veidošanos organismā, kas ir ļoti svarīga viela ādas veselībai un novecošanās aizkavēšanai. Šī vērtīgā graudauga lietošana uzturā ļoti labvēlīgi ietekmē arī sirds darbību. Pastāv viedoklis, ka ar grūbām var izārstēt pat alerģiju.

1 . lapa no 4

Dienas recepte

Nedēļas TOP 10

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.