close-ad
close-ad
Jaunumi Padomi Sastāvdaļas Konservēšana

Selerijas

Selerijas

Selerija ir neparasts dārzenis, kuru var ēst pilnībā - gan aromātiskās lapas, gan kātus, gan sakni. Lapu selerijas izmanto kā piedevu dažādiem gaļas ēdieniem un salātiem, kātu selerijas plaši pielieto dažādu svaigo salātu pagatavošanai, zupās, sautējumos, tvaicējumos. Tāpat selerijas kātus var pasniegt kā uzkodu - sagriez gabaliņos un pasniedz kopā ar mīksto sieru plati. Arī selerijas saknes izmantošana kulinārijā ir ļoti plaša – to pievieno gan svaigajiem salātiem, gan vārītu dārzeņu salātiem, tāpat selerijas sakni gatavo zupās, sautējumos, cepešos, mērcēs u.t.t. Kaltēta selerijas sakne ir bieži atrodama dažādu garšvielu maisījumos.

1 . lapa no 12

Dienas recepte

Nedēļas TOP 10

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.