Foto: Shutterstock

Lai arī dzērvenes ir lieliski piemērotas glabāšanai ziemā, tomēr šo brīnumogu vajadzētu ēst arī rudenī, kad tās spēks un dziedinošās īpašības ir visaktīvākās. Kēksiņos tu droši žāvēto dzērveņu vietā vari pievienot svaigās dzērvenes.

Dzērvenes ir vienas no tām ogām, kas būs piemērotas gan gaļas ēdieniem, gan salātiem, tomēr vislielākā dažādība ogu izmantošanai būs desertos, kūkās un citos kārumos. Piedāvājam 17 dzērveņu kārumu receptes. Tu vari izcept gan kēksiņus, gan saldas maizītes, gan sakult debesmannā, gan izvārīt maizes zupu vai ķīseli un pasniegt to ar putotu krējumu. Palutini mājiniekus un spēcini mīļos ar vitamīniem!

Dzērveņu un ābolu drumstalkūka

Foto: Shutterstock

Rudenīgs kārums ar dzērvenēm un āboliem, papildināts ar trauslajām sviesta un auzu pārslu drupačām. Var izmantot gan svaigas, gan saldētas dzērvenes, kā arī to vietā var izmantot brūklenes.

Lasīt vairāk

Auzu pārslu kēksiņi ar žāvētām dzērvenēm

Foto: DELFI

Burvīgi auzu pārslu kēksiņi ar klijām, žāvētām dzērvenēm un nelielu miltu piedevu. No dotā daudzuma sanāks 18 kēksiņi.

Lasīt vairāk

Maizes zupa ar žāvētiem augļiem un putukrējumu

Foto: DELFI

Maizes zupa ir viens no tiem ēdieniem, kurš raksturīgs tieši Latvijai. Citviet pasaulē tādu neatrast un nenobaudīt, jo, kā zināms, rupjmaize, deserta galvenā sastāvdaļa, ir mūsu zemes "īpatnība". Baudi to ar gaisīgu putukrējumu vai pienu!

Lasīt vairāk

Karstais dzērveņu kokteilis, kas aizdzen saaukstēšanos

Foto: Shutterstock

Ja ļoti, ļoti negribas saaukstēties, mēs vispirms atceramies par dabiskajiem līdzekļiem dzērvenēm un medu. Turklāt sarkanās, skābenās ogas lieliski noder ar uzmundrinoša karstā kokteiļa pagatavošanai. Īpašu akcentu dzērienam var piešķirt, to papildinot ar austrumnieciski spīvo ingvera sulu.

Lasīt vairāk

Dzērveņu maizītes

Foto: Shutterstock

Salda maizīte pie tējas vai kafijas, kas bagātīgi papildināta ar svaigām dzērvenēm un aromatizēta ar apelsīnu miziņu.

Lasīt vairāk

Dzērveņu - olu putu pīrāgs

Foto: Shutterstock

Gaisīgais un gardais dzērveņu - olu putu pīrāgs.

Lasīt vairāk

'Crumble' - vienkāršā ābolu drumstalkūka ar dzērvenēm un mandarīniem

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojama ābolu drupaču kūka, jeb "crumble" ir britu virtuvei raksturīgs saldais ēdiens. To īpaši gardu un acij tīkamu padara sulīgas dzērvenes un mandarīnu atsvaidzinošais aromāts. Drupaču kūka greznos jebkuru svētku galdu.

Lasīt vairāk

Panetone ar dzērvenēm un balto šokolādi

Foto: Shutterstock

Panetone ir tradicionāla itāļu svētku maize. Garda, salda, viegla un poraina tā burtiski kūst uz mēles. Sukāžu gabaliņi un kaltētās dzērvenes ir kā mazi pārsteigumi. Folijā ieklātu, šo keksu varēsi uzglabāt divas nedēļas, turklāt tas nezaudēs savas lieliskās garšas īpašības.

Lasīt vairāk

Dzērveņu uzputenis ar mannu

Foto: Shutterstock

Dzērveņu uzputenis ar mannu, kuru vislabāk baudīt ar aukstu pienu.

Lasīt vairāk

Spēcinošais brokastu piena kokteilis ar dzērvenēm un sēklām

Foto: iStock

"Vēlos padalīties ar savu brokastu recepti - ātri,viegli un ļoti garšīgi, kā arī veselīgi tiem, kas grib tievēt vai uzturēt sevi formā," stāsta receptes autore Ivita.

Lasīt vairāk

Pīrādziņi ar dzērvenēm - kā pie vecmāmiņas!

Foto: mosfood

Pīrādziņi ar dzērvenēm - tik mīksti un gardi, paši kūst uz mēles!

Lasīt vairāk

Dzērveņu jogurta želeja

Foto: Publicitātes foto

Laba ideja 18.novembra svētku galdam - tradicionāli ēdieni Latvijas karoga krāsās. Iesaka Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Svaigu ābolu un dzērveņu ķīselis

Foto: Shutterstock

Gards un ātri pagatavojams svaigu ābolu ķīselis.

Lasīt vairāk

Dzērveņu cepumiņi

Foto: Shutterstock

Piedāvājam smaržīgus un ļoti gardus dzērveņu cepumiņus. Cepumu mīkla ar dzērveņu pildījumu tiek tīta kā rulete un, griežot mīklu šķēlēs, veidojas priecīgas, sarkanas dzērveņu spirāles.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!