Kad aizķērusies bundžiņa turku zirņu... Ko gatavot?

Kad aizķērusies bundžiņa turku zirņu... Ko gatavot?
Foto: Shutterstock

Ir labi, ja ledusskapī nebaltām dienām glabājas kāda konservu kārba, piemēram, turku zirņu. Nodrošinoties kaut ar vienu turku zirņu bundžiņu, tā paver iespēju pagatavot visdažādākās maltītes, sākot no plācenīšiem, beidzot ar kreptīgiem smēriņiem. Un jāizmēģina ir viss, lai pārliecinātos par gardāko izmantojumu!

Pirms kaut ko gatavo no konservētajiem zirņiem, noskalo tos aukstā, tekošā ūdenī, saberot caurdurī.

Pēc tam jau atliek vien izvēlēties garšas kārpiņām atbilstošāko recepti.

Turku zirņi lieliski garšos salātos, tā būs sātīga piedeva sautējumos, tāpat arī biezzupās un krēmzupās zirņi piešķirs patīkamu tekstūru un pie viena labi papildinās jau ierastos garšu salikumus. Konservēti turku zirņi ir kā radīti plācenīšu un eļļā fritētu uzkodu gatavošanai, tāpat sen pārbaudīts, ka sablendētā veidā jeb humusā garšo izcili! Bet, ja vēl neesi izmēģinājis turku zirņus apcept garšvielās, tas noteikti jāizdara pie pirmās izdevības!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka