Redīsi – kraukšķīgi un figūrai draudzīgi: 15 receptes salātiem bez treknām mērcēm

Redīsi – kraukšķīgi un figūrai draudzīgi: 15 receptes salātiem bez treknām mērcēm
Foto: Shutterstock

Daudzi dārzeņi kļūst baudāmāki, tiekot termiski apstrādāti, savukārt redīsiem raksturīgo kraukšķīti un izcili svaigo aromātu vislabāk var sajust, tieši baudot tos svaigā veidā. Lai izbaudītu pirmos pavasara vēstnešus – redīsus – ne vien iespējami garšīgā, bet arī figūrai draudzīgā veidā, piedāvājam 15 salātu receptes sulīgām maltītēm.

Ja gurķi, tomāti un dažādi lapu salāti ir biežākie redīsu kompanjoni, ar ko nevienu nepārsteigsi, tad izmēģini pikantās šķēlītes papildināt ar veselīgo kvinoju, pirmajiem pavasara dīgstiem un fetas siera drumstalām – gan tu, gan tavi mājinieki būs sajūsmā par šo garšu salikumu.

Svaigos redīsu salātus nevajadzētu sabojāt ar treknām mērcēm. Majonēzi vai treknu skābo krējumu šajā gadījumā prātīgāk būs aizstāt ar pesto, vieglu vinegreta mērci, kam pievienota citrona vai laima sula un kapāti zaļumi, vai mērci uz jogurta bāzes. Arī klasiskie redīsu salāti ar lociņiem un dillēm, aizdarīti ar, piemēram, grieķu jogurtu, garšos ne sliktāk, bet tu izvairīsies no liekām kalorijām. Pietiks arī, ja svaigo salātu papildināšanai izmantosi vien nedaudz labas kvalitātes olīveļļas un šķipsnu svaigi maltu melno piparu, lai nenomāktu redīsu garšu.

Sātīgumu redīsu salātiem piešķirs kāda sauja pilngraudu makaronu, kuskuss, vārīti kartupelīši, biezpiens, mājas siers vai konservēti turku zirņi. Vari ņemt piemēru no itāliešiem, papildināt svaigos pavasara salātus ar grauzdētas maizes gabaliņiem – nobaudot šādu maltīti, izsalkums neliks par sevi manīt līdz pat nākamajai ēdienreizei, bet ar maizi varēsi uzslaucīt no šķīvja gardo mērcīti.

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka