Skats.lv pirmā gadu mija - šogad paveiktais un iesāktais

2014. gada maijā savus pirmos rakstus publicēja jaunais un apņēmības pilnais interneta žurnāls Skats.lv. Salīdzinoši īsajā laika posmā esam cītīgi strādājuši, lai gada beigās varētu atskatīties uz padarīto, domīgi kasīt zodu un sacīt: ‘jā, šis bija labais!’ Tieši tāpēc vēlamies apkopot dažus momentus, ko atceramies ar prieku, lai par tiem palīksmotu vēl reizi pirms uzsākam jaunu lappusi nākamajā gadā.
Skats.lv pirmā gadu mija - šogad paveiktais un iesāktais
1
Ticot, ka esam laikmetīgs un moderns portāls, uzskatījām par nepieciešamu turēt roku uz visa hipsterīgā pulsa. Un nav nekā hipsterīgāka par viedajām ierīcēm, tāpēc cītīgi sekojām līdzi gan iPhone 6 prezentācijai, kā rezultātā bijām vieni no pirmajiem, kas sniedza ieskatu gūtajās emocijās jau telefona iznākšanas dienā, gan pie viena bijām Latvijā pirmie, kas nodarbojās ar interneta huligānismu caur Google brillēm.
DELFI
Skats.lv pirmā gadu mija - šogad paveiktais un iesāktais
2
Augstā cieņā allaž esam turējuši humoru un krietnu ironijas devu. Esam priecājušies par svaigu aktualitāti guvušiem politiķiem, par slavenībām , gan arī gluži vienkārši ar neko nesaistītām lietām. Piemēram, Merķeļa ielu, kas, kā mēs subjektīvi novērojām, staro Rīgā visu cauru gadu.
Skats.lv


Skats.lv pirmā gadu mija - šogad paveiktais un iesāktais
3
Skats.lv pamazām kļūst par platformu, kurā ir aicināti izpausties pašmāju mākslinieki. Piemēram, ar iespaidīgiem foto stāstiem satura plūsmā ir piedalījies piedalījies Daugavpils dokumentālais fotogrāfs Reinis Fjodorov, kurš mums parādīja gan civilizācijas iemainīšanu pret dzīvi pie dabas, gan 18. novembrī gremdēja nostaļģijā par Amerikas latviešu bēgļu gaitām.
Reinis Fjodorov


Skats.lv pirmā gadu mija - šogad paveiktais un iesāktais
4
Kas notiktu, ja Gaismas pilī būtu ārkārtas situācija? Mēs nezinām. Un mēs zinām, ka arī visticamāk Gaismas pils darbinieki nezina, jo bijām klāt, kad norisinājās ‘lielās ugunsdzēsības mācības’, lai dokumentētu to norisi. Diemžēl nācās konstatēt, ka nekas vairāk par neaizraujošu formalitāti tā arī nenotika. Vissliktākais tajā visā - mēs nepaspējām līdz galam izlasīt grāmatu par somiņām ‘Bags’.
Skats.lv


Skats.lv pirmā gadu mija - šogad paveiktais un iesāktais
5
Pie praktiskas dabas lepnumiem mums noteikti jāmin arī ieguldījums latviešu valodas attīstībā. Kamēr vairums termina ‘butt plug’ nelatviskošanu uztvēra par pašsaprotamu, Skats.lv vērsās Valsts valodas centrā, kur pēc konstruktīvas sarakstes nonācām pie jaunā vārda ‘dibenspunde’.
Skats.lv


Skats.lv pirmā gadu mija - šogad paveiktais un iesāktais
6
Ja vairākos no iepriekš minētajiem tematiem mums vēl ir jāpaaugas, lai varētu sevi dēvēt par viedokļa līderiem, tad, mūsuprāt, strukturētā ūdens jautājumu esam iepazinuši ļoti detalizēti. Viesojoties pie dziednieka Alda Ķeviņa, īpašumā ieguvām divas pudelītes ar labāko ‘Eko Forte’ ūdeni, grāmatu ‘Div-Dabis’ un pāris pamfletus. Pēc pirmajiem veiktajiem novērojumam turpinām aktīvu darbu pie ūdens izpētes un testēšanas.
Skats.lv


Skats.lv pirmā gadu mija - šogad paveiktais un iesāktais
7
Šad tad, noliekot sarkasmu un ironiju pie malas, mēs mēdzam atskatīties arī uz nopietnākiem tematiem, kas netiek plaši atspoguļoti - bija ļoti liels prieks ar cītīgi piemeklētiem vizuālajiem materiāliem atgādināt par nepelnīti piemirstajiem varoņiem Kureliešiem, kā arī iegrimt sirsnībā, domājot par Ziemassvētkiem, kad pirms 100 gadiem apklusa kara zalves, lai karojošās puses viena otru varētu apsveikt svētkos.
Vida Press
Kā Skats Gaismas pils evakuācijā piedalījās Kā Skats Gaismas pils evakuācijā piedalījās   (1)
Vēstures noklusētā varonība - kureliešu patriotisma paraugs Vēstures noklusētā varonība - kureliešu patriotisma paraugs   (8)
Strukturēts ūdens - ģenialitātes kalngals vai pilnīgs absurds? Strukturēts ūdens - ģenialitātes kalngals vai pilnīgs absurds?   (39)
#StaroRīga nepamanītie Merķeļa ielas objekti #StaroRīga nepamanītie Merķeļa ielas objekti   (4)
Kā Skats.lv ‘butt plug' latviskoja… Kā Skats.lv ‘butt plug' latviskoja…   (3)
‘iPhone 6’ apskats: noapaļots, ātrs, labs un pārvērtēts ‘iPhone 6’ apskats: noapaļots, ātrs, labs un pārvērtēts   (19)
Pirmie iespaidi ar 'Google Glass', pirmais huligānisms Pirmie iespaidi ar 'Google Glass', pirmais huligānisms   (1)
Atmiņas par dzimteni: Amerikas latvieši parāda bēgļu gaitās saglabātās relikvijas Atmiņas par dzimteni: Amerikas latvieši parāda bēgļu gaitās saglabātās relikvijas  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.