Foto: Publicitātes attēli
Latvijā mīt apņēmīgi, strādīgi un radoši ļaudis – to pierāda arī konkursa "Sakoptākā sēta 2018" laureāti Engures novadā.

Kā "Tavs Dārzs" atzina Engures novada domes pārstāve Elīna Zaļkalne, karstais un sausais laiks šovasar bija pamatīgs izaicinājums dažādu nozaru pārstāvjiem, tostarp Engures novada sakoptāko sētu īpašniekiem, jo krāšņākie ziedi un košumkrūmi paguva izziedēt jau vasaras sākumā. "Tomēr, neskatoties uz laikapstākļu radītajām sekām, atrodas cilvēki, kas spēj arī svelmainā vasarā parūpēties par savas sētas puķu dobēm, laistīt mauriņu, lai tas nezaudētu savu pievilcību un sulīgi zaļo krāsu, un radīt sev apkārt skaistumu, ar kuru var lepoties kā paši saimnieki, tā ikviens garāmgājējs," uzsver Zaļkalne.

Pašvaldība konkursā "Sakoptākā sēta 2018" bija izvirzījusi trīs nominācijas – sakoptākā individuālā dzīvojamā māja ciematā, sakoptākā lauku sēta un sakoptākā sēta ar lauksaimniecības darbību. Zaļkalne skaidro, ka žūrijas pārstāvji sakoptākās sētas vērtē pēc vairākiem kritērijiem, piemēram, augu kompozīcijas, arhitektūras formas, mājas nosaukuma noformējuma, karoga masta, zāliena, iebraucamā ceļa un citām lietām. Savukārt par katru kritēriju tiek piešķirts konkrēts punktu skaits.

Foto: Publicitātes attēli

Šogad žūrija nolēma par "Sakoptākās sētas 2018" laureātiem izvirzīt šādus īpašumus – "Lulēni", "Auziņas", "Celmi", "Kaimiņi", "Vītoliņi", "Zemturi", Dārza iela 7, "Ausmas" un īpašumu Draudzības ielā (Smārdes pagasts), kā arī "Tuči" (Lapmežciema pagasts). Pašlaik gan netiek atklāts uzvarētājs, jo laureāti tiks sumināti Latvijas valsts dzimšanas dienas svinīgajā pasākumā 17. novembrī. Kā uzsver Zaļkalne, pasākumā tiks teikts paldies par ieguldīto darbu, kura rezultātā sakoptāks kļuvis gan Smārdes un Lapmežciema pagasts, gan Engures novads kopumā.

"Prieks par konkursa laureātiem, kuri turpina kopt un izdaiļot savas mājas, radot pievilcīgāku sava īpašuma un arī pagasta kopskatu, kā arī iedrošina līdzcilvēkus rūpēties un sakopt savas teritorijas. Parādot to, kādas ir mūsu mājas, mēs apliecinām mīlestību savai dzīvesvietai, novadam un valstij," piebilst Engures novada domes pārstāve. "Aicinām ikvienu nākamajos gados izrādīt lielāku iniciatīvu un pieteikt savu vai savu kaimiņu, paziņu īpašumus, kas, jūsuprāt, ir pelnījuši novērtējumu."

Engures novads nav vienīgais, kurš šogad rīko konkursu, lai noskaidrotu sakoptākos īpašumus novadā. "Tavs Dārzs" jau ir rakstījis par šī gada sakoptākajiem īpašumiem un skaistākajiem dārziem Jaunpils novadā, Talsu novadā, Rundāles novadā, Viļānu novadā, Ciblas novadā, Kuldīgas novadā, Smiltenes novadā, Jelgavā, Limbažu novadā, Tukumā, Liepājā, Rīgā, Preiļu novadā, Salacgīvas novadā un citviet.

Foto ieskats Engures novada sakoptākajos īpašumos:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!