Foto: iStock
Krēmzupa ir tik vasarīga un viegla, piemērota gan smalkām vakariņām kā rosinošs un sarunu atraisošs pirmais ēdiens, gan vienkāršām pusdienām steidzīgas dienas vidū. Tās maigums un garšas buķete atbruņo ikvienu ēdāju.

Krēmzupu vārīt ir ļoti vienkārši, visas sastāvdaļas jānovāra ļoti mīkstas un jāsablenderē, līdz ar to zupai nav jāvelta liela uzmanība. Ja zupa tiek pasniegta kā smalkāku pusdienu pirmais ēdiens, pavāram paliek "brīvas rokas" pamatēdiena gatavošanai.

Aukstā zupa itāļu gaumē

Foto: Shutterstock

Atsvaidzinoša aukstā zupa ar bagātīgi pievienotām piparmētrām, gatavota uz jogurta bāzes.

Lasīt vairāk

Aukstā zaļo zirnīšu krēmzupa

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Tuvojoties vasaras sezonai, vairums no mums jau nepacietīgi gaida aukstās zupas baudīšanu, taču, atkāpjoties no klasiskām vērtībām, ir vērts izmēģināt arī šo auksto zaļo zirnīšu krēmzupu. Zupas krāsa, garša un tekstūra pilnībā atbilst pavasarim, turklāt tās pasniegšanas veids itin labi piestāv arī svētkiem.

Lasīt vairāk

Vārīta aukstā gurķu un seleriju krēmzupa

Foto: Vida Press

Šo vienkāršo, bet sātīgo zupu var ēst gan siltu, gan aukstu - kā labāk patīk. Dodies vasarīgā piknikā un paņem līdzi!

Lasīt vairāk

Puķkāpostu ābolu krēmzupa

Foto: Shutterstock

Krēmīga, saldskābena, lieliska puķkāpostu krēmzupa. Āboli tai piešķir īpašu vieglumu un izsmalcinātību. Gan āboli, gan puķkāposti pirms vārīšanas tiek viegli apcepti sviestā, piešķirot zupai riekstainu noti.

Lasīt vairāk

Zaļo zirnīšu krēmzupa ar piparmētrām un seleriju

Foto: iStock

Dzīvespriecīgi zaļa un ļoti garda biezzupa no zaļajiem zirnīšiem. Pikantu garšas noti zupai piešķir pievienotā selerija un svaigas piparmētras.

Lasīt vairāk

Laša krēmzupa ar kausēto sieru

Foto: Shutterstock

Laša krēmzupa ar kausēto sieru - kaloriju neskaitītājiem.

Lasīt vairāk

Baklažānu krēmzupa

Ideja ātrām vakariņām - baklažānu krēmzupa ar burkāniem, sīpoliem un cieto sieru.

Lasīt vairāk

Jauno kabaču krēmzupa

Foto: Shutterstock

Ātri un vienkārši pagatavojama jauno kabaču biezzupa ar kausēto sieru, kuru var ēst pat mazuļi.

Lasīt vairāk

Skābeņu – avokado krēmzupa

Iepriekšējā Berga Bazāra tirgū, ļaujoties jūsmai par pavasara zaļumiem, manā iepirkumu grozā nonāca skābenes. Nav zināms gan, kādiem nolūkiem – jo klasiskās skābeņu zupas vārīšanai esmu par slinku, bet svaigas skābenes nav mana iecienītākā salātu sastāvdaļa. Tā nu pēc nedēļām divām, veicot ledusskapja revīziju, nācās secināt, ka krājumā ir krietni pavītušas skābenes. Ko darīt? Ārā mest nevar – dabai un makam nedraudzīgi. Iepazīstoties ar mājās pieejamajām sastāvdaļām, tapa skābeņu – avokado krēmzupa.

Lasīt vairāk

Šampinjonu krēmzupa

Kas var būt labāks par aromātisku un tumīgu krēmzupu no šampinjoniem? Nesteidzieties iebilst - šampinjonu krēmzupai ir brīnišķīgs un maigs sēņu aromāts... Bet, pats galvenais - zupu var pavisam vienkārši pagatavot!

Lasīt vairāk

Seleriju krēmzupa ar popkorna mežģīni

Foto: D.Lase

Piedaloties BioLoģiski.lv rīkotajā lielajā bioloģiskās zupas vārīšanas epopejā, Vegus.lv autore un veģetāra uztura skolas Vegus vadītāja Dita Lase, piegāja lietai no otras puses - nevis recepte un tad skriešana pa veikaliem, meklējot vajadzīgās sastāvdaļas, bet vispirms apstaigāja veikalus, izpētīja, ko bioloģisku tur var dabūt, ko ne, un tad nolēma, kādu zupu vārīt. Tādejādi iepirkšanās bija pilnīgs relax - vēsā mierā daži simti metru pa Brīvības ielu, un viss vajadzīgais jau groziņā.

Lasīt vairāk

Laša krēmzupa ar dārzeņiem

Foto: Shutterstock

Gardai vasaras maltītei - laša krēmzupa ar dārzeņiem. Tik vienkārši pagatavojama un garda.

Lasīt vairāk

Tomātu - burkānu zupa

Foto: Shutterstock

Tomātu - burkānu zupa gatavojama kādās 30 minūtes un rezultāts vienkārši fantastisks.

Lasīt vairāk

Ceptu burkānu zupa ar kokosriekstu pienu

Foto: I.Lipska

Bloga absolutsed.lv autore Ilze Lipska, piedaloties BioLoģiski bio zupu izaicinājumā, izvēlējās gatavot ceptu burkānu zupu ar kokosriekstu pienu. Ja zupu gatavo tikai no burkāniem, tad tie vispirms jācep - tā zupa iegūs daudz patīkamāku garšu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!