Foto: Shutterstock

Kad domājam par kūkām un tortēm, reti kad to gatavošanai piesaistām dārzeņus. Taču ir viens konditorejas izstrādājums, kurā bez tā neiztikt, un tā ir burkānkūka. Sulīga, salda un garšīga! Tās pagatavošana neaizņem gaužām ilgu laiku, bet rezultāts ir tik gards, ka patiks teju skeptiskākajam ēdājam.

Burkānu kūkas tiek gatavotas jau sen – dažādos rakstu darbos tās tiek pieminētas jau kopš viduslaikiem. Taču pirmās pavārgrāmatās drukātās receptes parādījušās vien 19. gadsimta beigās, norāda "Allrecipes.com" autori. Burkānu kūkas ir mīlētas visā pasaulē, taču tās īpaši iecienītas ir Lielbritānijā un Šveicē.

Desertu var atpazīt pēc veida, kādā tas tiek pasniegts. Burkānkūkām zīmīgi ir tas, ka uz katra kūkas gabaliņa būs pa marcipāna vai glazūras burkāniņam. Burkānīgais biskvīts lieliski garšo kopā ar riekstiem un rozīnēm, bet kūkas visbiežāk tiek pildītas ar saldu krēmsiera krēmu. Pamēģini pagatavot kādu no "Tasty.lv" piedāvātajām burkānkūkām!

Burkānu kūka ar valriekstiem un skābā krējuma krēmu

Foto: Shutterstock


Garda rudens kūka, kurai būtu vēlams izmantot sulīgus un saldus jaunās ražas burkānus. Skābā krējuma krēms sanāks jo gaisīgāks un noturīgāks, ja tas būs treknāks.

Lasīt vairāk

Burkānu kūka ar svaigā siera krēmu un lazdu riekstiem


Nesen es pagatavoju pirmo burkānu kūku savā mūžā. Neliekuļošu, ka agrāk būtu par tām bijusi sajūsmā. Taču jau pēc pirmā kumosa es sapratu, ka gatavošu vēl! Nezinu, kur slēpjas atminējums. Varbūt izcilajā krēmā vai kanēlī un riekstos, bet šis tiešām ir ideāls garšu savienojums!

Lasīt vairāk

Sulīgā riekstu kūka 'Burkānu dobe'

Foto: Shutterstock


Ne tikai rudens ballītei - riekstu kūka "Burkānu dobe".

Lasīt vairāk

Burkānu torte ar siera krēmu

Foto: Shutterstock


Svētku viesiem - gardā burkānu torte ar siera krēmu.

Lasīt vairāk

Burkānu-apelsīnu kūka ar maskarpones krēmu, rozīnēm un riekstiem

Foto: Shutterstock


Burkānu-apelsīnu kūka ar mascarpones krēmu, rozīnēm un lazdu riekstiem. Bezdievīgi garda, aromātiska un mutē kūstoša!

Lasīt vairāk

Burkānu kēkss ar krēmsiera glazūru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Garšām bagātīgs un ļoti gards burkānu kēkss. Kēksu mazliet mitrāku un saldāku padarīs virsū uzziestā krēmsiera glazūra, ar kuru nevajadzētu skopoties.

Lasīt vairāk

Burkānu torte ar Filadelfijas krēmu un valriekstiem

Foto: Shutterstock


Burkānu torte ar Filadelfijas krēmu un valriekstiem - dzimšanas vai vārda dienas ballītei.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!