Foto: Shutterstock
Tumšie un aukstie ziemas vakari ir gluži kā radīti, lai vairāk laika pavadītu siltā un mājīgā virtuvē, apgūstot jaunus meistarstiķus un palutinot mājiniekus ar kādu saldu kārumu. Šonedēļ iesakām pagatavot kādu no 14 gardajām ruletēm, kuru receptes izvēlējāmies no "Tasty" pavārgrāmatas saldumu stūrīša.

Uzreiz gan jānorāda, ka – cik recepšu, tik biskvīta pagatavošanas un pildījumu variantu. Biskvītu var pagatavot gan klasisku, izmantojot visu labāko, ko sniedz olas, gan šokolādīgu un pat kraukšķīgu – bezē variantā. Šis ir labs laiks, lai pirms Ziemassvētku mielasta rūpēšanas patrenētos gatavot "Ziemassvētku pagali" jeb "Yule log" (franču valodā to dēvē par "bûche de Noël"). Tieši biskvīta rulete ir viens no tradicionālajiem desertiem, ko svētkos ceļ galdā Francijā, Beļģijā un citās valstīs. Galvenais princips – ruletei tiešām jāizskatās pēc koka pagalītes. To var panākt, dekorējot ruleti ar šokolādes glazūru un konditorejas ēdamajiem nieciņiem, piemēram, kādu marcipāna sēnīti, cukura mastikas lapām vai ko citu.

Bet, ja šokolādes ruletei vēl par agru, vari palutināt sevi un citus ar citronu biskvīta ruleti, vienkāršu ievārījuma ruleti vai pamēģināt "slinko" variantu ar biezpiena sieriņiem. Ja tevi līdz šim atturējusi tieši biskvīta rullēšanas daļa, nevairies – tas nav tik sarežģīti, kā varētu likties. Rezultāts noteikti būs tā vērts, kad nogriezīsi paša pagatavotas ruletes šķēlīti un baudīsi to kopā ar tējas vai kafijas tasi.

Lai garšīgi!

Gaisīgā šokolādes rulete ar vaniļas krēmu

Burvīga, gaisīga, mutē kūstoša šokolādes rulete ar krēmsiera maigo pildījumu. Ir grūti iedomāties vēl gaisīgāku kūku, jo šīs kūkas izcepšanai netiek izmantota ne karote miltu.

Lasīt vairāk

Gardā magoņu rulete

Foto: Shutterstock
Ļoti mīksta, pūkaina magoņmaizīte, kuras gaisīgumu nodrošina samērā slapjā rauga mīkla. Tādējādi maizītei ir gandrīz kūkas tekstūra. Magoņu vietā var izmantot arī kapātus riekstus.

Lasīt vairāk

Bezē rulete ar šokolādes krēmu

Kad gavēnis beidzies, var sevi palutināt ar kādu kārumu. Bezē rulete prasīs zināmas iemaņas un roku veiklību, bet rezultāts pārspēs visu gaidīto! Izmēģini!

Lasīt vairāk

Ziemassvētku šokolādes rulete franču gaumē

Foto: Shutterstock
Šokolādes rulete koka stumbra veidolā (Yule log) ir neatņemams franču Ziemassvētku un Jaunā gada svētku galda kārums. Noslēdzošo rotājumu var veidot ar šokolādes skaidiņām, šokolādes lapiņām, ar vienkāršu pūdercukura sniedziņu, cukura pērlītēm.

Lasīt vairāk

Bezē rulete ar laima krēmu

Salda olbaltumu biskvīta gaisīgā rulete ar skābenu laima putukrējuma pildījumu. Mutē izkusīs katrs gabaliņš, jo īpaši, ja baudīts kopā ar gardu tējas vai kafijas tasi.

Lasīt vairāk

Citronu biskvīta rulete

Gaisīga un mīksta citronu biskvīta rulete ar saldu citrona krēmu. Ruletes gabaliņi garšos lieliski kopā ar krūzi karstas tējas vai kafijas.

Lasīt vairāk

Rulete ar krēmsiera pildījumu un glazūru jeb 'Ziemassvētku pagale'

Saldās ruletes jeb "Ziemassvētku pagales" (Yule log) jo īpaši iecienītas franču, nīderlandiešu, beļģu un citu Eiropas valstu nacionālajās virtuvēs. Šoreiz mazliet citādāks variants bez šokolādes, bet ar krēmsieru un piparkūku garšu.

Lasīt vairāk

Bezē rulete ar iebiezinātā piena un piparmētru krēmu

Foto: Vida Press
Saldi kraukšķīga bezē rulete ar kārdinošu iebiezinātā piena krēma pildījumu, turklāt šo jau tā bagātīgo garšu buķeti papildina arī rīvēta piparmētru šokolāde. Īsti svētki! Īsts baudījums!

Lasīt vairāk

Saldo biezpiena sieriņu rulete

Saldo biezpiena sieriņu rulete - ātri un gardi.

Lasīt vairāk

Biskvīta rulete ar aveņu ievārījumu

Biskvīta rulete ar aveņu vai kādu citu ievārījumu lielisks papildinājums pie tējas vai kafijas.

Lasīt vairāk

Biskvīta rulete ar ābolu biezeni

Vienkārši pagatavojama rulete ar ābolu biezeni.

Lasīt vairāk

Šokolādes rulete ar 'Cielaviņas' krēmu

Šokolādes biskvīta rulete ar leģendārās tortes "Cielaviņa" krēmu – kārums īpašai dienai.

Lasīt vairāk

Biskvīta rulete ar zemeņu mērci pildījumā

Foto: Shutterstock
Biskvīta rulete ar sulīgu zemeņu mērci - izcils kārums ar vasaras garšu!

Lasīt vairāk

Gardā rulete ar ābolu-brūkleņu biezeni un skābā krējuma-laima krēmu

Neesmu saldumu cienītāja un saldiem eksperimentiem virtuvē ļaujos reti, tādēļ prieks, ka mans pirmais mēģinājums pagatavot ruleti vainagojās panākumiem. Turklāt tas nemaz nebija tik sarežģīti kā varētu domāt, tādēļ arī tev noteikti izdosies! Vienkārši seko receptē sniegtajiem norādījumiem un notraus putekļus no miksera – tam būs krietni daudz darāmā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!