Foto: Shutterstock
Nedēļas izskaņa visbiežāk liek domāt par kaut ko ne tik veselīgu, ātrāk pagatavojamu un tādu, kas no domas vien jau lieks sariesties siekalām mutē. Ja esi Āzijas virtuves cienītājs, mājās gatavots vokpannas ēdiens būs vairāk nekā lieliska izvēle ģimenes vai jau kuplāka pulciņa vakariņām.

Nebūt nav jādodas uz tuvāko Āzijas virtuves restorānu, lai nobaudītu sulīgā mērcē aplietu dārzeņus, kraukšķīgi apceptu gaļu salikumā ar garajām nūdelēm (noteikti pamēģini kaut reizi rīsu nūdeles), kas tā vien rosina rotaļīgāk notiesāt pelnītās vakariņas. Un tas nekas, ja mājās nav speciālā vokpanna! Derēs arī parastā, galvenais ir ievērot strauju apcepšanu piedevām.

Atsevišķā katliņā novāri nūdeles (bet uzmani, lai nepārvārās!), pannā apcep gaļu, sēnes, visdažādākos dārzeņus, pagatavo kārdinošu mērci no sojas, medus, apelsīnu sulas, pārber sezama sēkliņas, svaigos lociņus pikantumam, un restorāna cienīga maltīte nieka pārdesmit minūtēs jau gatava! Starp citu, ja vēlies būt oriģināls mērces pagatavošanā, aizlienē kādu no šīm versijām – saldāka, skābāka, pikantāka – katrs atradīs ko savai gaumei tīkamu. Un visai labi garšos arī bez nūdelēm, vien apcepti dārzeņi ar gaļu sulīgā mērcē.

Ja nu gadījumā nedēļa bijusi tik nogurdinoša, ka nav pat ierosmes, kādas sastāvdaļas izvēlēties, ''Tasty'' ar bagātīgo recepšu krājumu ir parūpējies, lai iepirkšanās maltītes tapšanai ritētu raitāk.

Lai garda dienas noslēdzošā maltīte!

Eksotiskais voks ar vistas gaļu un meloni

Foto: Vida Press

Voks nedaudz citādākā interpretācijā - ar saldiem melones gabaliņiem, kas lieliski sader ar sulīgi apcepto vistas gaļu, savukārt saldās zirņu pākstis piešķirs pavasarīgu kraukšķīgumu maltītei.

Lasīt vairāk

Saldskābais voks ar olu nūdelēm taizemiešu gaumē

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojams saldskābais taizmeišu voks, ko vislabāk pasniegt ar olu nūdelēm.

Lasīt vairāk

Olu nūdeles ar cūkgaļu ķīniešu gaumē

Foto: Shutterstock

Maiga fileja, sulīgi un kraukšķīgi dārzeņi, gardas nūdeles – ko vēl vairāk vajag sātīgai maltītei?

Lasīt vairāk

Jasmīnu rīsu un garneļu voks taizemiešu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sātīga un sildoša maltīte, kas garšos pēc Taizemes. Apceptajām garnelēm un rīsiem asumu piešķirs sakapātais čili un ķiploks, bet Āzijas garšu – taizemiešu zivs mērce.

Lasīt vairāk

Ātrais vistas voks ar dārzeņiem

Foto: Shutterstock

Bagātīgais vistas voks ar dārzeņiem un rīsu nūdelēm - gards un ātri pagatavojams.

Lasīt vairāk

Vistas un dārzeņu voks ķīniešu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Dienās, kad negribas daudz laika pavadīt pie plīts maltītes pagatavošanai, bet samierināties ar sviestmaizi arī nav vēlēšanās, noder vieglas un ātri pagatavojamas ēdienu receptes, kas arī neprasa izmantot dārgas sastāvdaļas. Lūk, viens klasisks piemērs, kā no pāris sastāvdaļām pagatavot sātīgu, gardu un ne tik ikdienišķu maltīti.

Lasīt vairāk

'Wok' pannā pagatavota vista ar Indijas riekstiem un olu nūdelēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Bagātīga garšu buķete veikli gatavojamā ēdienā – vista kusīs mutē, bet rieksti maltītei piešķirs patīkamu kraukšķīgumu. Šī noteikti kļūs par vienu no tavām mīļākajām receptēm, kas ir Āzijas virtuves iespaidota.

Lasīt vairāk

Vokpannā gatavotas olu nūdeles ar liellopa gaļu un koriandru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vokpannā pagatavota maltīte ar nedaudz citādām piedevām, kā ierasts – sātīgumam šoreiz pievienotas liellopa steika strēmelītes. Gatavojot izvēlies tos dārzeņus, kas vislabāk garšo, nebaidoties eksperimentēt. Lieliska maltīte sanāks arī tad, ja pievienos kādu drusku ananasu gabaliņu.

Lasīt vairāk

Olu nūdeles ar šitake sēnēm un Āzijas kāpostu vokpannā

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Āzijas virtuves klasika – vokpannā gatavots ēdiens. Šoreiz olu nūdelēm klāt liktas nedaudz apceptas šitake sēnes ar paša gatavotu saldi sāļo mērci. Asumiņam klāt ķiploki un sīpols, bet krāsai – Āzijas kāposts. Ja nu mājās nav vokpannas, droši var izmantot arī parasto, maltīte tāpat izdosies.

Lasīt vairāk

Vokpannā ceptas liellopa strēmelītes ar dārzeņiem un olu nūdelēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ļoti ātri pagatavojamas vakariņas vai pusdienas - vokpannā ceptas liellopa gaļas strēmelītes ar dārzeņiem un zemesriekstu sviestu, kas pasniegtas ar olu nūdelēm. Garšīgi!

Lasīt vairāk

Pikanti asās nūdeles malaiziešu gaumē

Foto: Vida Press

Ļoti ātrs, pikanti ass risinājums austrumnieciskām pusdienām vai vakariņām.

Lasīt vairāk

Rīsu nūdeles ar garnelēm un zirnīšiem

Nevienam nav noslēpums, ka man ļoti garšo garneles. Un es tās gatavoju bieži. Viens no iecienītākajiem pagatavošanas veidiem - vokpannā. Visbiežāk izvēlos rīsu nūdeles, jo tās ir "vieglākas", turklāt nesatur kviešu miltus un ir ļoti garšīgas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!