Foto: Shutterstock
No salātlapām un aukstajām zupām vien nepārtikt. Vajadzīgas arī dienas, kad piesiet dūšu ar ko pamatīgāku, piemēram, pildītu vai ceptu fileju ar bagātīgu garnējumu.

Vai tā būtu vistas, tītara, cūkgaļas, vai liellopa fileja, itin visas piemērotas pildīšanai vai sacepšanai ar sātīgu "kažociņu". Nu jau tirgus plačos netrūkst ne tomātu, ne cukini, ne spinātu, bazilika, dažādu citu dārzeņu, visas šīs sastāvdaļas ļoti labi draudzēsies ar fileju. Tā piemēram, spinātus var sajaukt ar krēmsieru vai fetas sieru un izmantot kā filejas pildījumu, bet tomātus ar mocarellas šķēlēm var izkārtot virs gaļas šķēles. Ja esi sailgojies pēc pamatīga ceļmalas krodziņu ēdiena, pagatavo klasisko franču karbonādi, kurai nav žēlots siers un majonēze, tāpat izsalkumu remdēs ceptas vai grilētas filejas ar zilo sieru vai šampinjoniem.

Gatavojot pildītās filejas, būtu jāievēro, ka ne vienmēr gaļu izdosies pilnībā izcept uz pannas. Tādēļ jāņem talkā arī cepeškrāsns – pannā uz plīts strauji apcep gaļu, lai aprauj garoziņu, bet pēc tam topošās vakariņas liec cepeškrāsnī, lai gaļa izkarsētos viscaur.

Lai labi garšo!

Pildīta vistas fileja ar tomātiem, mocarellu un baziliku

Foto: Shutterstock

Kārdinoši kūpošas vistas filejas, kas pildītas ar svaigiem tomātiem, kūstošu mocarellas sieru un zaļo baziliku. Pabaros gan tāpat, gan ar svaigajiem lapu salātiem.

Lasīt vairāk

Gardās tītara filejas karbonādes ar ķiplokiem

Foto: Shutterstock

Daudziem iecienīta kļuvusi tītara gaļa, kas nopērkama visdažādākajos veidos. Šai gaļā ir maz piesātināto tauku, tādēļ tai ir maiga, izsmalcināta garša. Ēdienkartes dažādošanai iesakām pagatavot sulīgas tītara gaļas karbonādēs.

Lasīt vairāk

Kakla karbonāde zem zilā siera segas

Īsta cūkgaļas recepte vīrieša gaumē. Kalorijas, protams, šajā ēdienā labāk nezināt, bet garša – neatkārtojama. Un kāpēc gan mēs kādreiz pēc kārtīgas izslēpošanās dzestrajā ziemas gaisā nevarētu baudīt kaut ko tik sātīgu, toties bezgala gardu. Gatavo Dzintars Šteinbergs-Ozoliņš, ēst gatavot mīlētājs, dekorators mākslinieks.

Lasīt vairāk

Cepta vistas fileja ar nektarīniem

Foto: Shutterstock

Sulīga vistas gaļa ar saldeni sīvu nektarīnu un sarkanā sīpola salsu. Īpašu aromātu un garšu maltītei piešķirs svaigie zaļumi, tāpēc ar tiem nedrīkst skopoties.

Lasīt vairāk

'Franču' karbonāde ar sēnēm un siera cepuri

Foto: Shutterstock

Šī recepte ir tik vienkārša, ka to varēs pagatavot arī virtuvē nepieredzējušākas saimnieces. "Franču" karbonādēm var izmantot cūkas, liellopa vai vistas fileju - atkarībā no gaumes un aktuālā piedāvājuma gaļas veikalā.

Lasīt vairāk

Ļoti vienkārši pagatavojama karbonāde ar sieru

Foto: Privātais arhīvs

Vienkārši pagtatavojama cūkgaļas karbonāde ar sieru - Agra recepte konkursam "Meklējam februāra garšu!". Ļoti garda un sulīga - gan uzreiz pēc cepšanas ar piedevām, gan nākamajā dienā, liekot uz brokastmaizēm.

Lasīt vairāk

Ar sieru un šķiņķi pildīta vistas šnicele jeb 'cordon bleu'

Foto: Shutterstock

Ja gribi sevi šodien palutināt ar ko īpaši gardu, pagatavo franču virtuves klasiku – ar sieru un šķiņķi pildītu vistas šniceli jeb cāli "cordon bleu". Tas ir ne vien ļoti garšīgs, bet arī ātri un vienkārši pagatavojams ēdiens.

Lasīt vairāk

Pildīta vistas krūtiņa ar spinātiem un fetas sieru

Foto: Shutterstock

Sulīgas vistas krūtiņas, kas pildītas ar veselīgajiem spinātiem un sadrupinātu fetas sieru. Pasniedz pusdienās vai vakariņās ar salātiem, tvaicētām pupiņām vai zaļajiem zirnīšiem.

Lasīt vairāk

Ar sieru pildīta vistas fileja cūkgaļas 'mētelītī'

Foto: Privātais arhīvs

Brīvdienu pusdienām - vistas fileja, kas pildīta ar sieru un ietīta cauraugušas cūkgaļas šķēlītē. Pasniedz to ar šampinjonu mērci un ceptām kartupeļu šķēlītēm, iesaka receptes autore Sintija Bīriņa.

Lasīt vairāk

Cepta vistas fileja, kas pildīta ar sieru un pasniegta ar ceptiem gurķiem

Foto: Shutterstock

Grilēta vistas fileja brīnišķīgi saderēsies ar ceptiem gurķiem. Kas teicis, ka gurķus nevar cept? Var. Ēdiens būs viegls, piemērots vēlākām vakariņām, neradot smaguma sajūtu. Filejas pildīšanai iesakām izmantot piesātināto spāņu cieto aitas sieru Mančego (Manchego), bet derēs arī jebkurš cits labi kūstošs siers.

Lasīt vairāk

Vistas krūtiņa ar ķiploku pildījumu

Foto: Shutterstock

Ja garšo putna baltā gaļa un ķiploki, šis ēdiens noteikti jāpagatavo - pikantais pildījums gaļai piešķir īpašu aromātu. Izmēģini!

Lasīt vairāk

Krāsnī ceptas vistas karbonādes kārumniekiem

Cepeškrāsnī ceptas vistas karbonādes ar tomātiem, sieru un majonēzi - ne pārāk veselīgi, toties grēcīgi garšīgi!.

Lasīt vairāk

Cāļa fileja ar sieru un sēņu mērci

Garda cāļa krūtiņa olas un cietā siera mundierī ar sēņu mērci.

Lasīt vairāk

Vistas filejas ar sieru Kijevas gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Smaržīgas un gardas vistas filejas kabatiņas, kas pildītas ar garšvielām bagāto ķiploku garšas svaigo sieru. Šī būs ideāla gaļas piedeva pie svaigiem lapu salātiem, vārītiem kartupelīšiem vai rīsiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!