Saldais krējums savu izcilību vakariņās pierādīs gan sutināts starp kotletītēm, gan pievienots apceptiem dārzeņiem un novārītiem makaroniem, gan arī kā sulīguma piedeva vistas filejai. Galvenais ir nepārkarsēt saldo krējumu, lai tas saglabā savu krēmīgumu un neiztvaiko, tāpat jāņem vērā, ka sāli vajadzēs vairāk, jo saldā garša tomēr nomāks sāļumu, bet tā vietā var eksperimentēt arī ar citām garšvielām, piemēram, kariju, čili un garšaugiem. Ja mērce no saldā krējuma vien šķiet par šķidru, pievieno dažas karotes krēmsieru vai skābo krējumu.
Smelies iedvesmu no ''Tasty'' receptēm!
'Dietologa bieds' jeb tīģergarneles saldajā krējumā
Lai dietologi teiktu ko teikdami, bet tīģergarneles aromātiska saldā krējuma mērcē, kas pasniegtas ar gabalos salauztu čabatu, ko varēsi izmantot kā ēdamrīku, piesūcinot kraukšķīgo maizi ar aromātisko mērcīti, ir lielisks veids, kā izbaudīt brīvdienas. Šādi pagatavotas garneles būs ļoti garšīgas arī tad, kad atdzisīs, bet, visticamāk, tāds brīdis nepienāks, jo garneles pazudīs zibens ātrumā.
Pasta ar sezonas dārzeņiem saldā krējuma mērcē
Pasta pusdienās vai vakariņās bieži vien šķiet labākā doma, ko pagatavot. Ātri, vienkārši un garšīgi! Arī šī recepte neliks vilties.
Spageti saldā krējuma mērcē ar spinātiem
Smalkie pastas gliemežvāciņi ar sēnēm krējuma mērcē
Mazie pastas gliemežvāciņi jeb orecchiette ir lieliski piemēroti, lai tos pagatavotu maigā saldā krējuma mērcē. Klāt pievienotās apceptās sēnes un pētersīļi pacels septītajās debesīs ar katru apēsto kumosu. Iepriecini sevi un mīļos pusdienās!
Kotletes saldā krējuma mērcē un kartupeļu biezenis ar spinātiem
Zilā siera un saldkrējuma mērce makaroniem vai rīsiem
Ļoti garda, vienkārši un ātri pagatavojama zilā siera un saldā krējuma mērce rīsiem.
Vistas fileja saldā krējuma mērcē
Vienkārša vakariņu recepte - vistas fileja ar saldo krējumu. Pasniedz ar makaroniem vai rīsiem!
Saldajā krējumā sautētas mežacūkas gaļas kotletes
Gardas mežacūkas gaļas kotletes ar ķimenēm un pierīvētu kartupeli, izsutinātas saldajā krējumā.
Makaronu sacepums ar lasi saldkrējuma mērcē
Cepeškrāsnī sautēti vistas šķiņķīši ar burkāniem sinepju saldkrējuma mērcē
Cepeškrāsnī gatavotais vistas šķiņķīšu un burkānu sautējums ir ideāla izvēle pusdienām vai vakariņām tajās reizēs, kad nav spēka rosīties pa virtuvi. Atliek vien visu ātri sagriezt, apcept, sabērt cepamtraukā un ielikt cepeškrāsnī, tālāk viss notiek pats par sevi!
Krēmīgais mencas un puravu sacepums
Mencas – puravu sacepumu pasniedz ar kartupeļu biezeni un svaigu drāzeņu salātiem.
Makaroni krēmīgā mērcē ar vistu un kazas sieru
Gardi un sātīgi makaroni ar vistu un krēmīgu mērci, ko gardi papildina pakusušā kazas siera gabaliņi.
Sātīgais pelmeņu sacepums ar sēnēm un sieru
Sātīgs un ļoti gards pelmeņu sacepums ar gardu, krēmīgu saldkrējuma mērcīti, kas papildināta ar timiānu, un zeltainu siera garoziņu. Ies pie dūšas gan lieliem, gan maziem gardēžiem.