Foto: Jeļena Dimante
"Jā, arī pelmeņu pagatavošanai mēdz būt fiksais un slinkais variants, kad "jakalēties" ar mīklu galīgi negribas, veikals ir patālu, bet domas par pelmeņiem uzdzen siekalu lēkmi," raksta receptes autore Jeļena Dimante. Slinkos pelmeņus viņa raksturo šādi - mīklas maz, gaļas daudz, īsts vīrieša sapnis. Labu apetīti!
30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

tītara maltā gaļa rīvmaize ķiploks zaļumi milti olas buljons

Sagatavošana

1

Sagatavo maltās gaļas masu (vienalga, kādu un kā vien tev pašam labpatīk). Receptes autorei: tītara maltā gaļa, nedaudz rīvmaizes, ķiploks un zaļumi.

2

Saviļā bumbiņas (cik lielas vien vēlies, tomēr ieteikums tās veidot frikadeļu izmērā).

3

Vienā bļodā ieber miltus, otrā olas kulteni.

4

No sākuma vairākas gaļas bumbiņas iemet miltos (lai neķēpātos ar rokām, sakrata, pārmet kultenī un vēlreiz miltos).

5

Visu izkārto uz dēlīša un tad pelmeņus liek vārošā ūdenī, kuram pievienota sāls, daži melnie pipari un lauru lapa; var pievienot buljona kubiņus.

Pasniedz siltus ar krējumu, majonēzi, tomātu mērci, kā nu kurš vēlas.

Labu apetīti!

Sātīgā pelmeņu zupa ar tomātiem

Foto: DELFI

Ja meklē fiksi pagatavojamu risinājumu rudenīgas darba dienas vakariņām un jaunu variantu, kā pagatavot pelmeņus, tad šī recepte tev noteikti jāizmēģina! "Tasty" virtuvē parosījās trīspadsmit gadus vecā Kate, lūk, ko viņa pagatavoja!

Lasīt vairāk

Pašu rokām darināti pelmeņi. Vienkāršāk nekā izklausās

Foto: Paula Muizinika

Zinām, zinām, ka daudzi atsakās gatavot paštaisītos pelmeņus, jo tā šķiet kā cīņa. Pirmkārt, cīņa ar mīklas pagatavošanu, kas ir apgrūtinoša, otrkārt, cīņa ar to, ka visa virtuve būs vienos miltos. Man gan sanāca būt lieciniecei, ka patiesībā tas ir ļoti vienkāršs, baudāms un pat meditatīvs process! Par to, ka draudzene Paula gatavojas gatavot pelmeņus, uzzināju no viņas atsūtītā video (steidzīgajā dienas ritmā biežāk izvēlamies nevis viena otrai rakstīt, bet gan atsūtīt video). Tā nu viņa padalījās ar gatavošanas gaitu un tad...

Lasīt vairāk

Fritēti pelmeņi pikantā dārzeņu karija mērcē

Foto: DELFI

Pāris minūšu laikā pagatavotiem kraukšķīgiem fritētajiem pelmeņiem var piešķirt Taizemes virtuvei raksturīgu garšu buķeti, pasniedzot tos ar aromātisku, turklāt ļoti vienkārši un ātri pagatavojamu dārzeņu karija mērci. Šādā veidā pasniegti lieliski garšos arī cepti un vārīti pelmeņi.

Lasīt vairāk

Mājās gatavoti pelmeņi ar pildījumu japāņu gaumē

Foto: Shutterstock

Šī ir iespēja izbaudīt japāņu ēdienu garšas nianses. Pelmeņi ir populāra un garda uzkoda, ko vari pavisam viegli pagatavot mājās. Baudi ar sojas mērci vai kādu citu, kas tev garšo. Pildījumam vari izmantot to, kas kārojas, piemēram, rikotas sieru, spinātus un muskatriekstus vai lēcas, burkānus, puravus, kurkumu un masala garšvielu. Pelmeņu, kuri pildīti ar vistas gaļu, puravu un Āzijas pakčojas kāpostu, recepti iesaka gardēde Ilze Liepiņa.

Lasīt vairāk

Students virtuvē: Cepti un buljonā vārīti pelmeņi

Foto: DELFI

Cepti, arī vārīti pelmeņi jau kopš bērnības ir viens no maniem mīļākajiem ēdieniem, un, protams, tie arī ieņem svarīgu lomu studentu ēdienkartē. Un ne velti – tos var pagatavot ātri un nesāpīgi, un galvenais, ka ir patiešām grūti tos pagatavot negaršīgus.

Lasīt vairāk

Gardie pelmeņi ar turku zirņu un burkānu pildījumu

Foto: "Ēdamzāle" publicitātes foto

"Ir tāds teiciens – acis darba izbijās, rokas darba nebijās. Par pelmeņiem runājot, nobijušās bija gan manas acis, gan rokas, un, ja ne lasītājas aicinājums ielikt blogā pelmeņu recepti, es tā arī turpinātu baidīties un domāt, ka šis nu gan ir viens neprātīgi grūts ēdiens. Nu, nav, izrādās, ka tiešām nav. Es ļoti lepojos gan ar to, kā man izdevās mīkla, gan pildījums. To, starp citu, izdomāju un pagatavoju kā pirmo no vairākiem pildījumiem, un pagaidām tas ir palicis nepārspēts. Vārdu sakot, ja arī tev no pelmeņa bail, atroti džempera piedurknes un ej uz virtuvi, tur tevi gaida negaidīta veiksme," atklāj bloga "Ēdamzāle" autore Maruta Rampāne, iedvesmojot piedalīties janvāra izaicinājumā "Neapēd zemeslodi!".

Lasīt vairāk

Pierogi jeb poļu pelmeņi ar skābētiem kāpostiem un sēnēm

Foto: Shutterstock

Pelmeņus gatavot mājās ir diezgan piņķerīgs un laikietilpīgs process, īpaši, ja nav speciālās pelmeņu formas, tomēr garša atsver visu! Šai reizei - poļu tradicionālie pierogi - pelmeņi ar kāpostiem un sēnēm!

Lasīt vairāk

Pelmeņi ķīniešu gaumē

Foto: Shutterstock

Pelmeņi ķīniešu gaumējeb vontoni - ar liellopa gaļas, garneļu un dārzeņu pildījumu. Vari tos gan vārīt, gan tvaicēt, gan cept un pasniegt ar sojas mērci vai čili eļļu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!