
Ir tādas dienas, kad prāts nu nemaz nevedas uz eksperimentiem virtuvē, bet gan pārbaudītām vērtībām, kas izdodas vienmēr. Kāpostu tīteņi būs pašā laikā! Pieaicinot talkā ģimeni, šodien pagatavo lielo katlu ar kāpostu tīteņiem, lai varētu ar tiem mieloties vēl pāris dienas. Turklāt, jo vairāk tos sildīsi, jo tīteņi būs gardāki!
Izmanto ziemas pievakari lietderīgi un palutini mājiniekus ar sulīgiem kāpostu tīteņiem.
- Lai kāpostu tīteņu gatavošana tev veiktos raitāk, izlasi šo rakstu un apgūsti noderīgus knifus, uzzinot, piemēram, kā sagatavot kāpostlapas un kā pareizi ierullēt pildījumu, lai tas neveltos ārā pa visām malām.
Ja kāpostu tīteņi gatavoti gana bieži vai vienkārši gribas izmēģināt ko jaunu, vari izmantot lapu kāpostu vai sarkano kāpostu, kam ir citas struktūras un krāsas lapas. Variēt var arī ar pildījumiem – bez rīsiem un maltās gaļas pamēģini pildīt tīteņus ar iepriekš saceptām gailenēm un sīpoliem, šampinjoniem, rīsu vietā liec griķus, dārzeņus vai smalki sarīvētus burkānus ar malto gaļu. Padomā arī par to, kur sutināsi tīteņus – labi garšos, ja tas nebūs vien pliks ūdens, bet kāda mērce, piemēram, tomāti ar baziliku piešķirs izcilu garšu, tāpat arī saldais krējums piešķirs papildu sātu un ēdiens izdosies neatkārtojams.

Eksperimentētāji var pildījumam izmantot kuskusu, smalkos gabaliņos sagrieztu vistas fileju, jēra malto gaļu, šķiņķa gabaliņus vai pat lečo, vīriešu zapti vai citus ziemas salātus, kas pateicīgi sutināšanai. Veģetārās versijas kāpostu tīteņi pat ļoti būs piemēroti vasaras vakariņām. Bet, ja doma par kāpostu lapu tīšanu attur no gardā ēdiena gatavošanas, īsteno vakariņas ar viltotajiem tīteņiem, kas garšo ne par matu sliktāk.
Atceries gatavos tīteņus papildināt ar dāsnu skābā krējuma karoti un svaigiem zaļumiem!
Lai garda maltīte!
Comment Form

