Aromātiskas un efektīgas marinādes gaļas grilēšanai
Foto: Shutterstock

Siltā diena tā vien aicina sakurt grilu un pavadīt laiku ar draugiem, apēdot gardu un aromātisku, nedaudz pēc dūmiem smaržojošu gaļas gabaliņu kopā ar kādiem kraukšķīgiem salātiem. Tomēr, lai gaļa tiešām būtu garda, viss sākas ar marinādi. Kādu marinādi izvēlēties, lai gaļa būtu sulīga un mīksta? Piedāvājam astoņas pārbaudītas vērtības, kas neliks vilties nevienam cepējam un ēdājam.

Klasiskā marināde - 1 kg gaļa, 3-4 ēdk. etiķis, 1 tk. cukurs, 3-4 sīpoli, 1,5 glāzes ūdens, melnie un sarkanie pipari, sāls.

Šī marināde saderas ar jebkuru gaļas veidu. Sagriez gaļu gabaliņos, apsāli, appiparo. Sagriez sīpolus ripiņās un samaisi ar gaļu. Ūdenī iejauc etiķi, pagaršo tā stiprumu (etiķūdenim jābūt stiprākam nekā tu vēlies gaļu). Aplej ar etiķūdeni gaļu un atstāj marinēties pa nakti. Gaļa iemarinēsies vēl efektīgāk, ja uzliksi pa virsu kādu slogu.

Sīpolu un citronu marināde - 1,5 kg gaļa, 1 citrons, 2 sīpoli, 2 lauru lapas, 5 melnie piparu graudi, sāls un malti melnie pipari.

Sagriež gaļu gabaliņos un liek katliņā. Sagriež sīpolu ripiņās un liek pa virsu gaļai, pēc tam bagātīgi uzber sāli un maltos piparus. Sagriež citronu uz pusēm un izspiež sulu pāri gaļai un sīpoliem. Mizu neizmet, bet liek sīpoliem pa virsu, pievieno lauru lapas, piparu graudus un visu izmaisa. Ļauj gaļai marinēties apmēram 4 stundas.

Kaukāza pikantā marināde - 500 g gaļa, 500 g sīpoli, 1-2 ēdk. eļļa, malti melnie un sarkanie pipari, smalcinātas lauru lapas, garšviela hmeļi suneļi.

Šī marināde vislabāk saderēs ar cūkgaļu. To sagriež nelielos gabaliņos un noliek malā. Sīpolus smalki sablenderē vai samaļ gaļas mašīnā. Tiem pievieno eļļu un visas garšvielas. Pēc tam marinādē liek gaļu un visu labi izmaisa. Ļauj gaļai marinēties 5-7 stundas.

Alus marināde - 200 g gaļa, 50 ml sojas mērce, 50 ml medus, 50 ml alus, 1 ķiploka daiviņa, gabaliņš sarkanā čili pipara, 1 rozmarīna zariņš.

Nevainojama marināde cūkgaļai. Sasmalcina ķiploku un sajauc ar pārējām marinādes sastāvdaļām. Sagriež gabaliņos gaļu un liek marinādē, ļauj marinēties visu nakti.

Medus un sinepju marināde - 1 kg gaļa, 2 ēdk. sinepes, 50 ml medus, 50 ml sarkanvīna etiķis, 50 ml olīveļļa.

Sagriež gabalos gaļu. Sajauc visas marinādes sastāvdaļas un pārlej pāri gaļai, ļauj tai marinēties 3 stundas.

Kivi marināde - 0,5 kg gaļa, 1 liels kivi, 1 sīpols, 1 tk. saldās paprikas pulveris, kinzas zaļumi, dilles, malts koriandrs, sāls, 250 ml gāzētais minerālūdens.

Šī marināde būs vispiemērotākā aitas un liellopa gaļai, tā kā kivi ir jaudīgs gaļas mīkstinātājs. Sagriež gaļu palielos gabalos. Sasmalcina sīpolu, zaļumus, kivi, sajauc ar garšvielām un minerālūdeni, lej pāri gaļai un ļauj marinēties vairākas stundas.

Ingvera marināde - 0,5 kg gaļa, 2 cm ingvera sakne, 4 ēdk. sojas mērce, sarkanie pipari.

Šī marināde saderēsies ar liellopu gaļu. Ingveru uz rīves sarīvē un sajauc ar marinādes sastāvdaļām. Sagriež palielos gabalos gaļu un aplej ar marinādi. Ļauj marinēties 2-4 stundas.

Melnās tējas marināde - 1 l stipra melnā tēja, 1 kg gaļa, baziliks, pipari, krustnagliņas, sāls.

Tējas marināde būs piemērota visiem gaļas veidiem. Tā neticami labi mīkstina gaļu. Uzvāra tēju un atdzesē. Sagriež gabalos gaļu, saplucina bazilku, samaisa ar garšvielām. Pāri lej tēju tā, lai gaļa būtu nosegta. Ļauj marinēties 8-12 stundas.

No Tasty.lv pavārgrāmatas piedāvājam 10 lieliskas grilētas gaļas un šašliku receptes. Lai jauka nedēļas nogale!

Source

Tasty

Tags

Alus Dienas padoms Pikniks Sarakstu karuselis Alus Gaļa Kivi Medus
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form