Šī noteikti ir pateicīgākā sezona, kad gatavot krēmzupas, jo pieejami vēl sulīgi dārza tomāti, kabači, ziedkāposti, brokoļi, baklažāni, paprika, dažādi sakņu dārzeņi, kas arī piestāv pārvērtībām krēmzupās, tāpēc šāds zupu veids būtu jāgatavo jo īpaši bieži.
Tas ir tikai nelāgs aizspriedums, ka no krēmzupas vien nepaēst. Ja izmantosi meža lomu, piemēram, gailenēs vai baravikas, zupa izdosies makten sātīga. To pašu var teikt par jebkuru dārzeņu zupu, kas papildināta ar sieru, piemēram, cieto vai zilo, turklāt, ja ledusskapī atradīsies saldais krējums, kausētais siers vai krēmsiers, par sāta iztrūkumu nudien nevarēs sūdzēties.
''Tasty'' ar piedāvātajām receptēm vēlas iedvesmot pagatavot ko nebijušu, piemēram, jauno biešu krēmzupu, kas bagātināta ar saplucinātu zilo sieru, tāpat arī brangie sīpoli visnotaļ labi garšos lielā daudzumā tieši krēmzupā. Nesmādē arī ziedkāpostus, kas dažādos salikumos garšos lieliski!
Lai silta un sātīga maltīte!
Vasaras tomātu krēmzupa ar baziliku un cieto sieru
Ziemas sezonā gatavojam ātro tomātu zupas versiju no konservētajiem tomātiem, taču vasarā un laikā, kad vēl pieejami dārza tomāti, būtu grēks ko tādu darīt. Lai tomāti atdotu labākās garšas īpašības un padotos blendēšanai, vispirms tie jāizcep cepeškrāsnī. Pateicoties tām minūtēm krāsnī, tomātu zupu izdosies pagatavot bez buljona vai papildu škidruma.
Ziedkāpostu un pastinaku krēmzupa
Sātīga ziedkāpostu un pastinaku krēmzupa ar atspirdzinošu devu citrona. Ja zupu vēlies asāku, tai var pievienot arī čili.
Bagātīgā dārzeņu krēmzupa
Ļoti ātri pagatavojama un garda dārzeņu krēmzupa, kas izceļas ne vien ar piesātinātu, krēmīgu garšu, bet arī ļoti skaistu krāsu. Īpaši lieliski garšos pasniegta ar zeltainajiem rīsu – siera plācenīšiem.
Kabaču krēmzupa ar grilsieru
No kabačiem ierasts cept plācenīšus, sacepumus, bet arī zupā tas lieliski attaisno savu garšu.
Zirņu un sīpolloku krēmzupa
Vasarīgi krēmīga un garda biezzupa, kas būs gatava pasniegšanai vien 10 minūtēs. Tik tiešām – ja zirnīši, sīpolloki un buljons jau sagatavoti, gatavošana aizņems ļoti maz laika.
Krāsnī ceptu burkānu krēmzupa ar ingveru un turku zirņiem
Karsta, krēmīga un patīkami sildoša krēmzupa no burkāniem, kurai pievienots nedaudz asais ingvers. Garšu kombinācija radīs patīkamus kontrastus – saldais mīsies ar pikanto katrā apēstajā karotē. Lai maltīti padarītu vēl patīkamāku, zupai pievieno apceptus turku zirņus, dzērveņu pusītes un sezama sēkliņas. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā blogere Brigita Dambe.
Jauno kabaču krēmzupa
Ātri un vienkārši pagatavojama jauno kabaču biezzupa ar kausēto sieru, kuru var ēst pat mazuļi.
Gaileņu biezzupa
Garšīgai un sātīgai maltītei – gaileņu biezzupa.
Vienkāršā zaļo zirnīšu krēmzupa
Garšīgu zupu iespējams pagatavot arī vien no dažām sastāvdaļām. Šai vienkāršajai zirnīšu krēmzupai vajadzēs tikai zaļos zirņus, sīpolu, mazliet garšvielu un buljonu.
Krāsnī ceptu tomātu biezzupa ar grauzdiņiem un baziliku
Aromātiska, karsta un nedaudz pikanta biezzupa ar kraukšķīgiem maizes gabaliņiem. Tieši tas, kas vajadzīgs vējainā ziemas dienā, lai sasildītos!
Baklažānu krēmzupa
Ideja ātrām vakariņām - baklažānu krēmzupa ar burkāniem, sīpoliem un cieto sieru.
Aromātiskā sīpolu krēmzupa
Aromātiskā sīpolu krēmzupa sātīgai maltītei.
Brokoļu biezzupa ar mājas sieru
Brokoļu biezzupa ar mājas sieru, kas garšos arī bērniem.
Ziedkāpostu krēmzupa ar bekonu un grauzdiņiem
Vienkārša un vasarīga krēmzupa no puķkāpostiem. Izteiksmīgu garšu zupai piešķirs muskatrieksts. Noteikti pievieno bļodiņai sakapātus zaļumus, grauzdiņus un bekonu, lai tā būtu sātīgāka.
Biešu biezeņzupa ar zilo sieru
Klasiskā biešu zupa apnikusi? Izmēģini ko jaunu - biešu biezeņzupu ar zilo sieru! Recepti iesaka Lido šefpavāre Ilga Joma.
Kabaču biezzupa ar baziliku
Viegla un garšīga vasaras zupiņa - kabači ar garšaugiem."Citi mēdz zupai pēc blendēšanas pievienot saldo krējumu vai kausēto sieru, lai būtu sātīgāka, bet man vislabāk garšo tieši šādi, kā receptē!" raksta receptes autore Mafalda.
Sātīgā baraviku krēmzupa
Ja baravikas ir daudz un klasiskā sēņu zupa šķiet vienmuļa, krēmzupa neliks vilties. Ar izteiktu sēņu garšu, krēmīga, tumīga un gana sātīga, lai kalpotu kā pamatēdiens.
Burkānu biezeņzupa ar kausēto sieru
Salda un sildoša zupa vēsiem vakariem. Recepti iesaka Lido šefpavāre Ilga Joma.
Puravu, kartupeļu un zirņu krēmzupa
Garda, bieza un garšīga puravu un kartupeļu krēmzupa ar zirnīšiem. Maltīti paspilgtinās kraukšķīgā piedeva – mīklā apceptie puravi. Sasildīs vēsākajās dienās un kārtīgi pabaros izsalkušos.