Foto: Shutterstock

Kas gan būtu brīvdienas bez kā salda un garšīga, vai ne? Sveicot pavasara pirmo dienu, laiks izcept kādu skābā krējuma mīklas kūku, ko baudīt pie tējas tases vai paņemt līdzi pavasarīgā pastaigā. Šoreiz galvenajā lomā receptēs – skābais krējums. Lūk, septiņas kūkas no "Tasty" recepšu krājumiem!

Skābais krējums ir tas, kas piešķir raksturīgo virskārtu ne tikai ābolu plātsmaizēm, bet papildina pašu kūkas biskvītu. Ikviens, kas reiz pamēģinājis, atzīs, ka skābais krējums kūkai pēc izcepšanas piešķir īpašu sulīgumu. Nododies gatavošanas priekiem un uzcep kādu ābolkūku, skābā krējuma kūku ar konservētiem persikiem, aprikozēm vai no saldētavas izņemtām upenēm. Bet, ja vēlies ko neparastāku, tad iesakām izcili gardo skābā krējuma un citronu kūku vai burkānu kūku. Lai garšīgi!

Skābā krējuma mīklas kūka ar konservētiem persikiem

Foto: Shutterstock

Vienkāršas skābā krējuma mīklas kūka, kurā paslēpušies sulīgie persiki. Garšos burvīgi pie tējas vai kafijas tases.

Lasīt vairāk

Ābolu kūka ar riekstu mīklas pamatni

Foto: Shutterstock

Vienkārša un garda ābolu kūka ar riekstiem.

Lasīt vairāk

Skābā krējuma kūka ar aprikozēm

Foto: Shutterstock

Izteikti sulīgas mīklas kūka, kurā paslēpušās sulīgās aprikozes. Pēc izcepšanas mazliet kūku atdzesē un apgāz otrādi, lai skatam pavērtos skaistās augļu saulītes.

Lasīt vairāk

Skābā krējuma un upeņu plātsmaize

Foto: Shutterstock

Ja jāliek lietā jaunas iemaņas, kā ogas iekļaut saldajos, pagatavo šo vienkāršo plātsmaizi.

Lasīt vairāk

Kārdinošā ābolu kūka

Foto: Privātais arhīvs

Klasiskai ābolu kūkai ar kanēļa un skābā krējuma virskārtu pretoties ir grūti. Šis ir gardums, kuru varam baudīt visu gadu, neatkarīgi no sezonas.

Lasīt vairāk

Ātrā skābā krējuma-citronu kūka

Foto: DELFI

Viesošanās reizēs nav nekā labāka par saimnieka ceptu kūku, un arī Inga Kalniņa, pie kuras viesojās portāls TavaMāja.lv, izbaudīja saimnieces labestību un kulinārās prasmes. Inga dalās ar recepti, kas palutinās garšu kārpiņas ar saldi skābu kūciņu, neprasot daudz laika pavadīt pie plīts.

Lasīt vairāk

Burkānu kūka ar valriekstiem un skābā krējuma krēmu

Foto: Shutterstock

Garda rudens kūka, kurai būtu vēlams izmantot sulīgus un saldus jaunās ražas burkānus. Skābā krējuma krēms sanāks jo gaisīgāks un noturīgāks, ja tas būs treknāks.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!