Kā skaisti un saldi izdekorēt mazos kēksiņus? Padomi, tehnikas un ducis gardu recepšu
Foto: Shutterstock

Brīvdienās nav nekā jaukāka par mirkli, kad var baudīt nesteidzīgu gatavošanu virtuvē, gardas maltītes un mutē kūstošus desertus. Kapkeiki jeb glazūrkūciņas pavisam noteikti ir viens no tiem saldajiem ēdieniem, kas ir ne tikai gards, bet arī ērti ēdams. Un kā pierāda plašais recepšu klāsts – pagatavošanas iespējas ir teju bezgalīgas.

Jāatgādina, ka mafini un kapkeiki pavisam noteikti nav viens un tas pats. Kāda tad ir atšķirība starp abiem saldajiem ēdieniem? Mafini jeb kēksiņi ir mīklas izstrādājums, kuram pa virsu nav nekā, vai uzbērtas sausās sastāvdaļas, piemēram, pūdercukurs, rozīnes, mandeļu skaidiņas un citas.

Mafins par kapkeiku jeb glazūrkūciņu top brīdī, kad gardās mīklas pamatnes tiek izdekorētas ar mitru, saldu un gaisīgu glazūru, kas pagatavota no sviesta, olu dzeltenumiem, olu baltumiem, svaigā siera vai kā cita. Tāpēc, ka mazajai kūciņai papīra formiņā ir grezna "cepurīte", droši var saukt to par glazūrkūciņu.

Kā dekorēt glazūrkūciņas?

Kad saldais krēms, kas tiks ziests uz kūciņām gatavs, to sapilda konditorejas maisiņā, ar galā uzliktu vēlamās formas uzgali. Parasti izmanto trīs – parasto apaļo uzgali, lai veidotu apaļas krēma cepurītes vai mākonim līdzīgu, gaisīgu spicīti.

Ar zvaigznītes uzgali, veicot veiklas spirālveida kustības, ziež augstu, stingru glazūras tornīti, sauktu arī par "the soft serve" jeb maigo servējumu.

Bet sešstaru zvaigznītes uzgalis (reizēm apzīmēts ar 1M), palīdzēs uz kūciņas uzziest skaistas sviesta krēma rozītes, glazūru spiežot vienā līmenī uz visas kēksiņa virsmas.

Protams, ir daudz un dažādu konditorejas uzgaļu, tāpēc, kad roka ietrenēta pamata tehnikās, var pamēģināt ko sarežģītāku. Galvenais – gatavot un mēģināt!

Kā skaisti un saldi izdekorēt mazos kēksiņus? Padomi, tehnikas un ducis gardu recepšu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Tags

Mafini Mafini Svaigais siers Sviests

Comment Form