Foto: Shutterstock

10. novembris, kad mēs svinam Mārtiņdienu, citur pasaulē arī ir svinamdiena - alternatīvais kalendārs saka, ka šī ir Starptautiskā vaniļas kūku diena, kura dod tik lielisku attaisnojumu, lai izceptu kādu saldi smaržojošu vaniļas kūku vai kārdinoši greznu glazūrkūciņu. Svaigi cepta tā būs īpaši garda un aromātiska.

Piedāvājam veselu duci ideju vaniļas kūciņām - gan greznām ar vijīgām krēma lokām, gan vienkāršākām ar ogu podziņām. Izvēlies savu kūkas recepti un pārsteidz mīļos!

Klasiskas glazūrkūciņas ar šokolādes standziņām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Klasiska vienkāršas mīklas kapkeiku recepte, kuriem pa virsu ziesta olu un sviesta krēma glazūra. Bet, lai gardumus padarītu kaut nedaudz īpašākus, lai atšķirtos lielajā glazūrkūciņu garšu klāstā, tos dekorē ar piena šokolādes standziņu.

Lasīt vairāk

Biezpiena un medus kēksiņi ar citronu krēmu

Foto: Shutterstock

Gardi citronu kēksiņi ar medu un bez cukura. Kēksiņus grezno ar vieglo biezpiena krēmu un citronu miziņu skaidiņām. No dotā daudzuma iznāks 12 kēksiņi.

Lasīt vairāk

Kēksiņi ar cukura lodīšu taureņiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pavisam daiļi kapkeiki, kas piestāvēs kādam īpaši meitenīgam pasākumam vai svinībām. Tos var pagatavot, ejot uz raudzībām, pasniegt mazas dāmas svētkos vai likt uz galda tādā skaistā pasākumā kā kāzas.

Lasīt vairāk

Apelsīnu un dateļu mafini

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gardi paniņu un brūnā cukura mīklas mafini, kuriem spirgtumu piedod svaigā apelsīnu sula. Kraukšķīgumam mīklai pievienoti valrieksti, bet saldumam – dateles. Tam visam pa virsu garda pūdercukura un svaigā siera glazūra.

Lasīt vairāk

Vienkāršā sviesta biskvīta kūka ar putukrējumu

Foto: Vida Press

Vienkārša recepte ātrai brīvdienu kūkai, ja "parastais" biskvīts šķiet apnicis un jāiepriecina arī kāds, kurš nedrīkst lietot uzturā glutēnu.

Lasīt vairāk

Vīnogu un vaniļas krēma kārtainās mīklas smalkmaizītes

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kraukšķīgi trauslās kārtainās mīklas gardumi pie tējas. Smalkmaizīšu gardums slēpjas saldajā vaniļas krēmā, uz kura kārtas ogas izkārtotas. Bet aprikožu džems tām piešķirs skaistu, spīdīgu glazūru. Garšos labi tāpat vai ar krūzi tējas vai kafijas!

Lasīt vairāk

Vārītā krēma kūka ar avenēm

Foto: Shutterstock

Grūti iedomāties vēl vasarīgāku kūku, kā groziņu ar vārīto krēmu, kas rotāts ar svaigajām avenēm. Dotais krēma daudzums sanāks, lai piepildītu apmēram 20 cm lielu tartes groziņu. Ja vēlies, vārīto krēmu vari sajaukt ar sakultu putukrējumu, līdz attiecībām 1:1.

Lasīt vairāk

Vienkāršā melleņu kūka

Foto: DELFI

Ogu laiku nevar nemīlēt – tās var grābt saujām, un ēst, līdz lūpas no laimes un garduma kļuvušas zilas. Tāpēc, ja jau ir tikts pie skaista spainīša ar mellenēm, tās ir jāliek lietā, pagatavojot ko brīvdienai pavisam atbilstošu – vienkāršu melleņu kūku. Tā it nemaz neprasa lielas pūles un kulinārās zināšanas – sanāks visiem un garšos fantastiski!

Lasīt vairāk

Bostonas krēma kūciņas

Foto: Shutterstock

Burvīgas, viena kumosa biskvīta mīklas kūciņas, pildītas ar olu krēmu un glazētas ar tumšo šokolādi. Šo kūciņu cepšana ir darbietilpīga, bet tās ir tā vērtas, lai piepūlētos un īpašos gadījumos izceptu šos ļoti glītos kārumus.

Lasīt vairāk

Melleņu mafini

Foto: "Dolce&Gabbana" kampaņa/DANDY arhīvs

Melleņu mafini - vasaras ogu laikā.

Lasīt vairāk

Vaniļas glazūrkēksiņi ar aveņu krēmsieru

Gardi kēksiņi ar aveņu krēmsiera "cepuri" - bērnu ballītei vai pēcpusdienas kafijas pauzei kopā ar draudzenēm. Recepti piedāvā Signe Meirāne ("Četras Sezonas").

Lasīt vairāk

Mandeļu kūka ar apelsīniem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda mandeļu kūka, kurai pa virsu kārto daiviņās sadalītus un no miziņām atbrīvotus apelsīnus. No dotā daudzuma iznāks 25 cm diametra kūka. Izmanto kūkas formu ar noņemamām malām.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!