Kas vērtīgs kraukšķīgajos burkānos un kādus ēdienus no tiem pagatavot
Foto: AFP/Scanpix

Rudens ir ne tikai ražas, bet arī dažādu vīrusu un veselības ligu laiks. Viens no labākajiem veidiem, kā sevi pasargāt, ir, spēcinot organismu ar dažādiem veselīgiem un vērtīgiem produktiem, kas audzēti pašu zemē. Viens no sakņaugiem, kas satur patiešām daudz vērtīgu vielu, ir burkāns. Lai arī to parasti neizmanto pret saaukstēšanos, tajā esošie vitamīni un citas vērtīgās vielas stiprinās imunitāti, kas šajā laikā ir īpaši būtiska.

Oranžajās, saldenajās saknēs ir arī daudz vielu, kas noder acu veselības uzlabošanai, asinsspiediena kontrolēšanai un par vēža riska mazināšanai. Gardo dārzeni droši var ēst svaigu (tāds tas būs arī pats vērtīgākais), veselīga ir arī tā sula. Tāpat to ir iespējams izmantot dažādu gardu, tiesa, ne vienmēr ļoti veselīgu un diētisku ēdienu pagatavošanā.

Iedvesmojoties no “Healthline” un “Medical News Today” piedāvājam iepazīties tuvāk ar kraukšķīgo burkānu, tā vērtīgajām īpašībām un pagatavošanas metodēm.

Ja vēlies uzzināt par citu vērtīgu sezonas produktu ietekmi uz veselību, ieskaties šajos rakstos:

Source info

DELFI Viņa


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl