Foto: Privātais arhīvs
Laika gaitā esam rakstījuši par vairākiem peļu junkuriņiem, kuri dažādu iemeslu dēļ kļuvuši slaveni un kuru fotogrāfijas kaķīšu saimnieki aizrautīgi publicē "Instagram". Sazinoties ar pašiem saimniekiem, noskaidrojām, ka aiz katra profila slēpjas kāds īpašs, interesants un aizraujošs stāsts, tādējādi vēlreiz apliecinot, ka mūsu četrkājainie draugi tik tiešām ir būtiska cilvēka dzīves daļa. Lūk, iepazīsties ar mazajiem mīluļiem, kuriem instagramā seko tūkstošiem cilvēku! Fotogrāfijas nemelo!

Runcis kā mākonis – pūkainais Skajs

Nelokāms miers un atpūta – tāda, šķiet, ir kāda kaķa ikdiena ASV. Taču pūkainais Skajs ir īpašs, jo viņa izskats atgādina biezu gubu mākoni, turklāt viņam ir izveidots īpašs "Instagram" profils, kur cilvēki var sekot līdzi laiskā mīluļa dienas gaitām.

Lasīt vairāk

Unikālais Ačums – vienīgais kaķis pasaulē, kas sirgst ar vilkaču sindromu

Kaķis, kam neparasti ātri aug spalva – ar to ir unikāls un interesants Ačums, Kanādas pilsētā Kvebekā dzīvojošs kaķis. Pašlaik viņš ir vienīgais zināmais kaķis, kas sirgst ar neparasto sindromu, taču tas nepadara dzīvnieku par nespējīgu. Kaķa sociālo tīklu profiliem seko tūkstošiem cilvēku, kas ar interesi vēro Ačuma piedzīvojumus.

Lasīt vairāk

Pakaļkāju Džordžs – ziņkārīgais kaķis, kas sēž kā surikats

Sēž kā surikats, bet nav surikats? Atbilde uz šo jautājumu ir pavisam vienkārša – tas ir kaķis Džordžs! ASV dzīvojošais mīlulis jau no mazotnes ir radis sēdēt uz pakaļķepām, ziņkārīgi novērojot apkārt notiekošo. Viņa saimnieki nespēj izskaidrot, kāpēc viņu četrkājainais draugs tā dara, taču viens gan ir skaidrs – šī darbība neatstāj vienaldzīgus tūkstošiem cilvēku, kuri sociālajos tīklos seko līdzi rudā Džordža ikdienai.

Lasīt vairāk

Elegantā Smūtija – kaķenīte ar vasarīgu vārdu un smaragdzaļām acīm

Kaķenīte, kas atgādina par vasaru un prieku – kas gan var būt vēl labāks? Turklāt šādam priekam ir arī vārds – Smūtija! Simpātiskā mīlule ar izteiksmīgajām acīm dzīvo Nīderlandē, un viņas saimnieks atklāj, ka Smūtijas skaistumu novērtē daudzi tūkstoši cilvēku visā pasaulē.

Lasīt vairāk

Sniegbaltais runcis Kobijs ar apburoši zilām acīm

Viens no Ņujorkas četrkājainajiem iemītniekiem ir īpaši slavens sociālajos tīklos. Šoreiz runa ir par Kobiju, balto kaķi ar zilām acīm, par kuru sajūsminās tūkstošiem cilvēku visā pasaulē.

Lasīt vairāk

'Kempinga kaķi' – aktīva dzīvesveida piekritēji, kuriem patīk ceļot un gulēt teltīs

Brauc ar laivām, guļ teltīs un pastaigājas pa klintīm – jā, to visu dara cilvēki, taču ne tikai. Vairāki ceļotāji savos piedzīvojumos līdzi ņem arī kaķus, un kopīgos pārgājienus iemūžina arī fotogrāfijas, kas tiek apkopotas īpašā projektā.

Lasīt vairāk

Kaķenīte Zoja, kas kļuvusi slavena ar īpašu sirsniņu kažokā

Nereti kaķa kažoka krāsojumam tiešām ir izšķiroša nozīme, un to apliecina arī kādas kaķenītes Zojas stāsts. Kā apliecina viņas saimniece, Zoju tik tiešām nolemts adoptēt, ieraugot mīlīgo sirsniņveida krāsojumu mīlules kažokā. Tieši tas ir iemesls, kāpēc Džoannei un viņas kaķenītēm pēdējo nedēļu laikā pievērsta pastiprināta uzmanība daudzviet pasaulē.

Lasīt vairāk

Nīgrais kaķis Vinstons, kurš sēž kā cilvēks un rāda mēli

Pasaulē mīt ne tikai viens, bet pat vairāki nīgrie kaķi. Vinstons ir to starpā. Persijas šķirnes kaķītis ar izteiksmīgo purniņu un allaž redzamo mēlīti iekarojis vairāku tūkstošu cilvēku sirdi, turklāt ievērību guvusi arī cilvēkiem raksturīgā poza, kādā Vinstons ļoti bieži sēž.

Lasīt vairāk

Kā divas ūdenslāses – apbrīnojami skaistas kaķenītes, par kurām sajūsminās pasaulē

Divas no miljona – tā varētu teikt par četrkājainajām māsiņām, kuras vieno ne tikai kažoka, bet arī dažādā acu krāsa. Tūkstošiem "Instagram" lietotāju īsā laikā kļuvuši par sekotājiem šo māsiņu dzīvei.

Lasīt vairāk

Mazā pantera Siriuss Bleks – piķa melns kaķis, kas nesmādē dubļus

Viņam patīk doties piedzīvojumos vienam, bez svešiniekiem – tā par savu mājdzīvnieku, melnās krāsas kaķi Siriusu Bleku, stāsta viņa saimnieki. Vai bieži gadās tā, ka aizrautīgākais ceļojumu biedrs ir tieši četrkājainais draugs? Domājams, ka ne. Taču Siriuss izbauda gan sniegu, gan purvus, gan klintis, un to viņa saimnieki pierāda daudzajās ceļojumu fotogrāfijās.

Lasīt vairāk

Kā no pasaku grāmatām – četrkājainā princese Aurora, par kuru cīnījās saimnieki

Viss notiks tā, kā viņa gribēs! Šādus vārdus savai mīlulei velta kaķenītes Auroras saimnieki. Un ne velti – Aurora pat salīdzināta ar princesīti, kurai patīk, ka par viņu rūpējas.

Lasīt vairāk

Allaž iebiedētais kaķis Hermans, kura izskats savaldzinās ikvienu

Foto: Vida Press

Kas var būt jaukāks par divām mīlīgām, apaļām actiņām, kas skatās virsū? Taču kaķēna Hermana skatiens ir pavisam neparasts, jo viņš dzimis nedaudz lielākām acīm. Tas gan mīlulim netraucē, jo viņš piesaista visu apkārtējo cilvēku uzmanību un spēj savaldzināt ikvienu.

Lasīt vairāk

Rudais runcis Bobo, kurš deviņus gadus nodzīvojis pārtikas veikalā

Tu ieej veikalā, bet tur priekšā – četrkājainais draugs! Teiksi, ka tas ir neiespējami? Lūk, veikaliņā Ņujorkā jau gadiem ilgi mīt kaķis, kas sagaidījis teju katru pircēju. Taču pavisam drīz runcis Bobo dosies uz jaunām mājām – īsto vietu, kur jādzīvo kaķītim.

Lasīt vairāk

Zeltainais Hosiko, kuru salīdzina ar Runci zābakos un Gārfīldu

Dažreiz pietiek vien ar mīlīgu skatienu, kas vērsts pret cilvēku. Vai kam tādam var pretoties? Lūk, arī zeltainais runcis Hosiko pierāda, ka nekas daudz nav jādara – pietiek labi izskatīties un sekotāju tūkstoši garantēti!

Lasīt vairāk

Bonija un Klaids – valdzinoši kaķīši, kuri savā varā pārņems ikvienu

Divi pūkaini dzīvnieciņi ar aizkustinošu skatienu – kas vēl vajadzīgs, lai pilnībā pārņemtu savā varā katru, kas uz šiem kaķīšiem paskatās? Pamēģini paskatīties uz pūkaino Boniju un tikpat valdzinošo Klaidu!

Lasīt vairāk

Apburošais runcis Pantera, kuru saimniece noskatījusi sludinājumu portālā

Runcis Pantera – izklausās bīstami! Taču kādam mīlulim Filipīnās vārds nepavisam neatbilst raksturam, jo pelēcīgais dzīvnieciņš esot tik rotaļīgs un mīļš, ka allaž ir gatavs pavadīt laiku kopā ar cilvēku. Viņa saimniece stāsta, ka kaķis viņas dzīvē ieviesis jaunas krāsas, kaut arī sākotnēji viņa nemaz neesot plānojusi dzīvot kopā ar četrkājaino draugu.

Lasīt vairāk

Amizantais Timo – kaķis, kas kļuvis slavens šūpuļtīkla un zivju dēļ

Draudzējas ar zivīm un iecienījis šūpuļtīklu – tā varētu raksturot kādu pūkainu kaķi no Nīderlandes. Laiskā Timo dzīve tiek attēlota arī fotogrāfijās un video, tāpēc kaķa ikdiena ieinteresējusi arī vairākus tūkstošus cilvēku visā pasaulē.

Lasīt vairāk

Populārākie 'Instagram' kaķi no Latvijas – Sansa un R2D2

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!