Foto: Shutterstock
Bagātīga un liela pica ar saldenu tomātu mērci, sieru, salami ripuļiem un citiem labumiem ir īstens nedēļas nogales ēdiens. Tikko cepta pica ir debešķīgi garda – gan pašu cepta, gan no picērijas pasūtīta. Bet ja paliek pāri kāds gabaliņš, kas nākamajā rītā, pēc izņemšanas no ledusskapja, vairs nešķiet tik apetelīgs – kā to pareizi uzsildīt?

Ir vairāki paņēmieni, kā šo darbiņu paveikt un nelaist pietiekami labus vakardienas picas atlikumus zudumā (tajās retajās reizēs, kad tas brīnumainā kārtā notiek). Lūk, kulinārās vietnes "All Recipes" padomi, kā uzsildīt picu krāsnī, uz pannas, mikroviļņu krāsnī un pat karstā gaisa katlā jeb "air fryer".

Kā uzsildīt picu cepeškrāsnī


Galvenais priekšnoteikums, lai veiksmīgi un garšīgi uzsildītu vakardienas picu cepeškrāsnī – cepešplātij, pirms uz tās uzlikt picas gabaliņus, ir jābūt karstai. Karstā plāts izkaltēs lieko picas mīklas mitrumu un tev nebūs jāiekožas izmirkušā mīklas gabaliņā.

Dari tā: izklāj cepešplāti ar alumīnija folijas loksni. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Ieliec krāsnī tukšo cepešplāti, lai tā uzsilst. Tad izņem cepešplāti no krāsns, uzliec virsū picas gabaliņus un liec atkal krāsnī. Ļauj picai pacepties 5–10 minūtes. Pēc tam izņem picu, ļauj tai nedaudz atdzist un baudi!

Kā uzsildīt vakardienas picu pannā uz plīts


Cepeškrāsns metode var šķist gaužām ērta, taču, ja gribas pie rezultāta tikt ātrāk, plīts un panna būs īstais paņēmiens. Kā sola kulinārie eksperti no "All Recipes" – ar šo metodi iegūsi kraukšķīgu garoziņu, staipīgu sieru, un pica garšos gluži tāpat, kā cepšanas dienā.

Kas jādara? Uz vidējas uguns uzkarsē pannu. Nelej tajā eļļu! Liec picas šķēli pannā un ļauj sildīties divas minūtes. Tad iepilini pannā dažus pilienus ūdens, bet tā, lai tie nepieskaras pašai picai. Uzliec pannai vāku un ļauj picai sildīties vēl pāris minūtes, lai siers izkustu. Pēc tam ņem pannu nost no plīts, izslidini no tās picas šķēli, nedaudz atdzesē un ēd!

Foto: Shutterstock

Kā pareizi uzsildīt picu mikroviļņu krāsnī


Šis šķitīs interesants paņēmiens, taču to ir vērts noprovēt vismaz vienreiz dzīvē. Tev būs nepieciešama mikroviļņu krāsns un krūzīte, kurā ieliets ūdens.

Kā tas darāms? Uzliec picas šķēli uz šķīvja, kuru drīkst ievietot mikroviļņu krāsnī. Ielej krūzītē ūdeni. Šķīvi un krūzīti ievieto mikroviļņu krāsnī blakus. Tad ar 30 sekunžu intervāliem sildi picu pāris reizes, līdz pica viscaur uzsilusi (tas var aizņemt divas līdz četras sildīšanas reizes, kas katra ilgst 30 sekundes). Un viss, pica uzsils, siers būs pietiekami mitrs, lai picu atkal varētu ēst.

Kā uzsildīt iepriekšējās dienas picu "air fryer" jeb karstā gaisa katlā


Šis virtuves palīgs šobrīd bauda savu slavas stundu – un ne velti! Karstā gaisa katls jeb "air fryer" ir ļoti pateicīgs arī ēdiena uzsildīšanai. Ja sildīsi tajā iepriekšējās dienas picu, iegūsi šķēlīti, kuras garoziņa kraukšķīga, kas nav pārlieku sausa.

Dari šādi: uzkarsē savu karstā gaisa katlu līdz 180 grādiem. Ievieto gatavošanas groziņā picas gabaliņus vienā slānī (un ar atstarpēm, lai karstais gaiss vienmērīgi cirkulētu). Cep 3–5 minūtes vai tik ilgi, līdz pica viscaur silta.

Cik ilgi ledusskapī drīkst turēt pāri palikušo picu? Ja neapēstos picas gabaliņus uzreiz ieliksi ledusskapī, tos droši vari ēst aptuveni četras dienas. Taču, ja pica dienu nostāvējusi istabas temperatūrā, labāk to vairs uzturā nelietot, jo iespējams, ka tajā savairojušās baktērijas.

Pāri palikušās picas šķēlītes vislabāk glabāt cieši noslēdzamos traukos, lai ēdienam netiek klāt gaiss un mitrums. Ledusskapī ievieto pilnībā atdzisušu picu, lai uzglabāšanas traukā neveidojas kondensāts.

Un tagad tev sākārojās karsts, sierīgas picas gabaliņš, vai ne? Tad nekas cits neatliek, kā gatavot – lūk, lērums ideju no "Tasty.lv" recepšu krājumiem, lai vari baudīt mājās ceptu picu!

Ātrā četru sieru pica


"Recepte tam brīdim, kad ļoti vēlies pagatavot picu, bet nevēlies ilgi gaidīt, kamēr rauga mīkla pagatavosies. Izmēģini "crisp&thin" ātri pagatavojamo picas mīklu bez rauga. Tikai četras sastāvdaļas – milti, silts ūdens, sāls un olīveļļa," recepti iesaka "Recepšu kolekcionārs" radītāja Sintija Mikanovska-Mikalovska.
Recepte

Veselīgā pilngraudu tortiljas pica ar tunci

Foto: Diāna Mazjāne


Jautāsi, vai var pagatavot veselīgu picu? Ak, jā, un kā vēl var! Ar dažiem vienkāršiem uzlabojumiem – tas ir iespējams. Sporta skolotāja un veselīga uztura trenere Diāna Mazjāne sniedz instrukciju, kā pagatavot bezgrēka picu.
Recepte

Pica ar desu un bekonu

Foto: Gints Kokins


Šīs lieliskās picas recepti izstrādājis Gints Kokins. Autors to dēvē par veselīga uztura stūrakmeni un pagatavojis ģimenes vakariņām. Taču labām picām ir tā jaukā īpašība, ka tās var ēst jebkurā diennakts laikā. Kurš gan no šādas picas atteiktos arī brokastīs?
Recepte

Desmit minūšu pica uz tortiljas plāksnes

Foto: DELFI


Saldētava ir labākais draugs tiem, kas iepērkas reti un dod priekšroku ātram virtuves apmeklējumam. Tādēļ izsalkuma brīdī atliek vien izņemt no saldētavas vienu tortiljas plāksni, iemest cepeškrāsnī, lai atkūst un tikmēr sagriezt sastāvdaļas, ko kārtot virsū.
Recepte

Supergardā pica ar šķiņķi, papriku un ananasiem

Foto: DELFI


Ja mājās ir bērni, ik pa laikam jādzird lūgums pagatavot picu, jo šis ir ēdiens, kura gatavošanas procesā mazajiem parasti ļoti patīk piedalīties. Laika gaitā izmēģinot dažādas picas mīklas, šo esmu atzinusi par vislabāko – to var gan izrullēt pavisam plānu, gan atstāt biezāku, kā nu kuram labāk patīk. Pildījumam, protams, var izvēlēties, ko sirds kāro, bet šoreiz piedāvāju pārbaudītu vērtību – šķiņķi ar papriku un ananasiem.
Recepte

Sātīgā pica ar mocarellu un maltās gaļas bumbiņām

Sātīga pica ar gardām maltās gaļas bumbiņām, mocarellas sieru un svaigu oregano. Tā būs jo īpaši laba, ja nenoslinkosi un mērci pagatavosi, kā nākas.
Recepte

Pica ar sēnēm un rikotas sieru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Neparasta sēņu pica ar mīksto rikotas sieru. Papildini to ar spinātiem un salviju, vai kādu citu svaigo garšaugu vēl labākam rezultātam.
Recepte

Pica ar mocarellu, anšoviem un olīvām Neapoles gaumē

Kārdinošas rauga mīklas picas ar tomātu pastu, mocarellu, anšoviem un olīvām. Interesantākai garšai pievieno arī kaperus.
Recepte

Bagātīgā siera – salami pica ar fokačas pamatni

Foto: Shutterstock


Bagātīgā siera-salami pica īpaši garšos tiem, kas iecienījuši picas ar salīdzinoši biezu mīklas pamatni un kraukšķīgām, zeltainām maliņām. Šādas picas gatavošanai lieliski var izmantot fokačas mīklu, bet gardajam pildījumam būs nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas.
Recepte

Tomātu pica provansiešu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Krāsaina, kārdinoša un vienkārša pica, ko pagatavot vien no dažām sastāvdaļām. Picai izvēlies dažādu šķirņu tomātus, lai padarītu to košāku un interesantāku.
Recepte

Puķkāpostu un siera pica ar sīpolu gredzeniem

Foto: Shutterstock


Izmantojot tikai puķkāpostu, sieru un olu var izcept picas pamatni, kurai gluži kā jebkurai picai pa virsu var kārtot jebkādas piedevas. Sēņu laikā piedāvājam picu ar sēnēm.
Recepte

Kārdinoši sulīgā dārzeņu un siera pica

Foto: Vida Press


Kāda laimīga sagadīšanās, ka Starptautiskā picas diena, ko pasaulē svin 9.februārī, sakrīt ar nedaudz grūto nedēļas sākumu – pirmdienu. Lai jaunā nedēļa iesāktos garšīgāka un darbiem rosinošāka, pagatavo šo grēcīgi kārdinošo picu, kur netrūkst itin nekā – ne siera, ne sulīgas vasaras garšas ar dažādiem dārzeņiem.
Recepte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!