Foto: DELFI
Virtuālā pavārgrāmata "Tasty.lv" katru gadu nopublicē ļoti daudz recepšu, jo, mūsuprāt, pats svarīgākais ir palīdzēt lasītājiem izdomāt, ko ēdīsim šodien, šonedēļ, šomēnes un šogad. Un, lai gan mēs uzskatām, ka katra mūsu publicētā recepte ir pelnījusi lielu zelta zvaigzni, tomēr šoreiz esam apkopojuši mūsu lasītāju pašas iecienītākās receptes, lai noskaidrotu TOP 10 publicētos hitus.

Kas secināms? Viena lieta ir pilnīgi skaidra – mēs allaž meklējam ko vienkāršu un ātri pagatavojamu. Un tieši tāpēc lasītājiem stāstam, kā viegli, ātri un vienkārši darboties virtuvē. Ņemot to vērā, esam izveidojuši patiesi vienkāršu un garšīgu recepšu kolekciju gan ikdienai, gan svētkiem, ar viegli izpildāmiem soļiem un reizē arī noderīgiem padomiem.

"Tasty" komanda domā par visa veida maltītēm – gan pavisam vienkāršām, gan tādām, kas būtu cienīgas nonākt smalku restorānu ēdienkartēs. Šobrīd iedvesmu smelties var vairāk nekā 11 tūkstošos dažādu recepšu visiem dzīves gadījumiem. Tā kā zinām, ka ēdiens ar stāstu ir vēl gardāks, allaž meklējam, ko jaunu pastāstīt, sazināmies ar labākajiem šefpavāriem, aicinot viņus dalīties savos gatavošanas noslēpumos, turam roku uz pulsa un pastāvīgi pētām sociālos tīklus, kā arī lasām jaunākās (un arī pašas vecākās!) pavārgrāmatas, lai atrastu receptes, kuras mums vienkārši ir jāizmēģina (un pēc tam par tām jāpastāsta jums). Jā, var droši teikt, ka esam aizrāvušies ar garšīgu ēdienu pagatavošanu un ceram, ka uz to iedvesmojam arī jūs.

Bet ko tad no mūsu izvēlētā visaugstāk novērtējāt jūs, lasītāji?

1. godalgotā vieta – pavisam slinkās 'Napoleona' kūkas receptei


Foto: DELFI

Šai "Napoleona" kūkai ir četras sastāvdaļas: kārtainā mīkla, sviests, iebiezinātais piens un aveņu ievārījums. Tu neticēsi, cik gan ātri un vienkārši ir pagatavojams šis saldais gardums, tāpēc steidz uz virtuvi un to uzmeistaro! Nodrošinies arī ar kādu sāļumu pa rokai (skābētu gurķi, pīrāgu vai desmaizi), jo kūkas saldums nedaudz nošķebina dūšu... Bet tā ir ārkārtīgi garda!
Aplūkot recepti

2. vieta – ātrajam rabarberu rausim, kas gatavots kefīra mīklas

Foto: Privātais arhīvs


Ja rabarberu laiks, tad noteikti jāizcep kaut viens rausis. Recepti iesaka Aiva Lankovska virtuves entuziastu grupā "Latvieši UK gatavo".
Aplūkot recepti

3. vieta – slinkie kāpostu tīteņi


Foto: DELFI

Vai tev ļoti patīk klasisko kāpostu tīteņu garša ("Ak, jā, man, man, man!" – noteikti nokliedzas ikviens)? Bet skāde tajā, ka īsti jau nav laika to pildījumu ievīstīt un sasegt ar kāpostu lapām. Jā, daudzas garšīgas lietas prasa milzu laika atdevi, lai tās novestu līdz gala rezultātam. Bet varbūt tās tik labi garšo tāpēc, ka ir ieguldīts laiks? Lai arī slinko kāpostu tīteņu receptē nav ieguldīts sevišķi liels laiks un pūles, tie tāpat sniedz tikpat lielisku garšu, kā klasiskie kāpostu tīteņi. Nu ar mazu mazītiņu atšķirību! Jo šis ir sautējums!
Aplūkot recepti

4. vieta – cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas ribiņas ar dārzeņiem

Foto: DELFI


Lai uzturētu pašu minimālāko kontaktu ar visiem radiem, esam izveidojuši "Facebook" grupu, kur mana omīte ne tik bieži stāsta par to, kā viņai iet, bet drīzāk dalās ar savu vakariņu šķīvju fotogrāfijām. Pirmssvētku laikā šajā grupā iemaldījās šī bilde, klāt bija pievienots arī teksts: "Ģenerālmēģinājums pirms Ziemassvētkiem". Kā izrādās, omīte vēlējusies pārliecināties, ka viss izdosies un Ziemassvētku vakariņas neizpaliks.
Aplūkot recepti

5. vieta – drumstalu kūka ar rabarberu krēmu un zemenēm

Foto: Privātais arhīvs


Vasaras garša no paša labumiņa – rabarberiem un zemenēm. Kārtu kārtās likta kūka, kuras pagatavošanai nevajadzēs ieslēgt krāsni, jo drumstalas viegli pagatavot pannā. Recepti iesaka Aina Pitrāne no "Aina Gatavo".
Aplūkot recepti

6. vieta – šampinjonu un vistas mērce ar kausēto sieru

Foto: DELFI


Vistiņa, šampinjoni, dārzenīši un visam pāri kausētais siers. Krēmīga un sātīga mērce, kuru baudīt kopā ar kādu stiprinošu graudaugu produktu, piemēram, griķiem.
Aplūkot recepti

7. vieta – kartupeļu omlete spāņu gaumē

Foto: Privātais arhīvs


Omlete, kuru baudīt kā pusdienās, tā vakariņās – ar krietnu tiesu kartupeļu un mazliet sīpoliem. Recepti piedāvā “Tasty” lasītāja Jana, kura to iemācījusies ceļojuma laikā Spānijā.
Aplūkot recepti

8. vieta – vistas gaļas sacepums ar kartupeļiem un siera cepurīti

Foto: DELFI


Mūsmājās cepamais stikla trauks ir labākais kulinārijas palīgs, jo regulāri to izmantojam sacepuma pagatavošanai. Jā, sacepumi mums garšo un garšo visdažādākajās versijās. Mums nav vienas mīļākās sacepuma receptes, tāpēc regulāri, protams, iespaidojoties no sociālajiem tīkliem, izmēģinām daudz ko jaunu. Teiksim atklāti – šobrīd šis kartupeļu sacepums ar vistas gaļu un siera cepurīti ir favorīts. Bet tikpat ļoti pie sirds iet šie divi sacepumi, kurus atradīsi "Tasty" dzīlēs: kartupeļu un maltās gaļas sacepums un kartupeļu un vistas gaļas sacepums ar siera cepurīti (diezgan līdzīgs šim – sastāvdaļu un pagatavošanas procesā, bet garšas ziņā – tie ir pilnīgi atšķirīgi).
Aplūkot recepti

9. vietā – ātrā rabarberu kūciņa

Foto: Gunta Spruģevica


Viens no rabarberu sezonas gardumiem noteikti ir šī sulīgi, saldi skābenā, bezgala ātri un vienkārši pagatavojamā – rabarberu kūciņa. Kā jau redzams, receptes autores Guntas Spruģevicas izvēle ir rabarberi, taču apakšā var likt to, kas vien pa rokai un kuras ogas un augļi ir sezonā (mmm, gardum gardi garšos arī ar āboliem vai, piemēram, rabarberi kopā ar zemenēm.
Aplūkot recepti

10. vieta – pupiņu salāti ar vistas fileju un grauzdiņiem

Foto: Privātais arhīvs


"Vienkārši un ātri pagatavojama gardu salātu recepte noderēs brīžos, kad īsā laikā jāpagatavo svētku cienīga maltīte," recepti iesaka mūsu lasītāja Santa Survila.
Aplūkot recepti

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!