Foto: Shutterstock
Ja olas varētu būt viens no populārākajiem brokastu produktiem, tad otro vietu noteikti varētu ieņem biezpiens, ko var gan kāri noēst tāpat vien, aizdarītu ar karoti skābā krējuma, šķipsnu sāls un kapātiem lociņiem, gan izmantot daudz un dažādu garšīgu ēdienu pagatavošanai.

"Tasty" apcirkņos uzgājām 17 brokastīm piemērotu biezpiena ēdienu receptes, kas nevienu nespēs atstāt vienaldzīgu: zeltaini biezpiena plācenīši, sulīgs ātrais sacepums ar mannu, ar spinātiem un biezpienu pildītas pankūkas, sātīgas brokastu maizītes un vēl daudzas citas biezpiena izmantošanas idejas. Tev atliek tikai izvēlēties viskārdinošāko.

Lai labi garšo!

Ātrās krāsnī ceptās biezpienmaizītes

Foto: Shutterstock

Brokastīm vai launagam gardās krāsnī ceptas biezpienmaizītes – ātri un vienkārši pagatavojams našķis un lielisks veids, kā bērniem likt iemīlēt biezpienu.

Lasīt vairāk

Brokastu saldie grauzdiņi ar biezpienu un kivi

Foto: Shutterstock

Ātra un salda brokastu maizīte – ar biezpienu un kivi. Izvēlies liesāku biezpienu, ja vēlies, lai maizītes nebūtu pārāk treknas.

Lasīt vairāk

Pankūkas ar biezpiena krēma un zemeņu pildījumu

Foto: Shutterstock

Brīvdienas ir kā radītas tam, lai pagatavotu pankūkas, turklāt vasarā jāsteidz izmantot svaigās ogas, tāpēc šajā receptē plānās pankūkas jeb 'crêpes' pildītas ar gaisīgu biezpiena krēmu un zemenēm.

Lasīt vairāk

Pankūkas ar zaļo biezpienu pildījumā

Gardas plānās pankūkas ar interesantu pildījumu – avokado, biezpienu un zaļumiem. Recepti piedāvā Laura Grēviņa, bloga "Viensplusviens.lv" autore.

Lasīt vairāk

Ātrais biezpiena sacepums ar mannu

Foto: Shutterstock

Vienkāršs un ātri pagatavojams sacepums, kuru ēdīs pat tie, kuri ar biezpienu ir uz "jūs" un, ne tikai ēdīs, bet noteikti pieprasīs papildporciju. Garšīga ideja brīvdienu brokastīm.

Lasīt vairāk

Sātīgie biezpiena salāti ar pavasara svaigumu

Foto: DELFI

Biezpiena izmantošanai ēdiena gatavošanā ir tik daudz variāciju, ka katru dienu varētu baudīt ko citu. Ēdienkartes dažādībai pagatavo šos salātus, kas kombinācijā ar svaigu gurķi, krabju nūjiņām un kefīru krējuma vietā pavasarīgi mazinās izsalkumu kā broakstīs, tā pusdienās vai launagā.

Lasīt vairāk

Sviestmaize ar biezpienu un kūpinātu lasi

Foto: Shutterstock

Lieliska un kārdinoša sviestmaize, kas stiprinās brokastīs un dos enerģiju uzsākt dienu. Veselīgākām brokastīm izvēlies graudu maizi.

Lasīt vairāk

Biezpiena plācenīši ar citrona miziņu

Foto: Shutterstock

Biezpiena plācenīši - gardi tāpat, vēl gardāki ar krējumu, ievārījumu vai saldo mērcīti.

Lasīt vairāk

Pildītās pankūkas ar spinātiem un biezpienu

Foto: Shutterstock

Pankūkas ar bagātīgu spinātu un biezpiena un krēmsiera pildījumu garšos visai ģimenei. Pildījumu īpaši dekoratīvu padara atsvaidzinoši zaļie spināti.

Lasīt vairāk

Graudainais biezpiens ar redīsiem un zaļumiem

Foto: Shutterstock

Pavasarīgi vieglu uzkodu var pagatavot, sajaucot graudaino biezpienu ar redīsiem un zaļumiem. Var izvēlēties jebkādus zaļumus, kas mājās, piemēram, tomātus un Ķīnas kāpostu.

Lasīt vairāk

Ātrie biezpiena plācenīši jeb 'sirņiki'

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojami biezpiena plācenīši jeb "sirņiki", ko vislabāk baudīt ar karoti skāba krējuma. Izmantojot tikai pāris katrā virtuvē atrodamas sastāvdaļas, drīz vien varēsi baudīt gardum gardas vakariņas.

Lasīt vairāk

Avokado - biezpiena maizes ar garnelēm

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojamas, sātīgas un gardas avokado - biezpiena maizes ar garnelēm.

Lasīt vairāk

Pavasara brokastu maizītes ar mājas sieru un zaļumiem

Foto: Publicitātes foto

Sēklu maizītes rīta mundrumam.

Lasīt vairāk

Plānās pankūkas ar biezpienu un rozīnēm

Olu sakuļ ar sāli un cukuru, pielej 3/4 paredzētā piena daudzuma. Šķidrumu pa daļām lej bļodā iesijātos miltos un maisa, līdz mīkla kļūst viendabīga. Pēc tam pielej atlikušo pienu, samaisa un atstāj 23—30 minūtes, lai milti uzbriest.

Lasīt vairāk

Mazās biezpiena - ābolu pankūkas

Foto: Shutterstock

Pufīgas un gardas mazās biezpiena - ābolu pankūkas.

Lasīt vairāk

Pildītas pankūkas ar ķiplokotu biezpienu, rukolu un kukurūzu

Foto: DELFI

Kādu rītu, apvienojot ledusskapī atrodamās lietas ar iepriekšējā vakarā ceptām plānajām pankūkām, tapa gardas brokastis – ar ķiplokotu biezpienu, spirdzinoši svaigu rukolu un kraukšķīgiem kukurūzas graudiņiem pildītas pankūkas.

Lasīt vairāk

Saldais biezpiena un burkānu sacepums ar mannu

Foto: Shutterstock

Gardais biezpiena un burkānu sacepums ar mannu - pilnam vēderam bez smaguma sajūtas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!