Foto: Shutterstock
Visvienkāršākā dārzeņu zupa, gatavota no sezonas dārzeņiem, var izkonkurēt vissmalkākos šefpavāru ēdienus. Tās smarža, dzīvespriecīgās krāsas un vieglums apliecina vasaru, pat ja arā jau vairākas dienas līst lietus.

Dārzeņu zupa ir lielisks veids, kā atvieglot ieguldāmo enerģiju vakariņu un pusdienu gatavošanā vismaz divām dienām, turklāt tā sagādā sildošu labsajūtu, īpaši tiem, kas dienas laikā apēduši pietiekami daudz sviestmaižu un smalkmaizīšu.

Pupiņu un lapu kāpostu zupa

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ja ir vēlme atsvaidzināt savu ēdienkarti, tad tradicionālā zupa, kuras sastāvā ir neparastās kale jeb lapu kāposta lapas, būs īstā izvēle. Zaļais kāposts kombinācijā ar pupiņām zupu padarīs krāsainu, bet Parmezāns finālā tai piešķirs nedaudz pikantāku garšu.

Lasīt vairāk

Dārzeņu zupa ar šķiņķi un rupjmaizes graudziņiem

Foto: Shutterstock

Dārzeņu zupa ar rupjmaizes grauzdiņiem žāvētas gaļas pavadījumā.

Lasīt vairāk

Pavasarīga pupiņu zupa ar sparģeļiem

Foto: Shutterstock

Pavasarīga un viegla, neticami ātri pagatavojama. Pavasarīgo vieglumu piešķirs jaunie kabacīši, sparģeļi un saldo zirnīšu pākstiņas. Dārzeņi būs gatavi piecās minūtēs. Šai zupai pievieno arī jebkāda veida saldētus vai konservētus zirnīšus un pupiņas. Brīnišķīgs papildinājums būs, ja saldētavā būs vēl aizķērušās saldētās cūku pupas. Lai saglabātu buljona dzidrumu, makaronus novāri atsevišķā katliņā.

Lasīt vairāk

Gardā siera desas zupa

Foto: Shutterstock

Gardā siera desas zupa - pagatavot pratīs pat bērni. Un siera desa šai sātīgajai zupiņai piešķirs patīkamu kūpinājuma noti.

Lasīt vairāk

Minestrone - dārzeņu zupa ar pastu itāliešu gaumē

Foto: Shutterstock

Minestrone - dārzeņu zupa ar pastu, ir viena no retajām zupām, kas atrodama tradicionālo itāliešu restorānu ēdienkartēs.

Lasīt vairāk

Sīpolu zupa ar sieru

Foto: Shutterstock

Sīpolu zupa ar sieru un baltmaizes ķiploku grauzdiņiem.

Lasīt vairāk

Pupiņu zupa ar sēnēm

Foto: Shutterstock

Sātīgai maltītei - pupiņu zupa ar sēnēm.

Lasīt vairāk

Ļoti ātri pagatavojama biešu zupa sliņķu gaumē

Foto: J.Roze

Šī tiešām ir ļoti ātri pagatavojama, bet tāpēc ne mazāk garda biešu zupa. Protams, ir daudz izdevīgāk pirkt svaigas bietes, bet to pagatavošana prasa samērā daudz laika, tādēļ reizēm nav grēks ļaut vaļu slinkumam un aiztaupīt sev produktu sagatavošanas darbus.

Lasīt vairāk

Sātīga lēcu zupa franču gaumē

Foto: Shutterstock

Šī sātīgā lēcu zupiņa bez gaļas piedevas ir īsti piemērota pirmdienai, kad gribas atvilkt elpu pēc brīvdienu gastronomiskajām izvirtībām.

Lasīt vairāk

Burkānu biezeņzupa ar kausēto sieru

Foto: Shutterstock

Salda un sildoša zupa vēsiem vakariem. Recepti iesaka Lido šefpavāre Ilga Joma.

Lasīt vairāk

Pavasarīgā brokoļu un spinātu zupa ar redīsu dīgstiem un sieru

Brokoļi, spināti, nedaudz sīpolu un selerijas sakne - to visu papildinot ar svaigiem redīsu dīgstiem, var sanākt ļoti pavasarīga zupa. Recepti iesaka Agnese Kvedere.

Lasīt vairāk

Pupiņu zupa meksikāņu gaumē

Foto: Shutterstock

Uhh, zupiņa ar pupiņām, papriku un meksikāņu garšvielām - pikanta, sātīga un sildoša!

Lasīt vairāk

Grūbu - sālītu gurķu zupa

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojama grūbu - gurķu zupa.

Lasīt vairāk

Garšaugu kartupeļu zupa ar bekonu

Vienkārša un ļoti garšīga biezzupas recepte. Ļauj vaļu fantāzijai, piešķirot zupai dažādas garšas ar piedevu palīdzību - pasniedzot pārkaisi ar rīvētu sieru, garšaugiem un bekonu.

Lasīt vairāk

Zirņu zupa ar kartupeļiem

Zirņu zupa ar kartupeļiem - ļoti sātīgi!

Lasīt vairāk

Tomātu biezzupa ar pupiņām

Šai biezzupai ir ne tikai koša krāsa, bet arī izteiksmīga garša. Sātīga, aromātiska ar kraukšķīgiem ķiploku grauzdiņiem un nedaudz asu pēcgašu - tomātu zupa atgādina saulaino Provansu un gaidāmo vasaru...

Lasīt vairāk

Dārzeņu zupa ar nūdelēm

Foto: Publicitātes foto

Zupa ar nūdelēm daudziem asociējas ar bērnību. Klasiskajā versijā to gatavo vistas buljonā, pievienojot gaļas gabaliņus. Šajā reizē - gavēņa zupa, kas garšos gan bērniem, gan pieaugušajiem. Papildu sātīgumam zupai var pievienot apceptu tofu sieru.

Lasīt vairāk

Biešu biezeņzupa ar zilo sieru

Foto: Shutterstock

Klasiskā biešu zupa apnikusi? Izmēģini ko jaunu - biešu biezeņzupu ar zilo sieru! Recepti iesaka Lido šefpavāre Ilga Joma.

Lasīt vairāk

Asā dārzeņu zupa ar rīsiem

Dārzeņu zupai nebūt nav jābūt garlaicīgai! Šī recepte pilnīgi noteikti tāda nav - zupas garšas noslēpums ir nedaudz neparasta garšas kombinācija, ko veido sildošais čili asumiņš un viegls citrona skābums. Sātīgumam - rīsi.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!