Foto: Shutterstock
Sestdiena ir tik piemērota cepumu sacepšanai. Tos noglabājot cieši noslēdzamos traukos vai kārbās, tev vienmēr pie tējas vai kafijas būs kāds mazs, burvīgs kārumiņš. Turklāt tu zināsi, no kā cepumi ir cepti un kas tiem pievienots.

Manā ģimenē 90 gadīgā Vellas kundze, kā īstena Kaucmindes saimniece, vienmēr seko, lai viņai kārbā nevis vienkārši būtu kādi cepumiņi, bet, lai tie būtu dažādi un viņas ciemiņiem pie krūzītes tējas būtu, ko izvēlēties. Šādu "burvju" cepumu kārbu viņa uzturēja un uztur jau gadiem. Ikviens, tikai atrodoties ceļā pie jaukās kundzes, jau iztēlē izvēlējās, kuru cepumiņu šoreiz piekodīs pie tējas.

Ja arī tu vēlies veidot šādu cepumu kolekciju, ņem vērā, ka no katra veida nav jācep lieli cepumu daudzumi, jo tie visi kopā piepildīs nemaz ne tik mazu kārbu.

Piedāvājam 12 dažādu vienkāršu cepumiņu idejas, izvēlies sev piemērotākos un uzrīko cepumu cepšanas sestdienu. Lai garšīgs tējas laiks visas nedēļas garumā!

Sezama sēkliņu cepumi

Foto: Shutterstock

Lieliski sezama sēklu cepumiņi, kuriem pievienots pavisam nedaudz miltu. Pasniedz ar tēju vai kafiju.

Lasīt vairāk

Šokolādes un lazdu riekstu cepumi

Foto: Shutterstock

Ļoti gardi šokolādes cepumi. Īpaši un uz mēles kūstoši tie būs, ja tiks noķerts mirklis, kad cepumi ir apcepušies sausi tikai no ārpuses, bet iekšpusē ir joprojām nedaudz mitri.

Lasīt vairāk

Kokosriekstu cepumiņi

Foto: Shutterstock

Garšīgi kokosriekstu skaidiņu cepumi, kuri, turklāt, ir ļoti viegli un ātri pagatavojami. Visvairāk laika paies, kamēr mīkla pusstundu ledusskapī atpūtīsies.

Lasīt vairāk

Tējas cepumi ar ābolu gabaliņiem

Foto: Shutterstock

Burvīgi cepumi ar nelielu pārsteigumu un atsvaidzinājumu - ābolu gabaliņiem. Recepte ir ļoti vienkārša, un cepšana aizņems pavisam īsu brīdi.

Lasīt vairāk

Piena cepumi jeb koržiki

Foto: Shutterstock

Gardi, maigi piena mīklas cepumiņi jeb koržiki. Visbiežāk šo cepumu galvenie fani ir bērni, jo cepumi vidiņā ir mīksti. Pasniedz ar pienu vai tēju.

Lasīt vairāk

Gardie vaniļas mēnestiņi ar pūdercukuru

Foto: Shutterstock

Vaniļas mēnestiņi ir tradicionāls austriešu Ziemassvētku kārums, bet tos, protams, var cept visu gadu un baudīt ar tēju un kafiju jebkurā gadalaikā.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgi Parmezāna siera cepumi ar sēkliņām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Samtaini un gardi sviesta, miltu un cietā siera mīklas cepumi ar drusku Kajēnas piparu asumiņam. Cepumus var sacept un iesaiņot kā burvīgu dāvanu svētkos, garšīgi iepriecinot draugus, tuviniekus vai kādu citu.

Lasīt vairāk

Gardās siera standziņas

Foto: Shutterstock

Tik vienkārši un ātri pagatavojamās siera standziņas var izcept pat tad, kad ciemiņi ir jau ieradušies, ja tik mājās ir kārtainās mīklas paciņa un siers.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgie kukurūzas pārslu un ingvera cepumi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Zeltaini brūni, smaržīgi un garšīgi – vienkāršas sviesta un miltu mīklas cepumi, kam pievienotas divas slepenas sastāvdaļas. Kukurūzas pārslas piešķirs saldumiem kraukšķīgumu, kožot ikkatru kumosu, bet maltais ingvers cepumus padarīs ļoti aromātiskus.

Lasīt vairāk

Cepumi 'Sēnītes' gluži kā bērnībā

Foto: Privātais arhīvs

"Mana ģimenes "firmas" recepte ir "Sēnītes". Tā ir iegūta no mammas vecās pierakstu klades un bēniņos atrastās pannas. Tās tiek liktas galdā katros svētkos un nestas arī citiem kā cienasts," par savu ģimenes gardāko recepti stāsta Signe Griķe. Viņa to iesūtījusi Cālis.lv un Zoombook recepšu konkursam. Piedāvājam to izmēģināt arī ikvienam Tasty.lv lasītājam!

Lasīt vairāk

Trauslie un mutē kūstošie cepumiņi - austiņas

Foto: Shutterstock

Tik vienkārši pagatavojami un gardi mazie, trauslie austiņu cepumi. Tos var cept, izmantojot jau gatavo kārtaino mīklu vai pagatavojot ātro kārtaino mīklu pēc šīs receptes.

Lasīt vairāk

Spāņu čurros cepumiņi

Foto: Shutterstock

Brīnišķīgs kārums, kuru tradicionāli pasniedz ar šokolādes mērci. Klasiskos čurros cepumus vāra eļļā, bet figūrai draudzīgāk būs, ja tos ceps cepeškrāsnī.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!