Foto: Shutterstock
Brokastis ir pati svarīgākā maltīte dienā. Arī brīvdienās, kad nesteidzīgi vāļājamies pa gultu un uz virtuvi it nemaz nesteidzamies. Tomēr par ēšanu nedrīkst aizmirst, tāpēc arī vēlajā rītā parūpējies, lai baudītu tikai to gardāko. Lūk, 14 dažādu omlešu receptes no plašās "Tasty" pavārgrāmatas!

Omletes gatavošana it nemaz nav grūta – atliek vien sakult olas, pievienojot tām pienu vai saldo krējumu, un papildināt ar garšvielām pēc savas gaumes. Kad pamata recepte apgūta, vari ķerties pie jau sarežģītākām lietām – omletes ar sieru, zaļumiem, dārzeņiem un sēnēm. Bet, ja uz pannas ceptā omlete šķiet garlaicīga, pamēģini omleti pagatavot krūzītē, mafinu pannā vai cept cepeškrāsnī. Lai labi garšo!

Kabaču 'frittata' jeb biezā omlete

Foto: Shutterstock

Sātīga cepeškrāsnī cepta omlete ar kabačiem jeb biezā "frittata". Tā atšķiras no parastās omletes, jo sastāvdaļas tiek sajauktas pannā, bet omleti pabeidz cept krāsnī.

Lasīt vairāk

Vēlo brokastu 'frittata' ar jaunajiem kartupeļiem, bekonu un sēnēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Arī brokastis var būt sātīgas! "Fritatta" ir itāļu brokastu maltīte, kuru gatavo pannā. Vizuāli tā ir līdzīga omletei, tomēr sastāvdaļu ziņā tā ir daudz bagātīgāka.

Lasīt vairāk

Omlete krūzītē ar avokado un sieru

Foto: Shutterstock

Šīs būs vienas neparastas brokastis – mikroviļņu krāsnī pagatavota omlete, kas būs gatava trīs minūšu laikā. Pagatavotās olas lieliski papildinās avokado un kāda dārzeņa gabaliņi, kas pārbērti ar sarīvētu sieru.

Lasīt vairāk

Kartupeļu un puravu omlete

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sātīga kartupeļu un puravu omlete, ko baudīt ne vien brokastīs, bet arī kādā citā maltītē dienas laikā. Ja omleti vēlies nedaudz citādāku, to var cept arī cepeškrāsnī un papildināt ar rīvētu cieto sieru.

Lasīt vairāk

Sātīgā omlete ar pākšu pupiņām un sieru

Foto: Privātais arhīvs

Omlete, kas domāta nevis rīta cēlienam, bet gan pusdienām vai vakariņām. Recepti piedāvā Ieva, viena no Tasty.lv "Ātro vakariņu" recepšu konkursa dalībniecēm.

Lasīt vairāk

Pildītā omlete ar bekonu un sieru

Foto: Shutterstock

Brīvdienas nav iedomājamas bez sātīgām un nesteidzīgām brokastīm, tieši tāpēc omlete ir tas, kas vajadzīgs izsalkušajiem. Kraukšķīgais bekons, kūstošais siers un svaigie zaļumi garnējumā sagādās krietnu enerģijas devu lieliskam dienas sākumam.

Lasīt vairāk

Cepeškrāsnī cepta omlete ar malto gaļu

Foto: Shutterstock

Vienkārši, ātri un sātīgi, perfekts vakariņu vai pusdienu ēdiens aizņemtai dienai. Pasniedz ar zaļajiem salātiem.

Lasīt vairāk

Fiksā un pavisam vienkāršā omlete

Foto: Shutterstock

Šī omlete būs īsti laikā, kad ir vēlme pēc neapstrīdamas klasikas. Viss, kas vajadzīgs, ir pāris olas, garšvielas un zaļumi garnēšanai. Viegli un ātri!

Lasīt vairāk

Spēcinošā brokastu omlete ar zaļumiem mafinu izskatā

Foto: Shutterstock

Atraktīvs veids, kā baudīt brokastu omleti – izcep to mafinu pannā! Sakul olas, pievieno papriku, tomātus, šampinjonus un zaļumus, un lej individuālās porcijās. Ar 12 omletes gabaliņiem pietiks, lai pabarotu visu ģimeni.

Lasīt vairāk

Grieķu omlete ar olīvām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Olīvas, fetas siers, olas, piens, nedaudz spinātu un sīpols. 10 minūtes, lai sagatavotu produktus, 20 minūtes cepšanai. Un aromātiska grieķu omlete gatava - labu apetīti!

Lasīt vairāk

Omlete vācu gaumē

Foto: Shutterstock

Omlete vācu gaumē brangām brokastīm visai ģimenei.

Lasīt vairāk

Omlete provansiešu gaumē

Foto: Shutterstock

Omlete provansiešu gaumē ar tomātiem, puraviem un baziliku.

Lasīt vairāk

Pufīga pildītā omlete ar kūpinātu lasi un krēmsieru

Foto: Vida Press

Reizēm gadās, ka jau pēc pamošanās jūties tik ļoti noguris, ka, lai saņemtos ikdienas gaitām, nepieciešamas sātīgākas brokastis. Izmēģini šo pufīgo omleti, kas pildīta ar krēmsieru un kūpinātu lasi.

Lasīt vairāk

Omlete ar sēņu un tomātu pildījumu

Foto: Shutterstock

Labam un sātīgam dienas sākumam - garda omlete, kas pildīta ar sēnēm un tomātiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!