Foto: Shutterstock

Kas gan ir Ziemassvētki bez pīrāgiem! Bet tā lielā ņemšanās... Recepte pīrāgiem, kur noņemšanās nav tik liela un ķēpīga, un process neaizņem pusi dienas, būtu pašā laikā, vai ne? Un te tās ir – vairāk nekā viena!

Ir tādas receptes, kas rokrakstos, izdrukātā veidā un mutvārdos gadiem klīst no viena pie otra, pa laikam pazūdot un tad atkal laimīgi atrodoties.

Pīrādziņu receptes šajā laikā vispār zelta vērtībā, tādēļ gavilējām, kad savulaik atradām rakstnieces un pavārmākslas lielmeistares Monikas Zīles slaveno pīrāgu recepti – tieši viņas pašas rakstītu. Šie ir pīrādziņi, kas izdodas vienmēr – pārbaudīts! Tos gatavošana ir gana vienkārša un bez liekas ķēpāšanās, un mīklas raudzēšana – ātra un neparasta.

Monikas Zīles slavenā pīrādziņu recepte


Glāzē uzsildīta piena izšķīdina apmēram 40 g svaiga rauga, 3 ēdamkarotes cukura, nepilnu tējkaroti sāls. Pievieno 100 gramus izkausēta sviesta un 100 gramus cepšanai domāta margarīna. (Margarīns piešķir mīklai elastību). Iejauc 600 g miltu. Dažreiz vajag mazliet vairāk, ja milti nebriest. Gatavā mīkla ir atsperīga, nelīp pie rokām un trauka. Mīklu uz apmēram 20 minūtēm noliek vēsumā, piemēram, ledusskapī. Tur mīkla smuki uzrūgst. Ņem pa bumbulim, izrullē nosacītā aplī, to sadala segmentos, veidojot trīsstūrus. Lielums pēc gaumes. Uz platākā gala liek pildījumu, piespiež maliņas, sarullē, kārto uz plāts ar deguntiņu apakšā, uzsmērē olu, cep 180-200 grādos brūnus.

"Tasty" bagātīgajā recepšu klāstā ir vēl daudz ideju, kā ātri tikt pie karstiem, gardiem, mīkstiem pīrādziņiem. Lai izdodas!

Ātrie svētku pīrādziņi bez raudzēšanas

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojami pīrādziņi bez raudzēšanas gardam svētku mielastam.

Lasīt vairāk

Ātrie sviesta mīklas pīrādziņi bez raudzēšanas

"Pīrādziņi ar malto gaļu, kāpostiem un sīpoliņiem, kas garšo gluži kā omītes ceptie! No ātrās sviesta mīklas gatavoti, tie sanāca maigi, mīksti un sulīgi. Tagad cepu pīrāgus tikai pēc šīs receptes," skaidro garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Ātrie kausētā siera mīklas pīrādziņi bez raudzēšanas

Foto: Shutterstock

Jau labu laiku "Facebook" grupu "Māmiņas gatavo" ir pārņēmis īsts trakums – ātri pagatavojami un ļoti gardi pīrādziņi, kuru mīklai nepieciešamas vien divas sastāvdaļas – kausētais siers un milti. Piefiksējām recepti, bet ikdienas steigā piemirsām. Šķirstot "Cāļa Virtuves" arhīvu, vēlreiz uzdūrāmies šai receptei un nolēmām, ka jāpārbauda! Jāatzīst, ka pīrādziņi ir ne vien tiešām ātri un vienkārši pagatavojami, bet arī garšo lieliski! Izmēģiniet!

Lasīt vairāk

Rauga mīkla ar eļļu bez raudzēšanas siltumā

Rauga mīkla ar eļļu gatavojama bez raudzēšanas.

Lasīt vairāk

Vienkāršā iesala maize bez raudzēšanas

"Maizītei ir interesanta garša, kraukšķīga garoziņa. Tā īpaši labi garšo, pārziesta ar sviestu. Šī ir visvienkāršākā recepte maizes iejaukšanai bez raudzēšanas," teic mūsu lasītāja Laila Rudzone, iesakot pārbaudītu mājās ceptas maizes recepti.

Lasīt vairāk

Ābolu un plūmju plātsmaize bez raudzēšanas

Foto: DELFI
Āboli un plūmes ir augusta superaugļi, no kuriem var pagatavot dažādus gardumus – kompotus, ievārījumus, saldos ēdienus, kūkas un ne tikai. Atliek tikai aizčāpot uz dārzu! Ierasts, ka plātsmaizes gatavo no rauga vai smilšu mīklas, bet lieliska alternatīva ir arī kefīra mīkla. Lūk, ātrā ābolu un plūmju plātsmaize, kurai mīkla nav jāmīca un jāraudzē. Vienkārši un garšīgi!

Lasīt vairāk

Supervienkāršie kausētā siera pīrādziņi ar gaļas un marinētu gurķīšu pildījumu

"Šī rīta fiksie pīrādziņi no kausēta siera mīklas. Pildījumā ir maltā gaļa ar marinētiem gurķīšiem un vārītu olu," recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Ātrie kefīra mīklas pīrādziņi

Foto: Shutterstock
Šī recepte noderēs tad, kad negribas raudzēt mīklu, bet ļoti kārojas gaļas pīrādziņus. Tajos var pildīt jebko, līdzīgi kā rauga mīklas pīrādziņos. Šoreiz izmantosim ceptu malto gaļu.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas pīrādziņi ar šķiņķi un sieru

Ļoti vienkārši pagatavojami kārtainās mīklas pīrādziņi ar šķiņķi un sieru. Protams, ja vēlies, kārtaino mīklu vari gatavot pati, tomēr iesakām taupīt laiku un izmantot veikalos nopērkamo gatavo kārtaino mīklu.

Lasīt vairāk

Pīrādziņu mīkla ar alu

Pīrādziņu mīkla ar alu derēs gan gaļas gan saldajiem pīrāgiem.

Lasīt vairāk

Vienkāršie pīrādziņi

Noderīga viekāršo un ātro pirādziņu recepte.

Lasīt vairāk

Kārtainie šķiņķa pīrādziņi

Ātri pagatavojami kārtainie šķiņķa pīrādziņi.

Lasīt vairāk

Buljona pīrādziņi ar gaļas pildījumu

Foto: Shutterstock
Visu viesību un sanākšanu iecienītie buljona pīrādziņi ar gaļas pildījumu.

Lasīt vairāk

Šķiņķa pīrādziņi no kartupeļu- griķu miltu mīklas

Šķiņķa pīrādziņi - vienkārši gardam cienastam.

Lasīt vairāk

Fiksie kausētā siera pīrādziņi

Kausētā siera pīrādziņi ar žāvētas gaļas un diļļu pildījumu.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas pīrāgi ar spinātu un olu pildījumu

Foto: Shutterstock

Ātri un ļoti garšīgi spinātu - olu pīrāgi no pirktas kārtainās mīklas.

Lasīt vairāk

Ātrā bezrauga mīkla ar pienu pīrāgiem vai picai

Ātrā bezauga mīkla ar pienu - gardai picai vai pīrāgiem.

Lasīt vairāk

Ātrā kefīra mīkla picām, pīrāgiem un plātsmaizēm

Pavisam vienkārši pagatavojama mīkla, ko var izmantot ne vien picas pamatnei, bet gatavot no tās gardus pīrādziņus vai izcept sulīgu plātsmaizi.

Lasīt vairāk

Ātrie pīrādziņi no treknās krējuma mīklas

Foto: Shutterstock

Ātrie pīrādziņi ar krūtiņu svētkiem un ikdienai.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!