Vitamīni bez kaitējuma ģimenes budžetam: 10 lētas un garšīgas rudens veltes
Foto: Shutterstock

Pastāv uzskats, ka augļu un dārzeņu iekļaušana ēdienkartē rudenī un ziemā ir dārgs prieks. Lai lauztu šo stereotipu, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone atgādina par desmit vērtīgiem sezonas augļiem un dārzeņiem, kas ir ne tikai veselīgi, bet arī ļoti lēti.

Burkāni un ķirbji

"Lai arī abiem dārzeņiem ir atšķirīgs izmērs, tiem ir vairāk kopīga, nekā liekas," stāsta uztura speciāliste. Abas rudens veltes nemaksā daudz, un abām ir līdzīga uzturvērtība, ko nosaka skaistā, rudenīgā oranžā krāsa. Gan burkāni, gan ķirbji ir lielisks karotīnu avots — tā ir viela, kas mūsu organismā pārvēršas par A vitamīnu, un būtisks pamats normālai redzei. Simts gramos burkānu vai ķirbju ir divas līdz trīs karotīnu dienas devas! Būtiski, ka abi dārzeņi nezaudē uzturvērtību pēc termiskās apstrādes, kā arī ir universālas izejvielas virtuvē — no tiem var gatavot gan salātus (te atradīsi receptes lētiem un figūrai draudzīgiem burkānu salātiem), gan pirmos, gan otros ēdienus, gan arī desertus!

Lasi tālāk un uzzini, kā garšīgi pagatavot citus lētus un veselīgus rudens un ziemas sezonas superproduktus.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka