Foto: Shutterstock
Sarkanās bietes tiek uzskatītas par visefektīvāko dabīgo organisma attīrītāju, tādēļ viegli un veselīgi biešu salāti ir īstais ēdiens, kas pēc bagātīgajiem svētku mielastiem palīdzēs "izbirstēt" sārņus, stiprināt imunitāti un atgūt pievilcīgas ķermeņa aprises. Pamēģini kādu no "Tasty" plašās pavārgrāmatas receptēm jau šovakar!

Izrādās, bietes uzlabo gremošanu un zarnu traktā iznīcina pūšanas procesus veicinošās baktērijas, norāda portāls "Health". Tāpat biešu sastāvā esošais betaīns palīdz aknām vieglāk tikt galā ar toksīniem. Vēl viena jauka šī produkta īpašība – bietes veicina organisma šūnu atjaunošanos, jo folskābe, ko tās satur, ir nepieciešama jaunu šūnu veidošanai, bet kvarcs uzlabo ādas, matu un nagu stāvokli. Iespaidīgi, vai ne?

Turklāt bietes ne tikai attīra organismu, bet arī ir labs antistresa līdzeklis. Tāpēc gada aukstajos mēnešos, kad līdz jaunajai ražai vēl jāgaida gana ilgs laiks, šim superproduktam noteikti jākļūst par regulāru uztura sastāvdaļu.

Izlasot šo rakstu, uzzināsi vairāk informācijas par citām biešu veselīgajām īpašībām, bet zemāk atradīsi 21 biešu salātu recepti tavai pēcsvētku atslodzes ēdienkartei.

Lai labi garšo!

Pikantie biešu salāti ar āboliem un ķiplokiem

Pikantie biešu salāti ar āboliem un ķiploku aizdaru labi garšos gan ar rupjmaizes šķēli, gan kā spirdzinoša piedeva pie svētku cepeša.

Lasīt vairāk

Ašais jogurta un biešu kārtojums ar fetas sieru un valriekstiem

Foto: Shutterstock
Krēmīgs jogurts, patīkami skābenas marinētās bietes, pikantais fetas siers un karamelizētu valriekstu saldums veido neticami saskanīgu garšu kombināciju. Šī kārtojuma pagatavošana aizņems ne vairāk kā 15 minūtes tava dārgā laika, bet rezultāts – gan garšas, gan izskata ziņā – būs restorāna cienīgs.

Lasīt vairāk

Biešu salāti ar pētersīļiem un valriekstiem

Vitamīnu deva aukstajai sezonai – biešu salāti ar smaržīgiem pētersīļiem un kraukšķīgiem valriekstiem.

Lasīt vairāk

Pupiņu - biešu salāti ar olu

Lēti un aši pagatavojami pupiņu - biešu salāti.

Lasīt vairāk

Biešu - ķiploku salāti ar valriekstiem

Foto: Shutterstock
Biešu - ķiploku salāti ar valriekstiem un majonēzi – pagatavojami piecās minūtēs.

Lasīt vairāk

Pikantie kāpostu un biešu salāti ķiploku marinādē

Kāpostu un biešu salātu lielākie plusi ir lētas izejvielas, vienkārša pagatavošana, pikanti saldskābā garša un kraukšķīgums. Salātiņi vienlīdz labi garšos gan ar griķiem un aknu mērcīti, gan makaroniem un gulašu, gan ar kartupeļu biezputru un kotletēm. Recepti iesaka "Tasty" lasītāja Silvija.

Lasīt vairāk

Sarkano rīsu un biešu salāti ar fetas sieru un piparmētru lapiņām

Recepte tiem, kuri nevairās izmēģināt ko jaunu! Sarkanajiem rīsiem, atšķirībā no baltajiem vai brūnajiem, ir riekstu piegarša un tiem ir augsta uzturvērtība. Salātos, kopā ar bietēm tie būs īsta uzturvielu bumba, jo bietes pabaros organismu ar dzelzi. Saldo biešu garšu atspēkos gardais fetas siers.

Lasīt vairāk

Biešu un siera salāti 'Mīļākā' ar granātābola sēklām

Foto: DELFI
Pēc skata tie atgādina klasisko siļķi kažokā, bet no zivs tur nav ne miņas. Tā vietā šis kārtojums pārsteidz ar svaiga burkāna skaidiņām un spirgtām granātābola sēklām. Kāpēc šos salātus sauc "Mīļākā", skaidrojuma nav - varbūt tie veltīti sievietēm "ar rozīnīti" vai tāpēc, ka tie ir vienkārši, bet koši un ļoti garšīgi?

Lasīt vairāk

Vinegrets ar āboliem un zirnīšiem

Vinegrets ar āboliem un zirnīšiem - recepte, kas noderēs gan gavētājiem, gan tievētājiem, gan klasisku garšu salikumu cienītājiem.

Lasīt vairāk

Zaļo griķu, sarkano biešu un Holandes siera salāti

Sātīgi salāti no sakņu dārzeņiem, kas būs piemēroti gan pusdienām, gan vakariņām. To pagatavošana aizņems īsāku laiku, ja izmantosi jau novārītas bietes un gatavu salātu lapiņu maisījumu. Holandes siers salātiem piešķirs sāļu noti un nodrošinās ar sāta sajūtu. Recepti izstrādājusi Linda Tellgrena, bloga Lindas Virtuve autore.

Lasīt vairāk

Krāsnī ceptu biešu salāti ar brī sieru

"Rukola sniegs svaigumu un zaļumu, bietes palīdzēs vēderam – uzlabos gremošanas sistēmu, brī siers piešķirs izcilu garšu salātiem, rieksti un olīveļļa – organismam nepieciešamās un labās taukskābes." Tā par savu gardo Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursa pieteikumu raksta Karlīna.

Lasīt vairāk

Biešu un kvinojas salāti ar fetas sieru

Foto: Shutterstock
Tik ierastās bietes mazliet citādos salātos – kopā ar kvinoju, fetas sieru, tomātiem un zaļajiem zirnīšiem. Maltītei "odziņu" piešķirs kontrastējošā balzamiko etiķa un olīveļļas mērcīte.

Lasīt vairāk

Vārītu biešu un ābolu salāti ar mārrutkiem un olām

Svaigie salāti svētku galdam ar bietēm, āboliem un mārrutkiem.

Lasīt vairāk

Sarkano biešu un lēcu salāti

Šos salātus varētu raksturot kā atvadas no ziemas krājumiem, kurus papildina pavasarīgie zaļumi. Salāti ir ļoti piemēroti, ja mājās gaidāmas nelielas viesības, jo to sagatavošanai visērtāk atvēlēt divas dienas. Pirmajā dienā novāri lēcas un bietes, darbi, kas prasīs visvairāk laika, bet otrajā dienā īsi pirms ēšanas sajauc salātus. Protams, laiku var ietaupīt, nopērkot gatavas vārītās bietes.

Lasīt vairāk

Biešu salāti korejiešu gaumē

Kraukšķīgi un pikanti biešu salāti ar bagātīgu garšu buķeti.

Lasīt vairāk

Veselīgie biešu salāti

Veselīgu biešu salātu recepti iesaka "Lido" šefpavāre Ilga Joma.

Lasīt vairāk

Vienkāršie biešu salāti ar ķiploku

Pavisam vienkārši pagatavojami biešu salāti ar ķiploku – sena, garda un veselīga piedeva.

Lasīt vairāk

Vinegrets ar turku zirņiem un papriku

Foto: Shutterstock
Tradicionālais vinegrets ar nedaudz eksotisku piesitienu, jo šoreiz iesakām kartupeļus aizstāt ar turku zirņiem un papildināt salātus ar kraukšķīgu papriku. Savukārt mērcei asumiņu piešķirs citronu sula un sinepes.

Lasīt vairāk

Redīsu salāti ar āboliem, bietēm un burkāniem

Pavasarī, kad vēl tikai gaidām pirmos zaļumus izdīgstam no dārza dobēm, tā vien kārojas uzkost ko kraukšķīgu, svaigu un veselīgu. Vienkārši pagatavojamos redīsu salātus ar āboliem un burkāniem var baudīt gan kā vieglu un krāsām bagātu uzkodu, gan kā piedevu gaļas vai zivju ēdieniem.

Lasīt vairāk

Biešu un turku zirņu salāti ar pesto

"Kad jāiztukšo ledusskapis, gadās samest visu, kas pagadās pa rokai un iegūt jaunu salātu recepti," stāsta tās autore Andra. Pamēģini šos vienkāršos un gardos salātus arī tu!

Lasīt vairāk

Karstie biešu salāti

Karstie biešu salāti – ziemas sezonas "aukstajam" galdam.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!