Foto: Shutterstock

Vēl tikko bija maijs, kad ar sajūsmu sagaidījām pirmās zemenes. Divi mēneši pagājuši, un tās jau ir nosārtojušās arī piemājas dārzos. Tāpēc noteikti nedrīkst palaist garām izdevību pagatavot kādu smalkāku zemeņu desertu, kad vasaras ogu karalienes vēl ir iespējams nobaudīt saldas un, pats galvenais, mūsu pašu zemē audzētas. Pagatavo garšīgu olu krēmu, izcep plātsmaizi, sasaldē gardu saldējumu, vai vienkārši izbaudi klasisko tiramisu zemeņu formā – rezultāts būs mutē kūstošs!

Gardā zemeņu un piena želeja

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Želejas ir ideāli saldie gardumi vasaras sezonai – noturētas ledusskapī tās ne tikai patīkami atvēsina, bet ir viegls deserts, kas neradīs pārēšanās sajūtu. Bet, ja to baudi kādā vēsākā dienas laikā, pagatavo siltu vaniļas vai blendētu zemeņu mērci, un tā būs vēl gardāka.

Lasīt vairāk

Zemeņu un plūškoka želeja ar zemeņu sorbetu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Recepte divi vienā – zemenes zemeņu un plūškoka želejā, kā arī paša gatavots zemeņu sorbets. Spridzīgs deserts, apēšanai nākamajā dienā.

Lasīt vairāk

Olu krēma deserts ar zemenēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Saldais kārdinājums – karstā olu dzeltenumu zupa, kurā peld veselas zemenes. Būs īstais deserts vēsākajām un lietainākajām dienām, kad kaut nedaudz apsildīties ar vasaru. Viegli un garšīgi!

Lasīt vairāk

Zemeņu biskvītkūka Dženovas gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kailā biskvītkūka, kas neslēpj to, kas "lācītim" vēderā. Fantastisks vasaras deserts, kura pagatavošana, lai gan prasa nedaudz laika, nemaz nav tik grūta. Un kam gan negaršo gaisīgs biskvīts, zemenes un putukrējums!

Lasīt vairāk

Svaigā zemeņu siera kūka

Foto: DELFI

Krāsainā, dzīvespriecīgā zemeņu kūka, tik garda, svaiga un aromātiska. Tā nav jācep, bet, lai kūka turētos kopā, izmanto želatīnu un laiku, tādēļ gatavo kūku dienu pirms pasniegšanas. Minētais produktu daudzums piemērots vienai lielai kūkai ar diametru 24 cm vai arī vari gatavot vairākas nelielas kūciņas. Recepti piedāvā restorāna "Bibliotēka Nr.1" konditore Laura Rozenfelde.

Lasīt vairāk

Plātsmaize ar zemenēm

Foto: Shutterstock

Burvīga un aromātiska plātsmaize ar zemenēm. Īpašu pievilcību tai piešķir mīklas stērbelīšu pinums pāri ogām. Šo kūku var cept gan vasarā, gan ziemā, zemenes aizvietojot ar jebkurām citām svaigām vai saldētām ogām.

Lasīt vairāk

Cepeškrāsnī gatavotas zemenes ar citronu un maskarpones krēmu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Zemeņu prieki nebeidzas – šoreiz vēderus tās priecēs nedaudz citādākā formā. Vai esi pamēģinājis tās ēst siltas? Ja nē, tad šī recepte būs tieši laikā! Sulīgās zemenes cepeškrāsnī kļūs mīkstas, un tās lieliski atsvaidzinās vēsais citronu un maskarpones krēms. Kraukšķīgumam apbārsti ar savu iecienītāko cepumu drumslām.

Lasīt vairāk

Vasarīgais tiramisu ar zemenēm un avenēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Divas klasiskas lietas satiekas vienā gardā desertā – tiramisu. Aukstais deserts atsvaidzinās, bet vīnā izmērcētie dāmu pirkstiņi piešķirs maltītei jautrāku noskaņu. Baudi kopā ar to pašu vīnu, kuru izmantoji gatavojot!

Lasīt vairāk

Grēcīgā zemeņu un lazdu riekstu kārtainā kūka

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Un mēs turpinām jūsmot par zemenēm, riekstiem un bezē! Kārdinājums, kuram būs pavisam grūti pretoties, jo šī kārtainā kūka ne tikai izskatās skaisti, bet garšo vēl labāk.

Lasīt vairāk

Gaisīgais deserts ar zemenēm un bezē jeb 'eton mess'

Foto: Shutterstock

Britu iecienīts deserts "eton mess", kurā svaigie zemeņu gabaliņi mijas ar saldajiem bezē cepumiem, slīgstot gaisīgā putukrējumā. Tā kā deserts ir viegli un ātri pagatavojams, tad recepte noderēs gan saldākai ikdienai, gan svētku reizēm.

Lasīt vairāk

Apgāztās zemeņu groziņkūkas

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Īsts vasaras gardums – kārtainās mīklas kūciņas, kuru vidū paslēpušās karamelizētas zemenes. Slēpjas tās gan līdz brīdim, kamēr tiek celtas galdā kopā ar kādu saldo krēmu vai saldējumu karstākās dienās.

Lasīt vairāk

Ātri pagatavojamais zemeņu tiramisu glāzītēs

Foto: Shutterstock

Pavisam veikli pagatavojams deserts, kuram nebūs jāstāv ledusskapī, un jāgaida, kad to varēs baudīt. Sapildi sastāvdaļas skaistās, caurspīdīgās glāzēs, tā, lai zemenes un gardo krēmu var redzēt visā krāšņumā. Ideāls variants ballītei vai maltītei dārzā, katram pagatavojot individuālas porcijas.

Lasīt vairāk

Nepieklājīgi gardā medus kūka ar zemenēm

Foto: DELFI

Šī ir īsta brīvdienu kūka, kas piestāv dienām, kad atļaujamies ko vairāk un lutinām savus draugus vai tuviniekus. Pirmās sezonas zemenes kombinācijā ar medus kūku uzreiz atmiņā uzjundī bērnību, tāpēc kūka noteikti būs īsts kārums arī mazajiem ēdājiem. Zemenes noteikti var aizstāt arī ar citām ogām - lai arī kādu interpretāciju katrs atļautos izveidot, kūka ir ļoti garda, turklāt to iemīlēs un ilgi atcerēsies pat tie, kas uz kūkām ir uz "jūs".

Lasīt vairāk

Eklēri ar zemenēm un pistācijām

Foto: Shutterstock

Eklēri ar zemenēm un pistācijām - lai gardēži novērtē.

Lasīt vairāk

Pufīgās magoņu pankūkas ar greipfrūtu un zemenēm

Foto: DELFI

Reizēm tā vien gribas ierastās plānās pankūkas izmainīt uz ko neparastāku. Tā nu arī tapusi šī recepte – balstoties uz amerikāņu tradicionālajām, gaisīgajām pankūkām, kas gatavotas no paniņām. Šīm gan pievienota viena īpaša sastāvdaļa – magoņu sēkliņas. Tās pankūkas padara pavisam nedaudz kraukšķīgas, un visnotaļ uzjautrina ēdājus ar savu neparastumu. Papildini to visu ar vasarai tik aktuālajām zemenēm un ļoti gatavu greipfrūtu – mēli var norīt!

Lasīt vairāk

Atspirdzinošais zemeņu un jogurta saldējums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kas gan būtu vasara bez saldējuma! Kamēr vēl zemeņu laiks rit pilnā sparā, pagatavo šo zemeņu, jogurta saldējumu uz kociņa, lai iepriecinātu ne tikai sevi, bet arī mazākos kārumniekus.

Lasīt vairāk

Uzlabotā klasiskā siera kūka ar zemenēm un šokolādes virskārtu

Foto: DELFI

Jau vairākus gadus turos pie vienas – klasiskās Ņujorkas siera kūkas receptes, kuru pilnveidoju atbilstoši sezonai. Ziemā, ap Jaunā gada laiku cepumu pamatnes vietā izmantoju piparkūkas. Bet vasarā ļauju vaļu iztēlei un papildinu siera kūku ar ogām. Šoreiz - zemenēm, kuras paslēpu kūkas iekšienē. Tam visam pāri mazliet rūgtenas šokolādes kārtiņa, kurā skaisti gozējas zemeņu sirdis.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!