Kartupeļi, kāposti, bietes un burkāni: receptes ilgi uzglabājamo dārzeņu pagatavošanai
Foto: Shutterstock kolāža

Lai pēc iespējas retāk dotos uz veikalu, vērts padomāt par ilgāk uzglabājamu produktu rezervēm. Pirmā izvēle ir graudaugi un pākšaugi, bet cik tad ilgi pārtiksi no putras vai "plikiem" makaroniem. Pēc ziemas esam izslāpuši pēc vitamīniem, tādēļ virtuves krājumus noteikti būtu vēlams papildināt ar ilgi uzglabājamiem dārzeņiem, ko varēsi gan cept, gan vārīt, gan, protams, izmantot vitamīniem bagātu svaigo salātu pagatavošanai. No tālām zemēm atceļojušos tomātus un šobrīd vēl pārlieku dārgos gurķus labāk atstāj veikala plauktā, iepirkumu sarakstā iekļaujot ne vien latvieša otro maizi – kartupeļus, bet arī bietes, kāļus, rutkus, burkānus, rāceņus, kāpostus, kā arī sīpolus, ķiplokus, selerijas saknes un kādu lielvēderainu ķirbi.

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form