Foto: Shutterstock
Ir klāt laiks, kad atļaujamies vakariņās galdā likt ko siltāku, sātīgāku – tādu maltīti, ko mēdzam dēvēt par komforta ēdienu. Tāpēc ieskrienies rudenī un pagatavo mājiniekiem milzīgu porciju ar kartupeļu pankūkām. Lūk, 14 varianti, ar ko izdabāt gan tiem, kam patīk vienkāršas kartupeļu skaidiņu pankūkas, gan tiem, kam vajag gaļu!

Kā pagatavot kartupeļu pankūkas ne tikai garšīgas, bet tā, lai process aizņem pēc iespējas mazāk pūļu? Kartupeļus pankūkām parasti mizo, bet ja kartupeļu izcelsme nerada šaubas, tad vari tos vienkārši rūpīgi noberzt ar trauku mazgājamās švammītes aso pusi un pēc tam sarīvēt virtuves kombainā. Tā aiztaupīsi sev liekas pūles un nenāksies mest vērtīgās mizas atkritumos.

Bet, cik ēdāju, tik gaumju, daudzi neatzīst jaunmodīgās "uzpariktes" un uzskata, ka visgardākās pankūkas sanāk no "pa vecai modei" – uz parastās metāla rīves – rīvētiem tupeņiem. Kādam ir tīkamāka skaidiņās sarīvētu kartupeļu pankūku konsistence, cits atkal atzīst tikai uz smalkās rīves rīvētu un kārtīgi marlē nospiestu pankūku masu, kam pievienota ola, pāris karotes biezpiena vai kāda sīki sakapāta kūpināta bekona šķēle – īpašam smeķim.


Kad mīkla sagatavota, atceries par pareizu cepšanu. Eļļai pannā jābūt karstai, taču ne vārošai. Tu taču nevēlies, lai kartupeļu pankūkas sadegtu? Zeltainam efektam cep tās uz vidējas vai vidēji mazas uguns. Ja vēlies, lai kartupeļu pankūkas izcepas čaganākas, pievieno tupeņu masai šķipsnu sodas. Ja mājās ir vafeļu panna – pamēģini pankūkas izcept tajā. Bet, ja laiks atļauj – labs palīgs būs arī cepeškrāsns. Noderīgus knifiņus kartupeļu pankūku cepšanas mākslā vari izlasīt arī šeit.

Pēc tam, kad pankūkas saceptas, padomā, kādu mērcīti pievienosi. Klasisks variants ir garšaugi un skābais krējums (te atradīsi uzlabotu skābā krējuma mērces variantu pasniegšanai ar kartupeļu pankūkām, bet ir vērts pankūkas ēst kopā arī ar bezpiedevu jogurtu, ko vari papildināt ar rīvētu ķiploku. Lieliska izvēle ir arī brūkleņu ievārījums, taču "Tasty" iesaka dažādot maltīti un pamēģināt pankūkas ar ābolu biezeņzapti.

Lai labi garšo!

Krāsnī ceptas kartupeļu pankūkas ar olu un šķiņķi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sātīgas brokastis ir ideālais veids, kā sākt dienu, tāpēc jādomā par to, lai šķīvī būtu gardas lietas. Pamēģini pagatavot kartupeļu pankūkas cepeškrāsnī – tās nebūs jāgroza pannā un iegūs patīkami kraukšķīgu garoziņu.

Lasīt vairāk

Video: Kartupeļu pankūkas ceptas vafeļu pannā

Kurš gan spēj atteikties no kraukšķīgām kartupeļu pankūkām? Ja no šī ēdiena gatavošanas atturies lielā eļļas daudzuma dēļ, tad izmēģini pankūkas izcept vafeļu pannā. Tikpat kraukšķīgas, gardas un bez eļļas!

Lasīt vairāk

Kartupeļu 'pankūkpica'

Foto: Privātais arhīvs

"Kartupeļu pankūka uzlabotā versijā, kas garšos arī tiem, kas nav iemīļojuši parastās kartupeļu pankūkas, jo pica tomēr garšo gandrīz visiem. Noderēs arī tiem, kas pēc darba vēlas ātri un garšīgi kaut ko pagatavot. Pasniegt var gan atsevišķi, gan kopā ar svaigiem salātiem. Ļoti variējama recepte, jo pa virsu var likt to, kas vislabāk garšo, kā arī var taisīt mazāka izmēra picas – tas pēc katra paša vēlēšanās," par savas ģimenes "firmas" recepti raksta Evita Eglīte. Recepti Tasty.lv lasītājiem tās autore piedāvā ar Cālis.lv un Zoombook konkursa starpniecību.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgās kartupeļu pankūkas ar bekonu, olu un zaļajiem zirnīšiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Šajā ēdienā ir daudzu iecienītu produktu apvienojums – kartupeļi, olas un gaļa, turklāt šo veiksmīgo kombināciju papildina arī sulīgi zirnīši un spināti, kas ēdienam piešķir svaigumu un pavasarīgu nokrāsu. Viegli pagatavojami, garšīgi un pats galvenais – sātīgi!

Lasīt vairāk

Kartupeļu pankūkas latgaliešu gaumē jeb 'buļbu bliņas'

Foto: Shutterstock

"Buļbu bliņas" – ļoti gardas kartupeļu pankūkas ar rūgušpienu latgaliešu gaumē.

Lasīt vairāk

Kartupeļu pankūkas ar biezpienu

Foto: Shutterstock

Karstajām uzkodām kartupeļu pankūkas ar biezpienu.

Lasīt vairāk

Slinkās kartupeļu pankūkas ar krējumu

Foto: J.Roze

Zeltainas kartupeļu pankūkas ar kraukšķīgām maliņām, pagatavojamas nieka 20 minūtēs. Baudi tās ar krējumu.

Lasīt vairāk

Kartupeļu pankūkas ar sieru

Gardās kartupeļu pankūkas ēd ar krējumu vai brūkleņu zapti.

Lasīt vairāk

Kartupeļu pankūkas ar sieru un papriku

Foto: iStock

Ko pagatavot vakariņās pēc darba, lai viss vakars nebūtu jāpavada pie plīts un varētu veltīt laiku ģimenei? Šīs kartupeļu pankūkas var izcept 20 minūtēs, turklāt recepte ir tik vienkārša, ka būs pa spēkam arī iesācējiem.

Lasīt vairāk

Kartupeļu un burkānu pankūkas ar grieķu jogurta mērci

Foto: Shutterstock

Kraukšķīgas burkānu un kartupeļu pankūkas vasarīgām pusdienām vai vakariņām. Asumiņu tām piešķirs sīpols un pavisam nedaudz ķiploka, bet maigākai garšai klāt pagatavo gardu jogurta un medus mērci.

Lasīt vairāk

Draņiki jeb kartupeļu pankūkas ar gaļas pildījumu

Foto: Shutterstock

Draņiki jeb ar gaļu pildītas kartupeļu pankūkas baltkrievu gaumē. Lieliska izvēle pamatīgām pusdienām vai vakariņām.

Lasīt vairāk

'Sencītis' jeb Kartupeļu pankūkas ar kūpinātu gaļu

Foto: Shutterstock

"Sencītis" jeb gardās kartupeļu pankūkas ar kūpinātu gaļu.

Lasīt vairāk

Kartupeļu pankūkas ar burkāniem

Foto: Shutterstock

Īpaši gardas kartupeļu pankūkas ar burkāniem.

Lasīt vairāk

Kartupeļu pankūkas ar sēnēm

Foto: Shutterstock

Kartupeļu pankūkas ar sēnēm - brangam launagam.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!