33 receptes, kas pierāda – kartupeļus var pagatavot garšīgi arī bez gaļas
Foto: Shutterstock

Pat tad, kad šķiet, ka ledusskapī un virtuves plauktiņos gaudo vējš, labi pameklējot, ļoti iespējams, tu kādā stūrī atradīsi pusiesāktu maisiņu ar kartupeļiem. Un tas nozīmē, ka tev ir milzum daudz iespēju, kā tos pagatavot. Krēmīga kartupeļu zupa, kraukšķīgas bumbiņas, "buļbu bliņas", sātīgs sacepums, cepelīni, gardi kartupeļu salāti un klimpas ar kausēta sviesta mērci – tici vai nē, bet visus šos ēdienus tu vari pagatavot bez kripatiņas gaļas, tātad – arī bez kaitējuma ģimenes budžetam.

Kaut gan mums ierasts, piemēram, kartupeļu biezputru vai krāsnī ceptus kartupelīšus pasniegt vien kā piedevu gaļas ēdieniem, tie ir baudāmi arī kā sātīgi pamatēdieni, ko vari papildināt ar svaigiem dārzeņu salātiem.

Par to, kā dažādās pasaules malās gatavo un izmanto kartupeļu biezputru, rakstījām šeit.

Tupenis nav cimperlīgs, tas labi sadzīvo gan ar citiem dārzeņiem, gan dažādiem sieriem, biezpienu, rūgušpienu un visiem pārējiem piena produktiem. Arī olas, sēnes un konservēti dārzeņi lieti noderēs, gatavojot kartupeļu ēdienus. Tā kā kartupeļu garša ir neitrāla, tad arī dažādas garšvielas tikai uzlabos un bagātinās kartupeļu ēdienu garšas īpašības.

Ir lieliski ka, apstrādājot kartupeļu bumbuļus dažādos veidos, vari iegūt ēdienus ar pavisam atšķirīgu tekstūru: uz pannas cepti tupeņi atšķirsies no krāsnī ceptiem, tāpat arī vienkārši novārīti kartupeļi garšos pavisam citādāk nekā biezenī sastampāti. Šo universālo dārzeni vari arī rīvēt dažāda biezuma skaidiņās, cept folijā un izmantot dažādu gardu salātu un biezzupu pagatavošanai.

Lai tu varētu par to pārliecināties, mēs sagatavojām 33 receptes, kas pierāda – prasmīgi pagatavotus kartupeļus var celt galdā gan brokastīs, gan pusdienās, gan vakariņās, turklāt bez kripatiņas gaļas.

Lai labi garšo!

Source

Tasty

Tags

Kartupeļi
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form