Glazēti un garšaugos apviļāti: 17 variācijas krāsnī ceptiem dārzeņiem
Foto: Shutterstock

Laikā, kad plašā klāstā pieejami ķirbji, kartupeļi, selerijas saknes, burkāni, kāļi, bietes un citi sakņu dārzeņi, izcepti krāsnī, tie vislabāk pierādīs savu burvību un paglābs no izsalkuma, tāpēc iedvesmojies no dažādajām variācijām un palutini mājiniekus, pirms mielošanās dāsni pārlejot tos ar gardu mērci.

Viens no pamatlikumiem, lai ēdiens nešķistu vienmuļš, ir dārzeņu dažādība. Kartupeļiem pievieno papriku, burkānus, cukīni, puķkāpostus vai ko citu, un maltīte uzreiz kļūs daudzveidīgāka, tāpat ieteicams variēt ar garšvielām. Pagatavo mērci no olīveļļas, medus un sinepēm vai sajauc eļļu ar aromātiskiem garšaugiem. Neaizmirsti par sojas mērci, pesto, balazamiko, aromatizētām eļļām un citām piedevām, kas var dažādot dārzeņu pagatavošanu. Pa vidam dārzeņiem ieliec kādu uz pus' em pārgrieztu ķiploku galviņu, pievieno sīpolus, puravu šķēlītes vai čili pārslas.

Burkāni garšos izcili, ja tos strauji apcepsi uz pannas, tad pasutināsi ūdenī un beigās karamelizēsi medū. Izcila piedeva pie gaļas, un ierastie kartupeļi nemaz ar neprasīsies. Bērniem vēl lielāku interesi radīs šāds ēdiens, ja izvēlēsies krāsainos burkānus – dzeltenos, lillā un raibos. To pašu var teikt par bietēm, kas arī pieejamas dzeltenas. Bietes izcili labi garšos kopā ar sāļu sieru, piemēram, zilo, jo pašas ir saldas.

Īstais laiks atklāt topinambūru priekšrocības! Cep tos gluži tāpat kā kartupeļus, un atklāsi, cik garšīgi var aizstāt ierastos tupeņus.

Vienkāršākais veids, kā gatavot krāsnī ceptus dārzeņus, ir – salikt tos speciālajā maisā, aizsiet un ļaut gatavoties, līdz mīksti. Taču tādā veidā dārzeņi būs mīksti un sulīgi, ja vēlies kraukšķīgu ārpusi, jācep tie cepešpannā un jāievēro šie pamatnoteikumi.

Un, pats galvenais, – kad dārzeņi ir gatavi, pasniedz tos ar kādu mērcīti – piemēram, uz skābā krējuma vai jogurta bāzes. Vislabāk, ja mērce būs iepriekš atdzesēta, patīkami kontrastējot ar siltajiem dārzeņu gabaliņiem (te meklē recepti ķiploku mērcei, bet te – taztziki mērcei).

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form