Foto: Shutterstock
Tici vai ne, bet līdz Lielā gavēņa finišam atlikušas vien piecas dienas! Turot īkšķus, lai tev izdodas veiksmīgi sasniegt nosprausto mērķi, jau septīto nedēļu piedāvājam bezgaļas ēdienkarti visām darbdienām, katrai dienai piemeklējot trīs garšīgas receptes: salātus, zupu un pamatēdienu. Piektdienas ēdienkartē iekļāvām arī zivju ēdienus, lai tu varētu pamazām sagatavoties Lieldienu brīvdienu vēderpriekiem. Sarūpējām arī pāris smūtiju receptes, kas palīdzēs remdēt izsalkumu ēdienreižu satarplaikos.

Ēdienkarte pirmdienai

Brokastis: Olu un zaļumu salāti
Pusdienas: Siltie turku zirņi ar spinātiem un fetas sieru
Vakariņas: Nūdeļu zupa ar zirnīšiem

Ēdienkarte otrdienai

Brokastis: Sulīgie seleriju–bumbieru salāti ar eļļas–laima mērci
Pusdienas: Kaneloni ar spinātu-rikotas pildījumu
Vakariņas: Atdzesētais borščs

Ēdienkarte trešdienai

Brokastis: Valmieras salāti
Pusdienas: Ātrie biezpiena plācenīši jeb 'sirņiki'
Vakariņas: Aromātiskā pupiņu biezeņzupa

Ēdienkarte ceturtdienai

Brokastis: Kartupeļu, redīsu un gurķu salāti ar sinepju mērci
Pusdienas: Cepti dārzeņi Vidusjūras gaumē
Vakariņas: Pavasara zaļā cukīni un brokoļu zupa ar kale kāpostu

Ēdienkarte piektdienai

Brokastis: Pupiņu salāti ar siļķi un granātābolu sēkliņām
Pusdienas: Sātīgais siļķu sacepums ar kraukšķīgu zaļumu rīvmaizes garoziņu
Vakariņas: Laša krēmzupa ar kausēto sieru

Padoms: ja starp trīs galvenajām dienas ēdienreizēm tevi moka izsalkums, tad pagatavo kādu no diviem mūsu šīs nedēļas recepšu izlasē iekļautajiem smūtijiem.

Visas ēdienkartē norādītās receptes atradīsi mūsu sarūpētajā izlasē.

Lai labi garšo!

Olu un zaļumu salāti

Foto: Shutterstock

Olu un zaļumu salāti garšīgām piedevām vai smērēšanai uz maizes.

Lasīt vairāk

Siltie turku zirņi ar spinātiem un fetas sieru

Foto: Shutterstock

Siltie turku zirņi, kam pievienoti asie Kajēnas pipari un gardais fetas siers, būs pikanta un ātri pagatavojama piedeva gaļas ēdieniem vai zivīm.

Lasīt vairāk

Pavasara zaļā cukīni un brokoļu zupa ar kale kāpostu

Foto: Shutterstock

Zaļa un spēcinoša pavasara zupa ar cukīni, brokoļiem un zaļo kale kāpostu. Pikantas garšas notis tai piešķirs ingvers, ķiploki un kurkuma.

Lasīt vairāk

Kaneloni ar spinātu-rikotas pildījumu

Foto: Shutterstock

Kad rīsi, griķi, makaroni un citi ikdienā bieži gatavoti ēdieni apnikuši, vērts izmēģināt kaneloni, kas sacepti vienā pannā, pabaros visu izsalkušo ģimeni, un paliks vēl pāri nākamās dienas pusdienām.

Lasīt vairāk

Sulīgie seleriju–bumbieru salāti ar eļļas–laima mērci

Foto: DELFI

Pavisam vienkārši, bet sulīgi un kraukšķīgi salāti – kā radīti steidzīgajiem darbdienu vakariem, kad nav ne laika, ne vēlēšanās ilgi rosīties virtuvē. Šos salātus vari pagatavot vien 15 minūšu laikā un pasniegt kā gardu piedevu gaļas, zivs, rīsu, griķu, pastas un kartupeļu ēdieniem.

Lasīt vairāk

Atdzesētais borščs ar mārrutkiem

Foto: Shutterstock

Atdzesētais borščs jeb klasiskā biešu zupa, kas pielāgota tveicīgā laika pusdienām vai vakariņām. Ja zupu gribas īpaši vēsu, beigās pievieno kādu ledus gabaliņu.

Lasīt vairāk

Valmieras salāti

Foto: Kitija Giptere

Zibenīgi pagatavojamos, vienkāršos un ļoti sātīgos Valmieras salātus, kas ir nedaudz piemirsta pašmāju salātu klasika, iesaka Kitija Giptere no "Facebook" domubiedru grupas "Mēs gatavojam!".

Lasīt vairāk

Cepti dārzeņi Vidusjūras gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Jaunie kartupelīši turpina iekarot mūsu pusdienu un vakariņu galdus. Šoreiz nedaudz citādāk pagatavoti, iedvesmojoties no Vidusjūras ēdienu vienkāršības. Ņem jaunos kartupeļus, tomātus un ķiplokus, piešauj klāt nedaudz anšovu un olīvu, un iegūsi pasakaini gardu maltīti!

Lasīt vairāk

Kartupeļu, redīsu un gurķu salāti ar sinepju mērci

Foto: Shutterstock

Ātrie pavasara kartupeļu salāti ar redīsiem un gurķiem. Salātus pikantākus padarīs graudu sinepju mērcīte.

Lasīt vairāk

Nūdeļu zupa ar zirnīšiem

Foto: Shutterstock

Gardā nūdeļu zupa ar zaļo zirnīšu pākstīm un citiem dārzeņiem. Ātrām un gardām pusdienām.

Lasīt vairāk

Ābolu smūtijs ar ingveru

Foto: mosfood

Atsvaidzinošs, vienkārši un ātri pagatavojams brokastu kokteilis, kas pozitīvi uzlādēs dienai.

Lasīt vairāk

Laša krēmzupa ar kausēto sieru

Foto: Shutterstock

Laša krēmzupa ar kausēto sieru - kaloriju neskaitītājiem.

Lasīt vairāk

Sātīgais siļķu sacepums ar kraukšķīgu zaļumu rīvmaizes garoziņu

Foto: DELFI

Kraukšķīgā zaļumu garoziņa ir šī vienkāršā, bet gardā un ļoti sātīgā sacepuma akcents. Kartupeļu – siļķu sacepuma maigo garšu īpaši labi papildinās dažādi skābēti vai marinēti dārzeņi, kā arī salāti, piemēram, klasiskie tomātu – gurķu salāti ar dillēm un lociņiem.

Lasīt vairāk

Pupiņu salāti ar siļķi un granātābolu sēkliņām

Foto: DELFI

Ļoti gardi, koši un zibenīgi pagatavojami salāti, kas būs īsts glābiņš reizēs, kad pie durvīm klauvē negaidīti viesi. Šie salāti ir pagatavojami vien nieka 10 minūšu laikā – visas sastāvdaļas atliek vien salikt bļodā, pārliet ar mērci un pārkaisīt ar spridzīgi košajām granātābolu sēkliņām.

Lasīt vairāk

Zaļais pavasara vitamīnu kokteilis

Foto: DELFI

Vai ir vēl kāds labāks veids, kā apēst tikko izaugušās, zaļās dabas veltes? Smūtijs, šķiet, ir tā labākā izvēle, kā vienā piegājienā apēst veselu sauju zaļumu, kas tik ļoti vajadzīgi organisma stiprināšanai. Steidz izmantot dārzā pieejamos zaļumus, sākot no nātrēm, beidzot ar gārsas lapiņām, kas arī, starp citu, ir ļoti veselīgas, bet garšas dažādībai noderēs arī piparmētru lapiņas.

Lasīt vairāk

Aromātiskā pupiņu biezeņzupa

Foto: Shutterstock

Aromātiskā pupiņu biezeņzupa ar čili un ķiploku. Sātīgām un sildošām pusdienām.

Lasīt vairāk

Ātrie biezpiena plācenīši jeb 'sirņiki'

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojami biezpiena plācenīši jeb "sirņiki", ko vislabāk baudīt ar karoti skāba krējuma. Izmantojot tikai pāris katrā virtuvē atrodamas sastāvdaļas, drīz vien varēsi baudīt gardum gardas vakariņas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!