Foto: Shutterstock
Saldeni skābs, silts un maigs – tāds ir ķīselis, tik dažādais padzēriens un sacepumu papildinātājs, ko bērnībā uz galda lika mamma vai vecmāmiņa. Lai pamodinātu garšas kārpiņas un liktu tām sailgoties pēc bērnības nostalģijas, palutini sevi ar kādu gardu ķīseli pēc "Tasty" receptēm.

Ķīselis nudien ir itin viegli pagatavojams – tā sabiezināšanai nepieciešams vien brīnumlīdzeklis vārdā kartupeļu ciete, un viss katliņā notiek pats no sevis. Bet, lai ķīseļu upēm būtu gar ko plūst, iegremdē deserta šķīvī kādu gabaliņu biezpiena un rozīņu sacepuma, kādu kvadrātiņu gaisīga šokolādes musa vai karoti kārdinoši salda rīsu krēma. Lai garšīgi!

Ievārījuma ķīselis

Foto: Shutterstock

Bērnības gardums - ievārījuma ķīselis. To var dzert tāpat, pievienot biezpiena plātsmaizei vai ēst ar pienu, kad atdzisis.

Lasīt vairāk

Biezais jāņogu ķīselis

Foto: Shutterstock

Biezais jāņogu ķīselis ir īsti vasarīgs, turklāt ne pārāk sarežģīts saldēdiens - baudi to ar pienu vai putukrējumu!

Lasīt vairāk

Svaigu ābolu un dzērveņu ķīselis

Foto: Shutterstock

Gards un ātri pagatavojams svaigu ābolu ķīselis.

Lasīt vairāk

Biezais rabarberu ķīselis

Foto: Shutterstock

Rabarberu ķīselis, ko pasniedz ar pienu vai vaniļas mērci.

Lasīt vairāk

Vienkāršais piena ķīselis

Foto: DELFI

Pavisam vienkāršs un ātri pagatavojams kārums no bērnības – klasiskais piena ķīselis. To var pagatavot tāpat vai pievienot karstajam ķīselim rozīnes vai riekstus, ja ir vēlēšanās.

Lasīt vairāk

Vienkāršais šokolādes muss

Foto: DELFI

Ko pagatavot reizēs, kad ļoti gribas ko šokolādīgu, bet interesantāku par kārtējo kapkeiku ar šokolādes sviesta glazūru? Pavisam vienkārši – ņemam to pašu šokolādi un pārvēršam ļoti kārdinošā, krēmīgā šokolādes musā! Visu maģiju paveiks rūpīgi saputots saldais krējums un olu baltumi, kas desertam piešķirs salda mākoņa tekstūru.

Lasīt vairāk

Fotorecepte: Gaisīgais citronu krēms jeb neceptais suflē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Izcili gaisīgs un atspirdzinošs deserts – citronu svaigais suflē būs ideāli piemērots saulainai dienai. To var ēst tāpat, ar kādu cepumu vai pasniegt gluži kā bērnībā, ar ogu ķīseli.

Lasīt vairāk

Izcili gardais biezpiena sacepums ar rozīnēm

Foto: Shutterstock

Biezpiena sacepums gluži kā skolas laikos – salds, garšīgs un ar rozīnēm. Atdzesētu sacepumu var kāri noēst tāpat vai ar ogu ķīseli, skābo krējumu vai kādu saldu mērci.

Lasīt vairāk

Ātrais biezpiena sacepums ar mannu

Foto: Shutterstock

Vienkāršs un ātri pagatavojams sacepums, kuru ēdīs pat tie, kuri ar biezpienu ir uz "jūs" un, ne tikai ēdīs, bet noteikti pieprasīs papildporciju. Garšīga ideja brīvdienu brokastīm.

Lasīt vairāk

Rīsu un saldā krējuma krēms

Foto: Shutterstock

Viens no vienkāršākajiem un gardākajiem saldēdieniem - rīsu krēms ar saldo krējumu! Ēd tāpat vai ar ogu ķīseli!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!