Šampinjoni – marinēti, cepti un korejiešu gaumē. 17 sēņu salātu receptes mājas ballītēm
Foto: Shutterstock

Ko iesākt pavasarī, kad kārojas pagatavot gardus sēņu salātus, bet visas marinēto, sālīto un kaltēto sēņu burciņas iztukšotas, saldētavā nobēdzinātās gailenītes arī apēdušās, bet gribas sajust vien sēnēm raksturīgo smeķi un kraukšķi? Šajā gadījumā sēņot jādodas uz tuvējo bodi un jāmeklē svaigi vai marinēti šampinjoni, kas, mums par laimi, veikalu plauktos atrodami visu gadu. Pirms dodies šampinjonu "medībās", pārskati mūsu sarūpētās receptes un atrodi sev tīkamāko, lai varētu iepirkumu sarakstam pievienot arī pārējos salātiem nepieciešamos produktus.

Ar marinētajiem šampinjoniem viss ir skaidrs – tos atliek tikai izķeksēt no burciņas un sagriezt šķēlītēs, kubiņos, ceturtdaļās vai citos tev tīkama lieluma un izmēra gabaliņos. Starp citu, šampinjonu marinādi labāk nelej ārā, bet izmanto, pievienojot kādai zupai, piemēram, soļankai, vai izmanto salātu mērces pagatavošanai, papildinot ar eļļu, sīki sakapātiem šalotes sīpoliem un zaļumiem.

Ja receptē paredzēts, ka salātiem jāpievieno cepti šampinjoni, tad vispirms noslauki tos ar drāniņu vai sausu birstīti (šim nolūkam var izmantot arī gluži vienkāršu zobu birsti, ko turi pa ķērienam virtuves piederumu atvilktnē). Labāk sēnes nemazgā, jo tās uzsūks ūdeni un būs daudz grūtāk šampinjonus apcept, lai tie iegūtu patīkamu, zeltainu nokrāsu.

Cep šampinjonus pannā izkausētā sviestā, kam pievienots nedaudz eļļas (šādi sviests neizdegs un nedūmos). Ja nepieciešams apcept lielāku sēņu daudzumu, cep tās pa vairākām porcijām, pretējā gadījumā šampinjoni sāks sautēties savā sulā un zeltaino garoziņu neredzēsi kā savas ausis bez spoguļa.

Šampinjoniem cepot vari likt klāt nedaudz timiāna vai šķipsnu kapāta rozmarīna – tas piešķirs sēnēm meža garšu. Garšvielas un sāli pievieno vien cepšanas beigās, jo sāls pievienošana veicinās sulas izdalīšanos.

Lai garšīgas brīvdienas!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form