Foto: Shutterstock
Ne viens pašpasludināts šašlika eksperts klārē, ka etiķi no marinādes jātur pa gabalu, jo tas, lūk gaļas gabaliņus padarīšot sīkstus un nebaudāmus. Tā nebūs taisnība, jo "Tasty" izmēģinātās receptes liecina, ka šļuciņu etiķa šašlika marinādei mēdz piešaut pat pieredzējuši šefpavāri. Jāņu priekšvakarā sarūpējām 10 etiķotu šašlika marināžu receptes klasisku garšu piekritējiem. Lustīgu un garšīgu līgošanu!

Etiķotais cūkgaļas šašliks padomju gaumē

Foto: Privātais arhīvs

Trīstlitru burkā marinēts cūkgaļas šašliks padomju labākajās tradīcijās, kas baudāms ar saldskābiem, etiķotiem sīpoliem – kas var būt labāks par šo! Recepti iesaka mūsu lasītājs Agris Pontāgs.

Lasīt vairāk

Lieliskais šašliks znota gaumē

Foto: Privātais arhīvs

"Mana znota šašliks ir izslavēts tālu aiz mūsu ģimenes robežām. Tie, kam palaimējies šo gardumu nobaudīt, saka, ka ir ļoti labs un prasa recepti," teic mūsu lasītāja Laila Rudzone.

Lasīt vairāk

Vistu šķiņķu šašliks klasiskā etiķa marinādē

Foto: DELFI

Zeltaini, sulīgi un aromātiski šašlika gabaliņi ar patīkami skābenu etiķa pēcgaršu ir īsta bērnības vasaru klasika. Tā ir garša, ko daudzi cenšas "reanimēt", mēģinot eksperimentālā ceļā piemeklēt pareizās sastāvdaļu proporcijas. "Facebook" domubiedru grupas "Mēs gatavojam!" dalībnieks Mārtiņš iesaka no vecākiem aizgūto, pārbaudīto marinādes recepti papildināt ar karija pulveri un sauso dārzeņu maisījumu.

Lasīt vairāk

Šefpavāra Ingmara Ladiga īstas garšas šašliks

Foto: Privātais arhīvs

"Mana šašlika garša veidojās, to baudot jau 1990. gadā Gruzijā. Atminos, ka tajos laikos braucām barot mūsu celtniekus, kas būvēja armēņiem mājas un dažādas infrastruktūras ēkas pēc postošās zemestrīces. Atpūtas brīžos ar mikroautobusu "Latvija" apceļojām tuvāko apkaimi. Tā kā līdz Gruzijas robežai nebija tālu, bieži viesojāmies šajā valstī, un man paveicās šašliku nobaudīt autentiskā un tradicionālā vidē,"savas iecienītākās šašlika receptes stāstu atklāj "Rožmalu" šefpavārs Ingmars Ladigs.

Lasīt vairāk

Sulīgs vistas šašliks superātrā marinādē

Foto: DELFI

Grilēšanas sezonai mūsu mājās nav ne atklāšanas, ne noslēguma, jo grilēt, izvēloties piemērotu ekipējumu, var arī ziemā, vien īpaši sliktos laikapstākļos šim nolūkam izmantojot kamīnu. Laika gaitā ir pārbaudītas ļoti daudzas receptes, bet tikai dažas no tām ir guvušas visu mājinieku nedalītu atzinību. Viens no šādiem ēdieniem ir vistu šķiņķīšu šašliks superātrajā marinādē – ar pārliecību varu apgalvot, ka gaļas marinēšanai būs nepieciešams vien tik ilgs laiks, līdz iekurināsi grilu, bet rezultāts noteikti tev neliks vilties.

Lasīt vairāk

Tomātu mērcē marinēts šašliks kora 'Juventus' gaumē

Foto: Shutterstock

Tomātu mērcē marinētais 'Juventus' šašliks – gatavs cepšanai jau pēc pāris stundām.

Lasīt vairāk

Cūkgaļas šašliks ātrajā sīpolu marinādē

Foto: Publicitātes foto

Vienalga, vai šašlika cepšana būtu par godu Līgo svētkie, vai dārza ballītei, labi iemarinēta un izcepta gaļa būs kā punktiņš uz ''i'' gaidītajā pasākumā, turklāt neviens veikalā pirktais šašliks neizkonkurēs paša gatavoto, tāpēc izmēģini ''Lage Ko'' ražošanas vadītāja Riharda Leiskina piedāvāto recepti.

Lasīt vairāk

Ātrais - klasiskais šašliks

Foto: Shutterstock

Klasiskā šašlika recepte, kas turklāt ļoti ātri pagatavojama!

Lasīt vairāk

Visparastākais šašliks

Foto: Shutterstock

Visparastākais šašliks ar etiķa esenci un sīpoliem.

Lasīt vairāk

Cūkgaļas šašliks vīna etiķa marinādē

Foto: Shutterstock

Šašliks ir kā radīts brīvdienu maltītei, kas pagatavota uz grila. Pamēģini šo vienkāršo recepti, kur cūkgaļa iemarinēta sīpolos un vīna etiķī.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!