Sātīga maltīte vienā lielā šķīvī – ducis gardu sautējuma recepšu vakariņām
Foto: Shutterstock

Kā gan labāk izgaršot vasaras sniegto dārzeņu bagātību, ja ne pagatavojot pamatīgu, sastāvdaļām bagātu sautējumu? Sautējumos bez klasiskajām sastāvdaļām – kartupeļiem, burkāniem, kāpostiem, buljona, zirnīšiem, pupiņām un liellopa vai vistas gaļas – var pievienot arī kabačus, baklažānus, papriku un maigi saldos tomātus, kuru raža, šķiet, šogad priecē izcili lielos apjomos. Sautējums ir pateicīga maltīte steidzīgam darbadienas vakaram, jo tā pagatavošanai būs nepieciešama mazāk nekā stunda.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Lai sautējums padotos maigāks, ūdens vai buljona vietā dārzeņus var sautēt pienā. Bet sātīgumam gatavajam sautējumam, kas jau ielikts šķīvī, pārkaisa, piemēram, sarīvētu cieto sieru vai raupji sasmalcinātus riekstus - pavisam nedaudz, lai maltītei pievienotu arī kraukšķīgumu. Gaļas ēdāji noteikti novērtēs teļa vai jēra gaļu, kas pievienota gardajam ēdienam.

Bet, lai izceltu sautējuma aromātu, pirms dārzeņu sautēšanas šķidrumā, katla dibenā eļļā vai sviestā apcep sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus, kādu lauru vai salvijas lapiņu, neaizmirstot arī par garšvielām un vēlajiem vasaras zaļumiem.

Pāris minūtes pirms sautējums gatavs, tajā var ielikt arī saplucinātas kale kāposta lapas, kas ēdienam piešķirs patīkami zaļu kontrastējošu krāsu.

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Dārzeņi Baklažāni Buljons Burkāni Cietais siers Jēra gaļa Kabači Kale kāposts Kāposti Kartupeļi Liellopa gaļa Paprika Piens Pupiņas Rieksti Sviests Zirņi Teļa gaļa Tomāti Vistas gaļa Sautējumi
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form