Jaunumi Padomi Sastāvdaļas Grila sezona

Līgo svētku un Jāņu receptes

Līgo svētku un Jāņu receptes

Kopš sendienām Jāņi ir laiks, kad jaunā raža vēl nav nobriedusi, bet no iepriekšējo gadu krājumiem atlicis pavisam nedaudz, tomēr jau mūsu senčiem tas netraucēja baudīt svētkus un pagatavot svētku mielastu. Svarīgākie Jāņu ēdieni tradicionāli ir mājas saimnieka darināts alus, saimnieces siets siers ar ķimenēm, kā arī pašu cepti pīrāgi un plātsmaizes. Ēdieniem ir simboliska nozīme un, tos baudot, jāievēro īpaši rituāli, piemēram, alu vispirms nogaršo mājas saimnieks, lai pasargātu ģimeni un māju no nelaimēm, bet Jāņu siers jānogaršo visiem līgotājiem, lai būtu veiksme, veselība un izturība!

1 . lapa no 34591

Dienas recepte

Nedēļas TOP 10

Reklāmraksti

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.