close-ad
Jaunumi Padomi Sastāvdaļas Konservēšana

Agaragars

Agaragars

Agar-agar jeb agars ir viela, ko iegūst no polisaharīdiem, kas uzkrājas sarkano aļģu (Agarophyte) šūnu apvalkos. Agars ir dabīgs, veselīgs pārtikas želatīna aizstājējs, ko galvenokārt izmanto kā desertu sastāvdaļu desertos.

Ar agaru iegūtā želejveida konsistence ir noturīga līdz 35°C. Lai iegūtu želeju, katrām 100 svara daļām šķidruma pievieno vienu daļu agara. Tirdzniecības vietās agars tiek pārdots dažādos veidos - kaltētas agara plāksnes, agara šķiedras, smilšu graudiņu veidā.

Īpašības: bez krāsas, bez smaržas, bez garšas.

Agars ir stabilizētājs - tas notur nemainīgu pārtikas produkta fizikālo un ķīmisko stāvokli un spēj noturēt pārtikas produktā savstarpēji nesajaucamu vielu viendabīgumu, kā arī stabilizē, saglabā vai pastiprina pārtikas produkta esošo krāsu.

Agars ir recinātājs - veidojot želeju, strukturizē pārtikas produktu.

Biezinātājs - palielina pārtikas produkta biezumu.

Emulgators- palīgvielas, kas spēj apvienot divas, dabīgā vidē savstarpēji nesavienojamas vielas.

Lietošana - pieaugušo un bērnu uzturā var lietot droši. Agars ir nealerģisks, netoksisks, piemērots vegāniem un veģetāriešiem.

Dienas recepte

Nedēļas TOP 10

Reklāmraksti

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.