close-ad
Jaunumi Padomi Sastāvdaļas Konservēšana

Akmeņasaris ir zivs, kas sastopama subtropisko jūru koraļļu rifos, Atlantijas okeānā un Vidusjūrā. Akmeņasari pārsvarā ir spilgti sarkanā vai smilšu krāsā, šīs zivis prot lieliski maskēties no ienaidnieka, un arī paši ir ļoti labi mednieki.

Šai zivij ir bieza zvīņu kārta, kuru pirms gatavošanas jānotīra, ja vien zivi negrasās kūpināt. Baltā un stingrā gaļa ir bagāta ar olbaltumvielām, magniju un B6 vitamīniem. Gluži tāpat kā dorada, arī akmeņasaris ir ļoti diētiska zivs, to iesaka cept veselu cepeškrāsnī, jo tad zivs būs sulīgāka. Gatavošanas veids pavisam vienkāršs - olīveļļa, sāls, pipari un timiāns. Ja vēlies ko eksotiskāku, droši var gatavot arī sojā un sezama sēkliņās.

Dienas recepte

Nedēļas TOP 10

Reklāmraksti

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.