close-ad
Jaunumi Padomi Sastāvdaļas Konservēšana

Asaris

Asaris

Asaris ir viena no izplatītākajām un populārākajām gatavojamajām saldūdens zivīm Latvijā. Tas ļoti labi garšo cepts vai sautēts, grilēts tas pasakaini garšo kopā ar citronu, bet vārīts tas ir lielisks asās zivju zupās. To var pagatavot saldkrējuma mērcē, izceptu marinēt, cept ar maizes vai miltu garoziņu. Asaris lieliski garšos arī dārzeņu sautējumā, kas vārīts zivs buljonā. Izmērā mazus asarus cep vai sautē, bet no lielos grilē, vāra zupās vai sautējumos. Asari gatavojot un ēdot gan ir jāuzmanās no sīkajām asakām. Centrālo asaku izņemt ir viegli, bet attīrot to no filejas, tajā paliek sīkas asakas, no kurām jāuzmanās. Lai ideāli pagatavotu zivi, parasti ņem vērā to, cik bieza ir fileja, izmērot to resnākajā vietā – 2-3 cm biezu fileju cep aptuveni 10 minūtes. Asaris un arī citas zivis ir svarīgs olbaltumvielu avots.

Dienas recepte

Nedēļas TOP 10

Reklāmraksti

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.