close-ad
Jaunumi Padomi Sastāvdaļas Konservēšana

Astoņkājis

Astoņkājis

Astoņkājis ir viena no jūras veltēm, kuras ir bagātas ar olbaltumvielām. Astoņkājus gatavo ne tikai vienus pašus, bet arī salātos, ar pastu un jūras velšu ēdienos, kuros parasti ir arī mīdijas, jūras ķemmītes un garneles. Savvaļā tie mīt okeānu reģionos un ir īpaši iecienīti Japānas, Korejas un Vidusjūras reģionu virtuvēs. Pie mums tie ir pieejami veikalu plauktos visbiežāk saldētā veidā. Lielos astoņkājus gan nemēdz gatavot, visbiežāk izvēloties izmērā mazākos sugas brāļus. Ēdami ir astoņi taustekļi un ķermenis, astoņkāju tinti izmanto ēdienu krāsošanai un garšas pastiprināšanai, piemēram, pastai, zupām un sautējumiem.

Visgardākie ir jaunākie un mazākie astoņkāji, jo to gaļa ir daudz maigāka. Astoņkājus cep, vāra, marinē, sautē, vāra eļļā un pat ēd svaigus. Lielākos eksemplārus gan vāra vairākas stundas, lai tie nebūtu sīksti. Tie ir bagātīgs fosfora, kālija un selēna avots.

Dienas recepte

Nedēļas TOP 10

Reklāmraksti

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.