Zemeņu saldējuma 'bučas'
Foto: Vida Press
2.6667 6
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Saldi svaigs kārums ir ideāli piemērots našķis siltai vasaras dienai. Turklāt – pašu gatavots!

Gatavo zemeņu sīrupu: visas sastāvdaļas liek katliņā un karsē, ik pa laikam samaisot, līdz cukurs izkusis. Uz lēnas uguns sautē, kamēr zemenes sāk šķīst (aptuveni 10minūtes).

Noņem katliņu no plīts un ļauj sīrupam pilnībā atdzist. Neizšķīdušās zemenes var viegli sastampāt ar dakšiņu.

Gatavo saldējumu: krēmsieru sakuļ ar pagatavoto sīrupu, līdz izveidojas viendabīga masa.

Saldo krējumu sakuļ stingrās putās (nepārcenties un nesakul sviestu!). Pusi putukrējuma iemaisa krēmsiera masā, atlikušo putukrējumu viegli iecilā, cenšoties saglabāt gaisīgumu.

Sagatavoto masu pilda silikona veidnēs un liek saldētavā uz 3-4 stundām.

Pasniedzot saldējumu, to izņem no veidnītēm, ja vēlas, var izmantot koka irbulīšus vai saldējuma kociņus. Ja vēlas, kārumu var glazēt ar kausētu šokolādi.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form