Vairāk kālija nekā banānos. Kas vērtīgs saldajā kartupelī un kā gardi pagatavot
Foto: Shutterstock

Saldie kartupeļi jeb batātes pēdējos gados ir iekarojuši stabilu vietu daudzu cilvēku šķīvjos un virtuvēs. Tos izmanto gan dārzeņu sacepumos, gan pievieno saldajiem ēdieniem, kā arī izmanto kā alternatīvu iecienītajiem frī kartupeļiem. Popularitāti šis dārzenis ir iemantojis ne vien savu garšas īpašību, bet arī pieejamības dēļ. Turklāt tas satur ļoti daudz vērtīgu vielu, kas spēcinās organismu un palīdzēs uzturēt labu veselību.

Vai zināji, ka saldais kartupelis satur ļoti daudz kālija? Izrādās, ka šajā dārzenī kālija ir vairāk nekā banānos. Turklāt tā nav vienīgā batātes pozitīvā īpašība. To var ērti iekļaut ēdienkartē, vienlaikus uzlabojot veselību un spēcinot imunitāti. Tiesa, tas nenozīmē, ka pārtikt vajadzētu tikai no šī produkta, jo vienveidīgs uzturs nekādi neuzlabos tavu veselību. Tāpat jāņem vērā, ka daļai cilvēku patiešām nevajadzētu pārspīlēt ar tik bagātīga kālija avota iekļaušanu uzturā.

Par to, kāpēc saldie kartupeļi ir ieteicami, kad to ēšanu vajadzētu ierobežot un kā tos gardi pagatavot, lasi turpinājumā.

Source

DELFI Viņa

Tags

Veselīgi produkti Veselīgs uzturs
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form